Покани за сватба

• 230
  • 13
  •   2
Отговори
Здравейте,

Според вас колко месеца предварително е нормално да се започне с раздаването на покани за сватбата?
Очаква ли се да получа потвърждение от всеки гост или е необходимо да напиша в поканата, че моля за отговор?

# 1
  • София
И да го пишете и да не го пишете - пак ще трябва да се прозвъни на голяма част от тях. Simple Smile
Аз бих ги дала възможно най-рано.

# 2
  • София
Последната покана, която получих е за сватба за след година. Еми няма как да дам отговор Grinning
Иначе лятото бяхме също на сватба със съпруга ми. Имахме покана около 2-3 месеца по-рано като тя беше дадена чрез сайт и трябваше да потвърдим присъствие до определена дата. Това с прозвъняването не бих си го причинила. Като не ми дадът отговор не считам, че ще дойдат.

# 3
  • София
Със сигурност има такива, които не звънят, но имат намарение да дойдат. Wink
Иначе не е казано да отговорите веднага, но поне да знаете, кога ще е, едва ли ще искат точни бройки толкова рано.

# 4
  • София
За година напред нищо не мога да кажа... Мога да потвърдя, но реално е добре да има втора дата за потвърждение 2-3 месеца преди това. Иначе аз изказвам мнение. Не бих се занимавала. Айде аз съм звъняла ама за 30 човека. Сега да си представим, че са над 100...

# 5
На гостите, които живеят в чужбина, им пращахме поканите няколко месеца по-рано, а на тези в България - около месец преди сватбата. Дори да помолите лично всеки гост да ви предупреди, ако няма да дойде, пак ще има такива, които нищо няма да кажат

# 6
  • София
Значи при мен ще е чудо да реагираме само месец преди сватбата - да има шанс да сме свободни, но изключително малък.
Също така, ако ме поканят толкова късно, аз ще си помисля, че някой се е отказал и сме били резервен вариант.
Мое мнение.

# 7
Ами на нашата сватба нямаше чужди хора и всеки така или иначе знаеше кога ще бъде - всички предварително бяха уведомени устно, а тези, които живеят в чужбина, разбраха едни от първите, защото и аз съм живяла в чужбина и знам колко по-рано трябва да знаят за такива събития. Така че официалната покана беше чиста формалност

# 8
  • София
E, това е друго вече. Важно е да се знае датата.

# 9
  • София/Севлиево
Аз ги раздадох два месеца преди сватбата,а някои гости ги получиха чак в деня на събитието(но знаеха датата от по-рано)...

# 10
  • Melmak
За мен най-добрата стратегия е поканите да се дадат възможно най-рано, дори година. Не се очаква отговор година напред, но да са осведомени гостите. Вече примерно месец-два преди датата се иска отговор.
Има хора, които са несериозни и може да не дадат отговор, всякакви случаи съм чувала.

Първо изпратихме на гостите от чужбина, защото за тях е много по-трудно да се организират. Постепенно искахме отговор от гостите до някаква дата, но при нас всички бяха много близки и приеха, освен 2-3 семейства от чужбина, които не успяха.

# 11
  • София
За мен е достатъчно да се изпратят поканите 3-4 месеца по-рано и то през сайт, където всички да потвърдят или откажат (т.е. и при двата случая) най-късно до 2 месеца преди датата и да има опция до 1 месец преди това да променят решението си. И без това се предполага, че става дума за достатъчно близки хора, с които за това време все ще имат младите поне чуване по телефона. Вече ако са разни далечни познати или протоколни гости ще е различно.

# 12
За мен е достатъчно да се изпратят поканите 3-4 месеца по-рано и то през сайт, където всички да потвърдят или откажат (т.е. и при двата случая) най-късно до 2 месеца преди датата и да има опция до 1 месец преди това да променят решението си. И без това се предполага, че става дума за достатъчно близки хора, с които за това време все ще имат младите поне чуване по телефона. Вече ако са разни далечни познати или протоколни гости ще е различно.
Fever Ray, може ли да изпратите линк към сайт за покани. Идеята Ви ми се струва много добра, но не знам какво точно имате впредвид.

# 13
  • София
Ооо, вероятно има в интернет.
Най-голямата ни дъщеря се омъжи в чужбина и там им направиха линк от залата за тържеството.
Другата пък си направиха Вайбър група.
Мисля, че някой с повече умения може да направи лесно на принципа на адресите с анкети, но аз съм далеч от материята,

Общи условия

Активация на акаунт