Къде и как да я открия ?

• 1 339
  • 47
  •   17
Отговори
Става въпрос за любовта…

Здравейте. На 38 години съм. Животът ми се стече така, че загубих всичките си близки – дядо, баща, баба и майка. Като малък ме тормозеха в училище, но преживях го.

Първото ми гадже беше, когато бях на 21. Заряза ме заради друг. След това имах връзка чак когато бях на 35 – и тя ме заряза заради друг. Имал съм и някакви несериозни връзки, но те дори няма смисъл да ги споменавам.

Живея сам. Имам си финанси, имам си дом, живея близо до голям град, имам си работа. Не пия, не пуша. Романтичен съм, мил и добър. Нямам много приятели. Поне колегите и колежките от работата ми казват, че не изглеждам зле външно.

Пробвах да си направя Инстаграм, Баду и подобни социални мрежи, но уви — или попадам на някакви платени, или на студентки, които не знаят какво искат. А другата част са обвързани, омъжени, с бебета, деца и т.н.

И се питам вече какво да правя… Изпаднал съм в такава депресия. Гледах някакви събития — спийд дейтинг ли, какво е — обаче съм ги изтървал. Мислех там да ходя. Гледам и някакви агенции за запознанства — дали стават? Някой пробвал ли ги е? Ще ми е интересно да чуя мнение и от мъжка, и от женска гледна точка.

А аз просто искам да си имам едно другарче до мен — когато се прибера вкъщи да има с кого да си кажем нещо и да се подкрепяме. Недай си Боже, ако се разболея — няма кой да ме погледне…

И така. Иначе ми е някак странно да тръгна по града и просто ей така да се запознавам с някакви непознати…

# 1
  • София
Другарче, ама да е по-млада, без деца, от твоя град....
Да ти кажа аз, дейтинга е тежка работа. Не се шегувам хич! Ставаш, закусваш, чатиш, определяш си среща за вечерта, гласиш се. Срещата минава - не става.
И така - следващата и следващата.
Кога ще улучиш точния човек? Ами нямам бърза прогноза.
На мен ми трябваха две години. Това е положението.

# 2
Щом ти е проблем за сами жени с деца, е по-трудно.
Може би трябва да поработиш над себе си и психически да се настроиш, че и разведени жени с деца са опция за теб. Или това е твърдо не?

# 3
Има основно два типа млади жени без деца - едните търсят пари, положение, а другите - любов. Любовта трябва да се развива, да има етапи на обвързване, да стигне до брак, дори деца. Никоя не иска другарче. Това, което предлагате, съм чувала да го искат жените над 60.

# 4
Имам приятели, които са срещнали любовта в Тиндър, но в чужбина. Тук не мисля, че има останали нормални хора в Тиндър. Според мен помолете ваш приятел или колега да ви запознае с някое момиче. Търсете обвързаните ви приятели...Техните жени сигурно имат необвързани приятелки.

# 5
Помисли ти какво можеш да предложиш. В днешно време жените търсят мъж, който да прави живота им по лесен и сигурен, не само от финансова страна. Те не търсят мъжка приятелка с която да си лафят на дивана.

# 6
Е, че няколко теми по-долу едно момиче търси сериозен мъж.
Вярно, разликата между вас хич не е малка, но.......де да знам, може поне да се запознаете.
А сега сериозно - никой няма да ти каже "Братле, грозен си - нямаш шанс".
Красотата е нещо относително - ако ти не се харесваш, други също няма да те харесат.
Споменавам го защото ми направи впечатление, че ти го спомена.
Намери темата със сериозното момиче и прочети отговорите, които са ѝ дадени - все нещо ще ти е от полза.
Колкото до идеята да се обвържеш със самотна майка - животът е твой, ти имаш право да прецениш кое е добре за теб и с какво можеш да се справиш. И ако не се виждаш в такава връзка, това не те прави лош човек, егоист или лош мъж - прави те човек с ясна позиция.
Ние самотните/разведени/разделени сме си получили шанса в живота - да сме избирали по-разумно. Никой не ни е крив.
Успех!
ПП: и още нещо ми направи впечатление -  от цял 38 годишен живот ти, освен загубата на близките си, споменаваш и училищния тормоз. Явно не си го преодолял. Май не си го преодолял и това ти влияе. Може би трябва да поработиш върху това и върху увереността си.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 19:37 от Nephrite

# 7
Направи си сметка какво търсиш и какво предлагаш насреща. Вероятно там някъде се крие причината за науспеха.

# 8
Ох, много го мислите, когато трябва, ще стане

# 9
Е,не е баш така,самота пък и времето тече.

# 10
Какво има  предвид автора под " другарче" звучи ми като възрастна двойка,които да си изживеят старините заедно.Съжителство на 38г.предполага енергия за създаване на семейство,евентуално деца,макар че не е споменал нищо за това.Тоест връзка в която трябва да инвестираш а не търсиш жена да те гледа като се разболееш.
Аз след студентските си години имах период в който как да кажа,не успявах да привлекат никого,нулев интерес,не беше във визията проблема,килограми,прическа,грим ,даже сега не се старая толкова.После в един момент,сякаш приех,че не мога да започна връзка и се примирих и тогава като се започна,даже са ме спирали да се запознават на улицата и то не веднъж,по кафета,с приятелки изведнъж почнаха да ми се лепят,то и това не е работа,но и до ден днешен не мога си обясня на какво се дължеше този обрат.

# 11
Алекс,
Смятам, че в теб са причините да си сам, в характера и действията/бездействията.
Отговори си на следните въпроси (на теб, не на нас):
Имал си 2 връзки, това е добре. Какво привлече тези жени - това са силните ти страни. Ако връзките не са били по-дълги от месец-два, какво ги задържаше - и това са силни страни.
Защо те оставиха, защо предпочетоха други - това са слабите ти страни. Само не казвай, че е защото си много добър. Това е илюзия,  жените от добро не бягат. И не бъркай добър с пасивен, неинициативен и т.н.
И още нещо, нещастието отблъксва другите. Усмивката и доброто настроение привличат.

Желая ти успех.

# 12
Думите търся другарче много отблъскват. Както и ако се разболея няма кой да ме погледне.

# 13
Хора разни. На мен пък "търся си другарче" ми прозвуча доста добре и ми направи добро впечатление.
Особено за 38 годишен.

Обикновено мъжете на тази възраст търсят някой да ги обгрижва, така че другарче е топ най-най. Много омъжени жени дори си предпочитат другарче, защото мъжете им дори не разговарят с тях. Приемат ги за ходещи, перални, готвачки и друг обслужваш персонал, на които няма нужда да бъдат задоволявани емоционалните им нужди и нужда от общуване.

# 14
Ако наистина просто търси кой да му вари чай, когато е болен, ще намери. Но като чета как елиминира цели групи напр. с деца, явно ситото не е от най-едрите, което дава насоки за размисъл къде са му спънките.

Общи условия

Активация на акаунт