🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 778
  • 471
  •   1
Отговори
# 435
И аз се присъединявам към мнението за слабия финал.

Неизбежно е да се побългаряват форматите, няма как и да е иначе - много е различно всичко тук, не само като манталитет, от САЩ, например. Хората си харесват/харесваме "героите", тупането в гърдите, гръмките фрази, да се правим на честни и почтени, да сме малко по-простовати и да "не се правим на умни" и прочие, ясно ни е на всички. Няма как да е различно - такива хора живеят по тези земи. 

Финалният ход на Бачорски е популизъм, защото беше жест, насочен към образ и одобрение, а не към реална логика спрямо играта. Жестът му беше показен. Формулировката му беше тип „аз съм човекът, който говори от името на всички". Накратко: Бачорски не игра играта, а игра за публиката. И това е популизмът в едно изречение.

# 436
Харесва ми първият сезон на предаването. Като за първи беше доволно направен, надявам се от тук само да надграждат (ако БТВ реши да продължи, че последно време само идиотски решения взимат) особено с каст който да е готов да играе по-добре.
Побългарено било, ами българи играят - манталитета друг. Няма как да не окаже влияние и това.  Само се надявам от тук натъква да не върви линията за това, че да си предател е "мръсна" работа.
Финалистите не са ми от най-любимите особено Ева и Георги но при такива играчи толкова.

# 437
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Изгледах. Ами не е като да беше неочаквано и да не бяхме подготвени какво ще се случи. Бачо от самото начало си казваше и играеше за праведните и за собственото си его, така че за мен не беше изненада постъпката му. Е, да, направи един последен туист като за финал, верен на себе си до края. Популистко, да, само че аз явно вече съм претръпнала след ВН. Толкова сладко, че чак горчиво. Много далече от идеята и същността на целия формат, но чупенето започна още в средата, така че и с това се налагаше да се примирим. Финал по български, какво да се прави.
Не мога да не му сваля шапка на Бачорски за това, че дирижираше предаването през цялото време и направи всичко, което искаше и което му хрумна. Е, вярно, праведаните не бяха най-острите ножове в чекмеждето, но винаги се работи с какъвто материал разполагаш. И Бъч си свърши добре работата. Остана верен на идеята да направи запомняща се и различна игра. Не казвам, че игра правилно, но наистина той беше човекът, който движеше марионетките.
Чест му прави, че в крайна сметка остави четирима финалисти, вместо първоначално заплануваните двама. Направо им поднесе всичко на тепсия, да им е възможно най-комфортно - "Не съм предател, аз съм предателЯТ". Не че много го чуха и разбраха, но може би е обяснимо заради вълнението и параноята.
Иска ми се следващият сезон да играят както трябва, но и този ми хареса. Да, имаше прекалено много популизъм, смесване на реалност и игра, имаше, фикуси, имаше неориентирани, имаше сбъркали предаването, явно винаги има такива хора. Но постфактум им прощавам. Просто се надявам в следващия сезон да надградят - и като каст, и като игра, и като поведение.

П.П.: Владо Карамазов беше блестящ отначало докрай. Heart
Връщам се да ви чета, че сте писали много.

# 438
  • София
Финалът не беше УАУ, но как да бъде повече, след гафа две серии по-рано 🙁 - eдин предизвестен край.
Дали не е добре, преди следващия сезон бТв да закупят един чуждестранен сезон 🤔 / може да е белгийския с победител българин /.
Хем за нас кеф, хем да “образоват” масовия зрител 😂

# 439
На мен ми хареса финала, Бачорски много кинематографично го изигра, имахме хепи енд, всички са доволни.

Но ако предването иска да има някакъв успех за втори сезон - само неизвестни, които не се познават помежду си, но знаят правилата и харесват играта.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 19:00 от ladonnae

# 440
Не успях да чета и коментирам с вас през сезона, но не мога да не се включа след финала. Пълно разочарование. Последните 2 епизода и те. С толкова плам и интерес запознах да гледам Трейтърс, че го гледах на деня, а обикновено другите предавания все на запис след 3/4/5 дни. Тук нямах търпение. И накрая за какво? Да гледам слабата преструвка на Петканов на финала? Един финал трябва да е най-интересното от едно предаване, а аз буквално заспивах накрая.
Карамазов - топ. Всеки път като го погледна и въздишам колко е прекрасен. Жените много губят от липсата му на правилна ориентация.

Искам да ви попитам. Направи ли ви впечатление, че финалистите в последните си синхрони бяха по-различни? Все едно синхроните са снимани сега. Забелязах, че Ева и Глория бяха с различен лак на ноктите. Не е ли редно синхроните да са заснети непосредствено след финала?

# 441
Искам да ви попитам. Направи ли ви впечатление, че финалистите в последните си синхрони бяха по-различни? Все едно синхроните са снимани сега. Забелязах, че Ева и Глория бяха с различен лак на ноктите. Не е ли редно синхроните да са заснети непосредствено след финала?
Аз първо мислех, че са правени на сутринта след огъня. Но днес успях да си пусна Маските и видях, че всъщност прическите бяха същите, като в предаването (бретончето на Петканов, цвета на косата на Глория), така че явно наскоро са снимани.
И да се включа да защитя Петканов за раницата на Глория - в някой от далечните кадри малко преди финала, ми се видя, че и той я носи.

# 442
Бях доста позитивен за сезона, но тъпотиите към края ми дойдоха в повече. Не знам как успяхме да направим от формат, който е мега драматичен по своята същност, особено към финала, нещо толкова безлично. Абсурдите в последните 2 епизода бяха много сериозни и счупиха играта в негативен план.

Не е сериозно в топ 7 трима души на практика да се откажат. Оставяме на страна, че това е ужасна телевизия, към което ще се върна след малко. Това не е позитивния и добър пример, който уж се твърди, че се дава. Да играеш мега популист, вместо да се бориш за победа е порочно послание, което може да провали бъдещите сезони, ако има такива. Просто от всеки предател ще се очаква той сам да играе за праведните, което е безумно и би скапало цялата идея. Дори да играеш подобна игра с приятели, ако не се бориш за победа, това обезсмисля всичко. Да не говорим, че ако на мен ми подарят подобна игра, няма да ми е готино. Затова решението е да се кастват само непознати лица, по възможност поне половината от които да са стратегически. Иначе, ще гледаме надцакване кой е по-морален.

Бачорски обясняваше как от ден 1 играел за праведните и откровено не е искал предателите да спечелят от тази роля. Или грозно лъже за да гради имидж, което е възможно, или той е обезсмислил играта от рано. Когато ролите нямат значение и изглежда предначертано от коя група най-праведни от праведните, ще са победители, не е ок. Ако Владо и Венци бяха махнали Жоро, Бачорски щеше да си закара цялата група на финал.

Като споменах колко лоша телевизия са последните два епизода, не е реално как може да се превърне толкова епичен формат, в толкова плосък и скучен финал. Два епизода преди края да е ясно, че праведните бият не е идеята на цялото начинание и убива концепцията. От сезоните, които съм изгледал, никъде не съм виждал в целия последен ден да няма предател и нещо повече "жертвалия" се Бачорски сериозно им намекна, че няма други предатели, което е и некоректно. Най-интересният момент беше, когато Петканов реши да филмира групата, защото даже и на него, като човек работел в телевизията, сигурно му се стори голяма скука финала.

За да не е изцяло негативно, Глория е играча на сезона. Освен брутален нюх и наблюдателност, просто беше супер мислеща, адекватна и подготвена. Всеки детайл беше следен и наблюдаван, което и даде голяма предимство. Ако имаше още няколко като нея, сезона щеше да е друг. Постоянното и оплакване в мисиите е единственото, което ме спира да кажа, че е топ 3 играч от всичките ни стратегически формати изобщо. Коджабашев печели втори формат и този път играта му беше много по-подредена и адекватна. Да, намаза покрай жертвалия си мъченик накрая, но заслужи да е победител. За Ева и Петканов съм казал. Имаха добри моменти и не са сред най-слабите, но и с тях и без тях, победата нямаше да се промени много.

Генерално давам 6.5/10 на сезона. Ако не бяха глупостите в последните два епизода, щеше да е с поне единица нагоре, защото имаше силни моменти и адекватна игра и при по-силен финал, щяха да изпъкнат повече.

# 443
Аз първо мислех, че са правени на сутринта след огъня. Но днес успях да си пусна Маските и видях, че всъщност прическите бяха същите, като в предаването (бретончето на Петканов, цвета на косата на Глория), така че явно наскоро са снимани.
И да се включа да защитя Петканов за раницата на Глория - в някой от далечните кадри малко преди финала, ми се видя, че и той я носи.

И друг път е имало синхрони на сутринта, коментирайки вечерта, но сега си личеше голямата промяна в тях визуално. И на Петканов бретончето - да. Не е много актуално да коментират играта след 2/3 месеца.

# 444
Да изложа и моето обобщено мнение след финала!
Доста скучен последен епизод, бих казала до някъде същото и за предпоследния. Там поне имаше някаква интрига между двата лагера. Но в последния епизод и след ритуалното харакири на ПредателЯТ Бачорски си беше един просто ретроспективен епизод за запълване на време! Като цяло обаче Прекрасно Предаване!
Мога да дам оценка 8 от 10. Аз съм типичен фен на стратегически реалитита и бях зажадняла за подобно. Така не съм се вълнувала и гледала с интерес от Сървайвър сезона на Зоран.
С вълнение почнах и Острова , но към края ми спъхна много ентусиазма. Тук обаче ме държа до последния епизод почти. Като за мен пикът беше епизода с изгонването на Мая. Толкова обрати, такова напрежение! За мен това беше ЕПИЗОДА НА СЕЗОНА!
Доволна съм до някъде от победителите.
Най-много се радвам за Георги. Показа достойна, зряла игра и най-вече се видя колко е пораснал емоционално и ментално за една година. Прекрасен човек изглежда и това го доказа в ключовата сцена с носенето на раницата на Глория.
Гаджето й няма да го коментирам. Пълен резил е да оставиш на друг мъж да носи раницата на приятелката ти. Като стигнахме до Петканов, да кажа че само той за мен Не заслужи победата. Финалните му етюди пък бяха излишни и като цяло най-недостойния победител.
Глория като цяло е откритието на сезона.
Умна е, мисли бързо и е стратег, но показа лека злоба на няколко пъти, която не ми хареса. И все пак я поставям след Георги в личната ми класация. Ева ми хареса какви човешки качества показа, въпреки истериите и логореята. Поне се разкри каквато е и си вдигнах мнението за нея като човек, но като играч направи много грешки.
Бачорски няма да го коментирам, достатъчно го дъвкахме. Наистина остави следа в сезона, но на финала загорча от нарцисизъм и популизъм.
Другия подобен образ ВН е голямото ми разочарование. Няма да уточнявам то е ясно. Беше на максимата - всички сме равни, но някой са по-равни.
И накрая едно голямо Браво на Деси Стоянова. Направи от това предаване нещо повече от просто коментарно студио на реалити. Беше пряма, откровена и точна. Прекрасен професионалист и издигна студиото на друго ниво.
Сложи в малкия си джоб слабите и сервилни Надкаст.
Деси и Карамазов са перфектни за формата! Да не ги пипат.
Благодаря на всички тук за компанията и прекрасните коментари. Пожелавам си още много и все по-силни сезони с възможно най-малко популисти.

# 445
  • София
Владо Карамазов и Деси Стоянова паснаха идеално в ролите си, заслужено са масово харесвани. Респект!

Останалото сте го казали. Слаб финал, но като цяло - успешен първи сезон. Чакаме следващия...

# 446
Бачо се пише сега за морален, ама това са глупости. Той просто осъзна, че няма полезен ход и няма как да спечели. Ако му беше останала Мая и не беше ги разкрила Гло, щеше да играе за победа - не за друго, а за да си погали егото. Много го беше яд на Жоро, че му изгони Мая
Гло реабилитира праведните, които бяха глупави овчици, в ръцете на манипулатора Бачорски. Радвам се за нея, защото е интелигентно момиче. Тя обърна везните на сезона към праведните и напълно заслужи победата.

# 447
  • София
Не мисля, че Маските се снимат веднага, или поне не всички. Анна-Мария нали беше с новия нос.

# 448
Да, да. Това говорим, че не е снимано веднага, а примерно тази или миналата седмица. Визиите на 4-мата приличат на тези от последните синхрони, което значи, че синхроните от финала са снимани по-скоро, а не след финала, който е бил лятото някъде.

# 449
Не виждам какво популистко направи Бачорски като каза, че парите не му трябват. То е факт. Избра да ги остави те да си ги разпределят както намерят за добре. Също нещо много очаквано, предвид, че неговия кръг се разби. Остана само Дани, който очевидно преди няколко епизода беше избрал, че ще си играе с Глория до края.

Бачорски изигра играта, с каквото имаше на разположение като инструменти, за да си направи кефа. Най-важното, когато участваш в такова предаване. А особено накрая инструментите му зависиха от ходовете на останалите участници, които сами обърнаха всичко нагоре с краката.

Отделно как Бачо е популист за това или онова, а Ева не е популист? Да мерим с един аршин.

Можеше да ги спечели ако може и после да ги даде

Общи условия

Активация на акаунт