Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 10

• 5 753
  • 143
  •   2
Отговори
# 135
Аз летя следващия вторник с този полет.И ще търся автобус за Матера, там е първата ми нощувка.

Ако летеше в събота можеше да те метнем с кола Bowtie И нашата първа съм планирала за там.
   О, мерси, но сме 4.
    Надявам се на хубаво време, засега такова го дават.Пе ми писна от тая зима и тоя сняг.

# 136
  • Beyond the stars
Винаги с тази идея сме в Италия януари-февруари. Bowtie И аз времето следя, че за 14.02 взехме билети за Бергамо, пък компанията ни за Бари се оказа, че няма да могат да пътуват с нас и  се чудим изобщо дали да ходим, ако е кофти времето. Ама дават хубави градуси за края на седмицата, остава и шансовете за превалявания да намалят.

# 137
Ще следя инфото за автобуса за Матера след 16,00 ,ние сме 10 женки и може да потърсим вариант за такси евентуално ако има такива големи

# 138
  • София
Здравейте, благодаря на всички, които споделяте информация! Много е полезно. Предстои ми пътуване до Бари от 10.03 до 15.03. Ще пътуваме двете с дъщеря ми (16г) Никога не сме били в Италия и малко се притеснявам с планирането. Полета ни на 10.03 каца в 19.40ч. Мисля директно да отидем в Матера, където да останем за два пълни дни (две нощувки), като се има предвид че първата вечер е реално само за преспиване. От там на 12 се чудя как да действаме (с два куфара от по 10 кг ще сме) Да пътуваме за разходка до Алберобело (има ли къде да си оставим багажа?) и евентуално Мартина Франка и обратно до Алберобело, след което Бари. В Бари ще останем 3 дни/нощувки. Един целя ден за разходка в Бари. И втория от тях да пътуваме до Полянино и Монополи. Последни трети ден от Бари мисля да отидем до Барлета и Молфета. Летим обратно към София на 15.03 в 11.00ч. Разумно ли ви звучи планирането ми? Най-много се притеснявам за часовия слот, в който кацаме на 10.03. и дали ще има удобен транспорт за придвижване до Матера.
Приемам съвети, препоръки и критики.

# 139
  • София
Според Гугъл мапс в 21:30 има автобус, че и учудващо евтин, на Sita Sud от летището до Матера.
Ако го няма на твоята дата : Влак от летището до Бари Чентрале и оттам влак до Матера.
Към момента последен влак от Бари за Матера излиза в 21:22ч.
Предвид багажите, би било разумно след Матера първо да се настаните в Бари и оттам вече да си направите дневните разходки където решите.
В северната посока по брега, според мен, Барлета и Молфета са двете най-неподходящи. Джовинацо и Бишелие бих избрал на тяхно място.
Останалото си е стандартно : Алберобело + Локоротондо или Алберобело + Мартина или Локоротондо + Мартина. Аналогично Полиняно + Монополи или Полиняно + Остуни или Монополи + Остуни. Възможни са и други комбинации, разбира се, но тези са най-лесните от логистична гледна точка.

# 140
CO.TR.AP изпълнява линията, но е в 15 часа.

# 141
  • София
CO.TR.AP изпълнява линията, но е в 15 часа.
Sita също имат курсове :

# 142
При мен се отваря това

А на техния сайт излиза само един автобус за март следобяд.

# 143
  • София
Да, Cotrap и Cotrab са консорциуми от компании съответно за Пулия и Базиликата, доколкото се ориентирам от автоматичен превод. Сита е основен акционер и превозвач.
Късните автобуси си излизат на 10 март :

Общи условия

Активация на акаунт