Любители на котки - Тема 211

• 34 938
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Малкият и бебето, защото така е познат повече в темата, а и ми е станало навик така да пиша като разказвам за него.
Иначе аз всякак му викам Бебето, Бебоче, Пухчо, Руши, Бебо.
Официалното му име стана Роши. Така го викаме като го търсим, но  иначе пак си е малкият, бебето, Бебо като се питаме за него. Бебо, обаче също фигурира в картинката и често също го чува.
Миличкият 100 пъти му смених името и така и не ми хареса нещо дето да му пасне🫣.

Ако си имам още една котка ще си я кръстя Тошко, ако е мъжки. Днес гледах едно клипче във фейсбук и много ми хареса това име като говориха на котарачето.

Бела е уникална бухтичка😍🥰😍!!!

Пожелавам на Уенди да се възстанови и да не и се наложи операция.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 17:28 от Morkovelka99

# 376
За кастриранага маца: точно както казва Мила са нещата. Шефката у нас Маца Жужу кастрирахме в клиника в  Стара Загора. Не можех да повярвам на очите си, като се разгони след година и половина. Звъннах им, те имат перфектна организация, всичко документират. Аз, също Grinning Та  казах дата, моето име, името на госпожицата, видяха, че е била при тях. И точно това обяснение дадоха, че вероятно е останала миниатюрна част от яйчника. Признавам си, мина ми мисълта, че ще предложат нова операция, що пък да не ми вземат една сума. Но не. Казаха, че едва ли ще открият тези останали клетки, миниатюрна тъкан. После още двама ветеринари потвърдиха същото. Та много рядко, но се случва.

# 377
Разбирам ,но какво е решението ? Защото все пак кастрираме за да облекчим животното ,а то сега ще продължи да се мъчи ..

# 378
Аз лично тогава й дадох по половин таблетка против разгонване, три дни. Вредни са, хормонални, но пък тя е без яйчници. Не се повтори.

# 379
  • София
Попадна ми снимка от миналата година на Гринч - Чита Simple Smile

# 380
Чудя се да ходя ли утре да се разправям в клиниката има ли смисъл ? И какво ще постигна ..да не би да ми облекчат положението ...разсъждавам си просто ...

# 381
Да се разправяш точно... не, човек трябва да пази нервите. Но може да отидеш до там, да обясниш, да помолиш за съвет. Не тръгвай дето се казва "с рогите напред". Даже и да имаш подозрения, че са олигофрени, опитай с добро.

# 382
  • До хладилника, който обичам
Излезе ми днес спомен, снимката на Даша, по-известна като Мацето. Тя беше най-усмихнатата котка 🧡

# 383
  • София
Отдавна не сме се вясвали тъдява...
Животът ни е скучен в София:
Блечкони предимно спинка...

... от време на време вдигне глава

...и като ме види наоколо, спокойно заспива пак (повали ме някакъв гаден вирус, та 10 дни бях вкъщи)

# 384
  • До хладилника, който обичам
Значииии, не знам вече как ще я караме с лакомията на Минка. Таман се зарадвах, че е взела да яде по-разумно, даже взе да остава по някоя гранула след нея в купичката (послушно доизяждана от Мара, която смята, че купичките трябва да са винаги празни) и свали някой грам, и ми писа съседката. Минка често я навещава за галене, тя обича котки и знае да не я храни. Писа ми жената, че е започнала да хвърля хляб на птиците и Минка търчала да го яде, навирала се чак в улуците, като падне някоя троха, сакън да не я пропусне. Не знам какво да ви кажа, глад мори добитъка явно.

# 385
  • Швейцария
Мия е същата. При нас е на диета и вечно се кара, че са й празни купичките. Тамън я докарах до перфектното тегло. Ама сега докато сме в БГ, не знам съседката да не вземе да я направи кръгла. Тя има много злояда котка и е склонна да се поддава на просене. Изрично й казах колко да й дава и да не обръща внимание на врещенето на Мия.

# 386
Разгонването след пиометра според мен крие рискове. Аз бих завела за преглед и съвети при вет. Даже при същите, дето са я свършили тая работа. Да си знаят.

# 387
  • Стара Загора
Рижка и Лъки до елхата Animal Paw PrintsChristmas Tree

# 388
# 389
  • До морето...
Един фотомодел ви поздравява 😄

Общи условия

Активация на акаунт