🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 240
  • 8
  •   6
Отговори

Сюжетът се фокусира върху връзката между две турски семейства, Фъртун и Кочари, които са в дългогодишен конфликт. Главната героиня се влюбва в член на съперничещото семейство и се оказва разкъсана между личните си чувства и омразата на семейството си. Тази любов ще доведе до верига от съдбовни и интензивни събития, на които зрителят ще стане свидетел.

Скритите чувства между Адил Кочари и Есме Фуртуна започват да се издигат на повърхността, когато Елени Мириано, млада жена от гръцки произход, пристига в града им. Тя се опитва да преоткрие корените си, но се оказва забъркана в несвързани спорове, които водят до трудни решения. Местната общност не желае да се откаже от установените традиции и натискът от страна на семейството се усеща навсякъде.

Всяка стъпка, която главните герои правят, представлява борба за самите тях. След като направят всяка стъпка, те искат да останат с любимите си хора и да не загубят себе си. Главните герои трябва да решат кое е по-важно: да останат себе си или да се съобразят с очакванията на другите.

ЕЛЕНИ МИРЯНО  Спасителка, хваната между две враждебни семейства.
Под изправената ѝ стойка се крие разбито сърце момиче, което копнее за обич.

АДЪЛ КОЧАРЪ, известен още като Кочари! Едновременно бунтар и лидер.
Той все още крие в себе си 17-годишния влюбен млад мъж.

ЕСМЕ ФУРТУНА Есме Чавуш е типичната черноморска жена.
В един момент тя е колеблива, в следващия е спокойна.
Тя е човек, който се е научил да ходи, търпейки болка.

Скрит текст:
ОРУЧ ФУРТУНА Истински черноморски младеж. Воин и лечител.
Той е и син на семейството, дало името на село Фуртуна.

ЗАРИФЕ ФУРТУНА Тя би изгорила света за семейството си, но е също толкова жестока и към външния свят.

ИСМАИЛ ФУРТУНА И така! Всъщност, той прилича на чичо си Шериф по много начини,
но носи добрите му страни, а не лошите.

ШЕРИФ ФУРТУНА За шерифа животът е игра на шах.
Лъжи, заплахи, приятелство, няма значение... Стига да спечели накрая на играта.

СЮЛЕЙМАН ВАРОГОЛУ Един от Кочарите, известен още като Гезеп. Истински фойерверк.
Ако гневът на Гезеп е изписан на лицето ти, бягай!

ХИДЖРАН ДЖЕЗБЕЛИ е медицинска сестра.
Въпреки че мрази самотата, тя е много по-самотна, отколкото си мислим.
Зарифе е единственото ѝ семейство.

СЕВДЖАН ЕР е сестра на Есме.
Тя копнее за успех, но винаги търси преки пътища

ФАДИМЕ е единствена сестра на Адил

СЕМЕЙНИ ВРЪЗКИ

БГ преводи на епизодите
Това море ще прелее - БГ субтитри

ПЛЕЙЛИСТ

БГ превод от Александра
Ела, мамо/Черен облак

Скрит текст:

БГ превод от Александра
С мир

Стари теми:

ПРИЯТНИ КОМЕНТАРИ!

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 22:25 от cvetansk

# 1
# 2
Благодаря за прекрасната тема! 🌹💖

# 3
Цвети, благодаря! Flowers Rose

Интересен въпрос повдигна Вал.
Да, има общо в ситуациите на Оруч и Илве. Но при Оруч имаше и нещо друго,освен това, което посочихте в края а предишната тема. Той бе свидетел на всички мъки и тревоги на Елени и Есме. Уж и двете ги обича. Знаейки за какво става въпрос, той не само излъга, ами и се закле в Бог. Освен това същата тази троица, неговите роднини, се опитваха да убият Ели.
Да не говорим, че Ели спаси Исо, а след това и Зарифе. Но и цялата Фуртуна да спаси- все тая, няма да им мигне окото отново да направят някоя подлост. И, разбира се, да сложат на топа двете момчета.
Илве сега навлиза в ситуацията. Не знаем как са се случали нещата и дали е имала възможност изобщо да реагира пред заплахите на Шериф. Нейното дете е абсолютно невинно. Освен това все си мисля, че тя ще измисли план Б. Или пък няма да издържи, ще признае за фалшификацията и ще се върне в село Кочари, за да е под защитата на Адил. Но това би станало на по-късен етап, след като Адил разбере за починалото дете.

А общото при Оруч и Илве е не само лъжата, но и паниката. В паниката си не са успели да измислят нищо друго.

Този особено драматичен момент в сериала, когато започнаха да си говорят за миналото. Broken Heart

Между другото, докато преглеждах някои ключови сцени, видях, че съм сбъркала в нещо. Не два път Есме нарече Адил по име, а само един път. Не произнесе името му пред сестра си, а единствено когато във финалната сцена каза на Ели за починалото си дете. Знаково- за пръв път произнесе "Адил", а не "Кочари" именно пред дъщеря им. Heart

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 21:30 от oncee

# 4
  • Кърджали
Цвети, благодарност и от мен за новата тема.

# 5
Цитат
Между другото, докато преглеждах някои ключови сцени, видях, че съм сбъркала в нещо. Не два път Есме нарече Адил по име, а само един път. Не произнесе името му пред сестра си, а единствено когато във финалната сцена каза на Ели за починалото си дете. Знаково- за пръв път произнесе "Адил", а не "Кочари" именно пред дъщеря им. Heart
Вярно Hands Plus1 Знаково е. Това дете не е нито Кочари, нито Фуртуна, то е рожба на любовта на две уникални личности. И ако и до сега Адил ясно се отличаваше от рода си, то в последната серия видяхме и Есме да се освобождава от зависимостите и страховете на родовото мислене. Съвсем различна беше от досегашната Есме. Което продължава и във фрага.

# 6
Есме и Адил за първи път видяха дъщеря си като бебе.

Есме вече има много силен мотив да се отлъчи от Фурутна. Тя постепенно проглежда и вижда лъжите, на които е била подвластна. Интересно ми е да видя и баба Ширин каква страна ще заеме, защото тя неминуемо в един момент ще се отзове в положението на Оруч.
По отношение на ситуациите на Илве и Оруч, те колкото и да са подобни толкова и е много различно. Илве защити невинно дете, а Оруч защити хората, които са виновни за цялата тази ситуация, хората, които са продали Елени и се опитваха да я убият.

# 7
Цвети, благодаря за новата тема! Hug

Улаш Туна Астепе, главният актьор в сериала „Taşacak Bu Deniz “, говори с възхищение за Трабзон, където е заснет сериалът.
Чувствам се сякаш Черно море е преминало през мен като език, като дъх. Въпреки че не съм израснал сред тази мъгла, тези каменни къщи и този силен вятър, част от мен винаги е принадлежала там. Може би затова си мислят, че ми подхожда, аз не съм чужд на това място“

# 8
  • Пловдив
Благодаря за новата тема 🌹. Ех, на Улаш наистина му пасна черноморския край, и двата проекта му заспаха. Дано до края на тази тема нашите хора са разбрали истината и да видим как ще се справят след това,  като се замисля и за тримата ще е шок ,след 20 години да разбереш, че имаш дете и то какво прекрасно и добро същество е. Няма даа им е лесно. До тук видяхме Елени ,заряза всичко и дойде да ги търси , да видим Адил и Есме какво ще направят.

Общи условия

Активация на акаунт