Синдром на раздразненото дебело черво тема 4

• 9 934
  • 170
  •   1
Отговори
# 165
Имате ли мнение за синкванон, тъй като съдържа и В витамини дали дразни стомаха и червата?

# 166
Здравейте отново днес вече нямам разстройство, но болката от ляво е същата. Личния ми изписа пробиотик и гентамицин 5 дни по 2 ампули да пия. Как се пие след храна нали?

# 167
Заради болките ли ви изписаха гентамицин? Кой пробиотик ви препоръча лекаря? Аз също имам болки и подуване и не знам микробиология ли да пускам.

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 17:47 от ilenna

# 168
Здравейте! Сигурно се е коментирало, но заради други здравословни смущения, искам да започна да пия кефир и/или комбуча. Върти ми се в главата че съм чела постове от хора в темата, на които комбучата не се отразява добре на червата.
anmasu, аз съм от тези на които камбуча, кефир, кисело зеле, кисело мляко не се отразяват добре. Всички ферментирали храни са ми най-големия кошмар.

Иначе в момента си чакам резулататие от кръвните за които споменах че ме прати доктора по функционална медицина. 31 изследвания общо.  23 от тях са просто перфектни, като по учебник. На всички референтни стойности съм в средата. Единствено Общия холестерол и LDL са ми извън норма, но TRIGLYCERIDES са ниски, HDL CHOLESTEROL ми е висок, както и CHOL/HDLC RATIO в реф. граници. Но не ги мисля, защото така или иначе с тези холестероли никой не знае за какво говори, а и не смятам че те са ми проблема със стомаха. Пуснати са ми още Epstein-Barr Virus, MMUNOGLOBULIN E, А1С..Тях чакам. Проверени са щитовидна по всички показатели, за глутенова непоносимост., инсулин, желязо всички показатели, IMMUNOGLOBULIN А и М, CORTISOL, и какво ли още не. Чакам последните и другата седмица ми е часа с докторката. Да видим какво ще каже. Вероятно нищо.

# 169
Заради болките ли ви изписаха гентамицин? Кой пробиотик ви препоръча лекаря? Аз също имам болки и подуване и не знам микробиология ли да пускам.
Да това е от личния изписано, сега се чух с гастроентеролог той препоръча щом е спряла диарията да не пия антибиотик, а дуспаталин и ентерол форте.

# 170
bebka2304, аз пия омепразол и дуспаталин. Но ми се иска да видя и гастро за други изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт