Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 29 503
  • 773
  •   3
Отговори
# 765
Ако се развали бойлера, който сте дали в изправност, кой трябва да плати ремонта? Хазяина или наемателя?

# 766
Аз ще го сменя ако моят се развали, старичък е.

# 767
Ако се развали бойлера, който сте дали в изправност, кой трябва да плати ремонта? Хазяина или наемателя?
Лично аз процедирам разходите на 50 %. Мотивът той се е повредел от експлотацията, но все пак е моя собственост.Досега съм сменял два пъти в различни жилища.

# 768
  • София
Хазяина.
Иначе би трябвало векове да се кара с един ако все наемателите трябва да ремонтират.
Наемателят не може умишлено да го развали и е различна ситуация от надран плот, изпуснат на пода тостер и т.н ситуации.
Наличието на топла вода е екзистенциално за обитателя и по тази причина не може да остане неработещ.

# 769
Аз като наемодател сменям бойлерите, когато се повредят.

# 770
Наемодателят. Днешните бойлери са толкова кекави, че не знам как може да му хрумне на наемодателя да изисква наемател да му подменя собствеността.

За 8-9 години съседи смениха по 3 бойлера - Аристон и другите масови марки.

Нашият е на "Светльо Шишков", проблеми не сме имали.

# 771
Наемодателя

# 772
Не бих си и помисляла да искам финансиране от наемателя за потенциално опасно нещо като бойлер,като знам как "поправят" щети. В крайна сметка при една неизправност рискувате не само повреди по жилището, а доста по-сериозни последствия. Не виждам как наемател може да развали бойлер, освен ако не се е опитвал да го ремонтира.

# 773
А каква е практиката в България за застраховане на жилището? Наемодателят или наемателят?

Общи условия

Активация на акаунт