Ускорен пулс

• 486
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
На 25г съм преди около 5 месеца бях на ехограф на щитовидна жлеза всичко в норма,
Това са ми резултатите от август  TSH - Roche cobas e 411      3,19   mIU/l   0.27 - 4.20
FT4 - Roche cobas e 411      16,36   pmol/l   11.90 - 21.60
FT3 - Roche cobas e 411      5,18   pmol/l   3.10 - 6.80
Последните няколко дни усещам ускорен пулс 100/110 в покой е към 90, но съм хипохондричка и много се стресирам постоянно си следя симптомите в тялото. Започвам прием на алора, защото искам максимално да избегна всякакви сериозни хапчета, просто този пулс много ме притеснява а преди няколко месеца бях и на кардиолог ехограф-отличен и кардиограмата беше пулса 75. Просто не знам къде да търся проблема, мисля че е в главата ми. Вчера си направих и деференциална ПКК и С-реактивен протеин
ПКК 20 показателя с Диференциално броене      Профил   *   *
HGB ( Хемоглобин )      120   g/L   120 - 160
RBC ( Еритроцити )      3.88   T/L   3.70 - 5.30
HCT ( Хематокрит )      0.36   L/L   0.36 - 0.48
WBC ( Левкоцити )      7.3   G/L   3.5 - 10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )      330   g/l   300 - 360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )      30.9   pg   27.0 - 33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите )      93.8   fL   82.0 - 96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )      13.7   %   10.0 - 15.7
PLT ( Тромбоцити )      240   G/L   100 - 440
MPV ( ср.обем на тромбоцита )      8.5   fL   6.5 - 12.5
Диференциално броене:      ***      
LYMF ( Лимфоцити - бр )      2.98   G/L   0.90 - 5.30
NEU ( Неутрофили - бр. )      3.46   G/L   1.30 - 7.40
MONO ( Моноцити - бр.)      0.59   G/L   0.30 - 1.10
EOS ( Еозинофили - бр.)      0.22   G/L   До 0.40
BASO ( Базофили - бр. )      0.01   G/L   До 0.60
LYMF% ( Лимфоцити - % )      41.10   %   20.00 - 50.00
NEU % ( Неутрофили - % )      47.70   %   30.00 - 70.00
MONO% ( Моноцити - % )      8.10   %   1.00 - 12.00
EOS% ( Еозинофили - % )      3.00   %   До 6.00
BASO% ( Базофили - % )      0.10   %   До 2.00
PCT ( Тромбокрит )      0.20   %   0.17 - 0.35
СУЕ      Профил   *   *
СУЕ (ESR)      11   mm/h   2 - 39
Имунология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
С-реактивен протеин      2.20   mg/L   < 6.00.
Освен ускорения пулс нямам болки, задух или нещо друго.
Ако сте преминавали през подобно нещо може да пишете как сте се справили.

# 1
90 не се води ускорен пулс в покой.

# 2
  • София
Може да е ниско желязо. Трябва да се видят серум желязо, феритин, и там трансферините.

# 3
Съвременните препоръки са за ТСХ под 2.5.
Моето се движеше от 2.8 до 3 и нещо и все ми казваха, че е нормално, но не се чувствах добре. Като ми предписаха лечение веднага усетих разлика и пулсът се нормализира.
Проверете също витамин Д и Б12. Честоима дефицит при такова ТСХ и също допринасят за пулса. Инсулин също.

# 4
Може да е ниско желязо. Трябва да се видят серум желязо, феритин, и там трансферините.
феритина ми е 150 желязото ми в норма в долната градини а е но феритина ми е добър и явно имам запаси на желязо в тялото.

# 5
  • София
Феритин 150 не е нормална стойност за жена. При феритин с такава стойност хемоглобина е поне 140 и серумното желязо не е ниско.
Интересното е, че CRP е ниско, но то просто може да няма голямо възпаление в тялото.
Наистина проверете за инсулинова резистентност (хома индекс, инсулин, глюкоза), триглицериди, както и б12, фолат и витамин Д3.
Такава висока стойност на феритина говори за възпалителен процес и не изключва анемия (нисък хемоглобин, желязо). От там и проблемите с щитовидната, пулса, стрес.

# 6
Феритин 150 не е нормална стойност за жена. При феритин с такава стойност хемоглобина е поне 140 и серумното желязо не е ниско.
Интересното е, че CRP е ниско, но то просто може да няма голямо възпаление в тялото.
Наистина проверете за инсулинова резистентност (хома индекс, инсулин, глюкоза), триглицериди, както и б12, фолат и витамин Д3.
Такава висока стойност на феритина говори за възпалителен процес и не изключва анемия (нисък хемоглобин, желязо). От там и проблемите с щитовидната, пулса, стрес.
хемоглобина ми е 127
Това ми е и хома индекса от юни месец HOMA-IR/Хома индекс
1.4
<2.5 -
Имунореактивен инсулин /IRI/
7.704
Глюкозата ми е 4, като се мени от 4,90- 5 зависи
Това ми е и триглецериди витамин д Холестерол ( CHOL )      4.99   mmol/L   Препоръчителни нива <5.17; Гранично висок 5.17 - 6.18; Висок >6.21
HDL-Холестерол      1.61   mmol/L   Над 1.55
LDL Холестерол      3.01   mmol/L   Оптимално< 3.34; Гранично висок -3.37 - 4.12;Висок 4.14 - 4.89;Много висок >4.92
VLDL-Холестерол      0.40   mmol/L   До 0.78
Триглицериди ( TRG )      0.82   mmol/L   0.60 - 2.20
Витамин D      Профил   *   *
Витамин D ( 25-Hydroxyvitamin D )⁵⁵⁵⁵⁵¹¹¹¹¹¹      30.04   ng/mL   20.60 - 50.00
Желязо/Iron      11,4   µmol/l   6.6 - 26.0
Access2    Витамин б12- 335,11   pmol/l   Референтен интервал:133 - 675; Гранични стойности:107 - 133
Феритина е възможно от много неща да се е вдигнал възможно е и на момента да съм имала някаква инфекция и т.н лабораториите не винаги показват на 100%, резултатите ми са на база юни, август и сега последните от вчера. Не знам мисля че при мен повече е на психическа основа защото работя от вкъщи и по цял ден съм вкъщи и имам времето да си мисля глупости и от там ми идват всички проблеми, защото като изляза и пулса ми се успокоява драстично ставам друг човек.

# 7
И мен лекарите ме убеждаваха, че е на психическа, но си беше точно от ТСХ-то и Б12.
Б12 не виждам в изследванията, един от признаците за дефицит е точно учестен пулс.

# 8
И мен лекарите ме убеждаваха, че е на психическа, но си беше точно от ТСХ-то и Б12.
Б12 не виждам в изследванията, един от признаците за дефицит е точно учестен пулс.
Б12 ми е 335,11, написала съм. Също така тсх ми се мени нагоре надолу от стрес както казах страдам от доста стрес, хипохондрия. Но другите за щитовидни са в норма имам и два ехографа правени преди 5 месеца които си бяха нормални и то при 2 ендокринолога съм правила.

# 9
Извинявам се, не съм го видяла. Сравнително добре е, но на долната граница. В pg/mL е 454.
Дефицит:
За дефицит се приемат стойности на витамина в кръвта в следните граници:                          
B12  100 – 200 pg/ml – тежък дефицит              
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит    
B12  350 – 450 pg/ml – начален дефицит  
Обърне внимание и на мерните единици!
За ТСХ - да, стойността не е постоянна, скача, пада. Но от това, което съм прочела досега, не трябва да минава 2.5.
Следете го през няколко месеца и ще се види. Моето, когато беше 2.8 и момичетата в Хашимотото ми казваха, че е има проблем, не вярвах, после го хванах случайно на близо 6. Просто пусках други хормони и реших да го проверя, въпреки че го бях пускала скоро.

# 10
Извинявам се, не съм го видяла. Сравнително добре е, но на долната граница. В pg/mL е 454.
Дефицит:
За дефицит се приемат стойности на витамина в кръвта в следните граници:                          
B12  100 – 200 pg/ml – тежък дефицит              
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит    
B12  350 – 450 pg/ml – начален дефицит  
Обърне внимание и на мерните единици!
За ТСХ - да, стойността не е постоянна, скача, пада. Но от това, което съм прочела досега, не трябва да минава 2.5.
Следете го през няколко месеца и ще се види. Моето, когато беше 2.8 и момичетата в Хашимотото ми казваха, че е има проблем, не вярвах, после го хванах случайно на близо 6. Просто пусках други хормони и реших да го проверя, въпреки че го бях пускала скоро.
Да, мисля да го направя в горната граница поне чудя се сега какъв витамин б12 да си взема, макар че съм доста месоядна и се храня доста здравословно все пак ще ми трябва явно и добавка за подпомагане, ако знаете някоя която се усвоява добре и е помогнала на вас ако може да кажете 🙂

# 11
  • София
Здравословното хранене не е гаранция, ако има проблем с усвояването ѝ. Ако се храните балансирано и въпреки това имате такива показатели и оплаквания, може би е добре да видите дали нямате някакъв хроничен стомашен проблем, който прецаква усвояването на неща. Това важи за повечето показатели - б12, желязо. За Д3 особено зимата е хубаво да се пие добавка, но ако е в количества повече от 2000 единици на прием, задължително с К2. Въпреки месото такъв хемоглобин и долна граница серумно желязо говорят анемия в близкото бъдеще, а феритина го играе показател на възпаление, а не резерв, в конкретния случай.

# 12
Здравословното хранене не е гаранция, ако има проблем с усвояването ѝ. Ако се храните балансирано и въпреки това имате такива показатели и оплаквания, може би е добре да видите дали нямате някакъв хроничен стомашен проблем, който прецаква усвояването на неща. Това важи за повечето показатели - б12, желязо. За Д3 особено зимата е хубаво да се пие добавка, но ако е в количества повече от 2000 единици на прием, задължително с К2. Въпреки месото такъв хемоглобин и долна граница серумно желязо говорят анемия в близкото бъдеще, а феритина го играе показател на възпаление, а не резерв, в конкретния случай.
Попринцип имам глутенова ентеропатия доказана като малка с биопсия храня се изцяло без глутен възможно е от там по-ниските нива на желязо и хемоглобин, чела съм че е доста възможно особено с глутенова ентеропатия. Не мисля че показателите ми са зле, както и не съм казала че имам проблем с щитовидна жлеза. Отностно феритинина всичко е възможно, но в чуждестранни сайтове за жени даже е до 205 реф стойности. Правила съм и хелико бактер отрицателен е. Просто ще си взема б12 добавка, не знам дали има нужда да ида на някакъв лекар последно съм била на ендокринолог, който каза че няма база за притеснение всичко е в рамките на нормалното. Вие може да споделите вашия опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт