Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 49

• 34 936
  • 734
  •   3
Отговори
# 720
Добавям и аз Landman, пропуснах го.

# 721
  • София
Аз съм голям фен на Ландмен ама би трябвало да се брои за 2024 г. Защото се гледа кога е стартирал. Официално това е сериал за 2024 г.

Моят топ 5 ще си пусна в новата тема, мисля че тя ще е основно за това. А гласуването за най-добрия сериал на 2025 г. би трябвало да е с по-следващата тема. Simple Smile

# 722
  • SA
Да, излъчването на Landman започна през декември 2024г. Но аз смятам, че е редно един сериал да се оцени подобаващо когато напълно приключи сезона. И тъй като последните няколко серии се излъчиха през януари тази година, реших да ги включа към таз годишните номинации.
Но ако това е погрешно, разбира се нека не се взема предвид.

# 723
Искам да изразя голямото си разочарование от така наречените стрийминг платформи, ми то няма нищо! Реших да направя абонамент за Нетфликс и имах парола за sky showtime та влязох и ги разцъках. Ми то каквото потърсих все го нямаше, залага се само на нови филми и сериали. Бях почнала да гледам The Nanny , няма я, Старгейт няма, Стар Трек има нещо минимално в шоутайм, от старите просто тествах Supernatural, Приятели, Charmed, Buffy, Dr Queen, нищичко.
Ега ти услугата , ега ти чудото. Добре, ясно ми е, че никой почти вече не гледа стари сериали, но надали са и толкова скъпи да се поддържат. Насочвам се към Стремио и пиратите.

Винаги, когато сме платили абонамент на нещо и търсим да гледаме конкретен сериал, се оказва, че го няма в тази платформа и трябва да платим на друга...
Ако щете вярвайте, но от ранните ми 20 не бях теглила торенти, просто ми е досадно. Плащахме известно време, но просто не виждах смисъл и буквално от няколко месеца пак започнах да тегля... ама на. Пуста Европа. РезнАха ни.

# 724
  • София
Замунда, Зелка и Арена допуснаха кардинална грешка. Предовериха се. Може и да са били лъгани... Или се мислеха за недосегаеми.
Отдавна трябваше да се махнат от зоната на ЕС, която е под влияние и на САЩ и да качат тракерите с базата данни на домейн извън влиянието на световния жандарм и европейските гъзолизци.
И да е с прокси ако се налага.
Много по-големи международни тракери така оцеляха и не могат и не могат да ги пипнат.
Не случайно атаката дойде точно сега когато минахме официално към еврото. 29-31.01 (когато атакуваха и свалиха тракерите) също едва ли са дати съвпадение с края на лева...

Но според мен те ще вземат всичко това предвид и ще се появят отново и вече ще бъдат недосегаеми. Но трябва да изчакаме да минат изборите и да дойде нова власт и като цяло да поутихне малко този скандал. Някъде пролетта, може и лятото ще се изненадаме приятно. Simple Smile

# 725
  • SA
Силно се надявам да си прав, Дяволо. Не ми се иска да вярвам, че цялото това съдържание ще изчезне безвъзвратно. До вчера Masters TB си работеше, но днес и там няма достъп.

# 726
  • София
Няма как да изчезне...
Според мен имат няколко бакъпа и не всичко е в ръцете на един или двама.
Но ще видим, бъдещето ще покаже.
Нека не забравяме, че това са близо 20 години история. Три поколения българи. Най-посещавания сайт в България с много пред всички останали. Само гугъл е пред него.
Тези дето свалиха Замундата 100% също са теглили от там.
Това е все едно да запалиш и изгориш някоя огромна библиотека. Няма по-голям грях. Тези хора си нямат представа колко много паднаха в очите на българите и вече никога ама никога повече няма да помиришат власт.

# 727
Дяволо, моля те, стегни се. Това, което пишеш са пълни конспирации, чак си те представям с тенекиена шапка в момента. Даваш вид на интелигентен човек в други теми и те имам за такъв, не е сериозно да пишеш такива неща.

Да сравняваш кражбата на интелектуален труд, която във всяко едно законодателство е криминализирана, с библиотека, е пълен абсурд.

# 728
  • София
Може би не си толкова емоционално свързана с тракерите, за това не ти пука.
Аз пиша редовно там от 20 години и имам хиляди мнения и имаме/хме много силна виртуална общност. Много приятелства.
Култови коментари и дискусии под торентите и във форума (преди да западне) и т.н. и т.н.
Това е все едно да се свали Бг мама. Мен не ми липсват толкова каталозите (то аз така или иначе съм си свалил почти всичко най-добро от филмите и сериалите имам над 30TB с филми и сериали), а хората. Общността.
А и защото си беше наше.
Много хора няма да могат да го разберат...

# 729
  • София
Да се включа набързо в темата. Замундите си работят и в момента Satisfied Те от време оно се хостват на места където никой не може да ги пипне. Това което направиха сега беше да "отнемат" домейните (при това много нескопосно изпълнено) така че като напишеш стария адрес да отидеш на страницата със гербовете. Ако знаеш IP-то можеш да си го достъпиш безпроблемно (или просто шунтираш DNS-a във локалния hosts файл на windows). Друг е въпроса, че от както се случи акцията нищо ново не се качва вече там (не е блокирана опцията за качване, просто Uploader-ите изглежда не виждат смисъл).
А по въпроса за "кражбата на интелектуален труд" много отдавна дори американски съд се е произнесъл, че разпространението на такъв продукт е наказуемо само ако е с комерсиална цел. Самите торент файлове, който са единствения контент който се намира физически по тракерите не могат по никакъв начин да бъдат свързани с конкретен филм/сериал/книга/албум и прочие, защото тези торенти единствено съдържат инструкции как различни потребители могат да се свържат един с друг. Да, на теория 30-те терабайта на diavolo представляват нарушение на интелектуални права (защото ги пази неопределено време), но ако по някаква случайност го хванат, единствено могат да го накарат да ги изтрие и ако в определен срок не се подчини, могат да конфискуват носителите на информация, но до глоби и други наказания (въпреки наличието на подобни в НК) може да се стигне само ако се докаже комерсиална цел (само да вметна досега още не се случил подобен прецедент).
И на децата е ясно, че това си беше нищо повече от една зле изпълнена PR акция и че след някоя и друга седмица никой няма да си спомня за нея, а тракерите ще си работят нормално (на други адреси). Но дори и да не се върнат, поне аз не го смятам за голяма загуба, защото отдавна съдържанието там върви надолу (с много малки изключения като например дублирани на български стари сериали, които ги няма на други места).

# 730
  • Вестерос
Моля, да не се измества темата, че да не ни заметат заради спам Simple Smile

Говоря за същият стар Поаро.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 00:23 от Tiffany А

# 731
Да, няма смисъл, ще затрият.
Замундите не работят. Зелката окончателно не работи.
Другата зарежда, но няма нищо ново, скоро може пак да изчезне и това.

# 732
  • София
Само да вметна, че аз от години гледам 90% от кинопремиерите и то наред. И там не ходя с покани, а си плащам. И това е откакто се помня общо взето.
И още: имам абонаменти в HBO Max, Нетфликс и СкайШоутайм. И там не съм на аванта и си плащам. Така че могат да ме........ сещате се.
Естествено, че не разпространявам нищо, това си е лично за мен си, лична колекция. Имам и над 200 ДВД и Блурейки, закупени естествено.
Аз съм преди всичко колекционер. Така е и с романите. Имам хиляди книги.

И само да вметна, че тракерите бяха много полезни на няколко поколения студенти с различни програми и пр. Нека не забравяме, че там няма само филми и сериали.

Орязването на тракерите е орязване на свободата и на демокрацията. На правото на избор.
Въпрос на принцип е.

Иначе да, Дидо е прав за всичко.

И за финал
Нищо няма вече. Швеската Зелка я убиха.
В момента работи само чешката Замунда ама през бананите и то само на определен браузър заради кеша. Няма да е вечно обаче...
И да, каталозите са си там, може да се пише и всичко. Дори са качили епизод 3 на Рицарят на седемте кралства, но 90% от потребителите ги няма вече и за това не виждат смисъл да качват нови неща.
По-скоро завършват с някои основни сериали, които са почнали така или иначе и ще е до там.

И да, Дидо отново е прав:
Ще се мине време и отново ще се появят. Аз писах кога да ги очакваме, но дано да е по-скоро.

Обаче има едно голямо НО.
Ако ще се завърнат, то трябва да е с оригиналните ни профили и рангове + пълните каталози, т.е. пълен бекъп, иначе е все едно да започнем всички от НУЛАТА. Ако трябва ще почнем, но дано не се налага и да рестартираме откъдето спряхме. Simple Smile

Дидо,
Упадъка беше факт и всичко тръгна от драмите между старите собственици на Замунда и Зелка и разцеплението и войните тогава. А някои измислени модераторчета се помислиха за богове. Това преди го нямаше и имаше много по-голяма свобода.

# 733
  • Berlin
Хората не знаят как да достъпват сега, затова ги няма. Просто не всички са толкова технически грамотни, то и аз не съм.

# 734
  • Вестерос
Нека изпишем тази тема и след това заповядайте в

НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт