Покани за сватба

• 1 593
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the stars
Че те за 1+ година може да се разделят. Wink

Те и един месец преди сватбата могат. Ама и едно бебе може междувременно да направят и родят Bowtie

# 31
  • София
Да. А може и булката да трябва да лежи и да пропусне сватбата.
Били сме канени така отрано на сватба. Булката влезе за задържане и отмениха всичко. Платиха неустойки. Отмениха организация. И досега живеят без брак.

# 32
  • Beyond the stars
Идеята ми беше, че и по нашите ширини се нормализира подготовка на сватба да започне повече от година по-рано. Фотографите също имаха заети дати 2026 години при запитвания пуснати август 2025.

Иначе и за развод 21 дни след сватбата знам, и за несъстояла се сватба поради спечелена зелена карта и т.н.
Въпросът винаги е "при равни други обстоятелства" и "ако всичко е наред".

# 33
  • София
Дъщерите ми са в Италия. Досега май не са споменали да са получавали покана година+ по-рано.
Пък и там организацията я правят основно от залата/сватбен салон, където ще се проведе тържеството.
И фотографите са от залата там.
Т.е. важно е да запазиш само дата, другото не е нужно да се напасва отделно.

# 34
Много странно ми изглежда покана една година по-рано. Не мисля, че много хора могат да планират толкова напред живота си. Аз, вярно съм друго поколение, но една година преди сватбата ми, дори не знаех, че ще бъдем гаджета с мъжа ми .Blush

Мисля, че ако не е отпускарски сезон, месец, два са достатъчни. Една година напред може и да не знаеш къде ще живееш и дори какво ще работиш в този период(Напр, при професии, свързани с конкурси)Може да се разделиш с партньора, с който си поканен, може да се появи нов, на който да ти е неудобно да връчиш покана с друго име. Може да се наложи да превозваш дете в друг град за олимпиада,състезание, чиито дати няма как да се знаят година по-рано, но месец, два-със сигурност .Както виждате, дори не споменавам негативни събития.

Около месец, два е нормално хората да си знаят ангажиментите и тогава ще е сигурно, че ако не могат да дойдат, ще е само по супер неотложно причини.

За окончателно  потвърждение, не мога да преценя. Може би седмица. Иначе, ако е много рано, пак могат да се случат непредвидени неща.

Не е едно и също, но за бала на сина ми най-рано поканените-кръстницата на сина ми и мъжът и(най-рано, защото често пътуват извън България или дъщеря им идва от чужбина), не успяха да дойдат, заради заболяване.

# 35
  • Beyond the stars
И ние организирахме сватба за три месеца, включително с приятели от чужбина. Но последните години доста хора покрай мен резервират море ноември-декември с ранни резервации. Вила с приятели за майските празници запазихме 9 месеца по-рано Bowtie
Последната роднинска сватба, на която бяхме, успяхме само ние с мъжа ми, голяма част от родата бяха на морска ваканция в чужбина резервирана половин година по-рано.
Та една година не знам, но поне 6 месеца по-рано, ако е летния сезон. С потвърждаване две седмици преди събитието примерно.

# 36
  • Melmak
Вървежните места година и половина напред се запазват. Ние запазихме 8 месеца по-рано, капарирахме датата в ресторанта и запазихме подпис и църковен брак. След това вече започнахме устно да споменаваме на близките какво, що. За да направиш покани, трябва да имаш програма и да знаеш в колко часа ще е подписа, коя е църквата, всичко. Това се координира и с дж, и с фотограф/видеограф. Поканите пратихме като вече беше ясно всичко. Винаги съм се чудила как бременните планират сватби, като винаги може да не се чувстват добре или недай боже да са в болница.

# 37
Аз съм ЗА ранното "запазване на датата".
Като живеещи извън България ни е важно да можем да планираме отпуски, билети и хотели от рано. Случвало се е да ни поканят спонтанно 3-4 месеца по-рано и да нямаме повече отпуск за годината и да откажем.
Ние съобщихме датата година и половина по-рано, а официалните покани ги изпратихме 6 месеца преди събитието вече с всички подробности вътре.
Самото получаване на покана не задължава за отговор ВЕДНАГА, а си има срок. Просто информира гостите кога и къде, за да си направят плановете.

Поканиха ни на лятна сватба, но съм бременнаи се очертава бебето да е на 2 месеца тогава. Нито съм решила да не забременявам заради сватбата, нито пък ще наруша спокойствието си с толкова малко бебе. Разбрахме се да отговорим окончателно след раждането и като видим дали ще можем  (и искаме) да пътуваме. Никой не направи драма, че си живеем живота, но аз още от началото имам едно на ум, че евентуално ни предстои пътуване лятото и мога да се подготвя навреме, както и да организирам баби и дядовци, които пък на свой ред си имат собствени планове.

Общи условия

Активация на акаунт