Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 665
  • 757
  •   3
Отговори
# 45
Didi168 благодаря за отговора!

# 46
  • София/Търново
Каквото. И така.

# 47
Отдадох 3-стайния да се похваля, без брокер, съжалявам само че не обзаведох втората спалня още в началото, но пак съм доволна предвид периода от годината, дано всичко е наред и с наемателите и няма аварии в имота от съседните апартаменти, които тепърва се ремонтират.
Благодаря на всички от КАН за съветите, помощта и информацията която споделиха с мен по темата, безценни сте!

# 48
Пожелавам ти да са безпроблемни и коректни.
Ще споделиш ли дали имаше голям интерес към апартамента, какъв е профилът на наемателите?

# 49
  • в пералнята
И мен ме напусна един от наемателите.
Отдадох и аз за няма и седмица без брокер.
Интересно, уж слаб сезон, но имаше доста желаещи. Избрах си този път една двойка, да видим как ще са.

# 50
И при мен двойка, онези с претенциите, които обаче се отказаха от тях финално - 5 седмици беше моята обява на пазара, като за 3-стаен в тази част на годината мисля че дори е добре като времетраене на отдаването, интерес имаше но чак голям не бих казала, брокерски номера повече имаше като се замисля.

# 51
  • в пералнята
Аз за 2 дни имах 9 визити и от тях трима директно искаха да оставят депозит.
Това бяха отсяти, иначе получих сигурно 20 съобщения.

# 52
  • София/Търново
Какви са брокерските номера? До сега съм работила с двама брокери... уж, читави, та се чудя сега от какво да се пазя Simple Smile

# 53
И мен ме напусна един от наемателите.
Отдадох и аз за няма и седмица без брокер.
Интересно, уж слаб сезон, но имаше доста желаещи. Избрах си този път една двойка, да видим как ще са.

Двустаен ли? Ако е удобно, да споделиш информация за цена, район? Ако не искаш публично, може и на лично.

Цената, която съм обявила на моя, ми се струва една идея висока, но има интерес. Не бързам да се радвам, защото реално с никого не съм се срещнала и не могабда преценя доколко са читави.

# 54
  • София
Да честитя за новите наематели и аз Simple Smile
И на мен ми напускат едни, ще проверим заедно колко е динамичен пазара преди Коледа.
В най-великите дъждове ще вися по огледи, нямам думи, ама какво да се прави.

# 55
  • Варна
Стискам ви палци. При мен за първи път не се случват скорострелно нещата. Досега винаги съм отдавала буквално за часове. Но сега реших да пробвам с по-висока цена. За една седмица имах 3 огледа - 2 украински семейства и 1 българска двойка. Първите украинци (жената каза, че е бесарабска българка и говореше български отлично, но мъжът - изобщо, тя му превеждаше всичко) бяха с малко детенце и им се стори тясно. То си е маломерно жилището. И аз не си го представям за отглеждане на дете, макар че съседката отгоре отглежда 2... Другите - едните са със старфорширски териер, другите - с хъски. Имам горчив опит с  точно тези породи и им казах - не. Обявила съм, че допускаме куче, но след преценка.  Сега смъкнах цената и чакам.

# 56
Ние отдадохме единият двустаен в Младост 4, направихме отстъпка и таксата за входа е включена в цената( 750 € плюс 100 €гараж, такса затворен комплекс 80 лв)
Другият ще го държим още две седмици ако не се отдаде минава на Айрбнб до Февруари/Март. Има още четири двустайни за под наем вече в сградата и става интересно.

# 57
Супер. Гледайте и 2я на дългосрочен наем. Няма да изкарате повече, само разправията е голяма с рбнб.
В какъв смисъл става интересно за 3-4 апартамента?
Да се оплачат съседите или? В студентски има безброй апартаменти под наем, има и за лично ползване в едни и същи сгради. Оправяме се.

# 58
  • Бургас
Аз го разбрах като голяма конкуренция.
В моята сграда сигурна половината са за под наем и няма проблем - всички се наеха, приблизително в един период и на пазарни цени. Не е имало надцакване между съседите.

# 59
Всички сме пуснали на високи за района цени по едно и също време в слаб сезон. Колко хора са готови да дават едни 2 хил лева със сметките да живеят под наем в Младост 4?
В нашият блок вече има пет апартамента, в съседният три , отсреща са пуснали още три четири. Сходни цени, всеки ги е направил според възможностите си, чисти, новички.

Общи условия

Активация на акаунт