Изследване на ХОРМОНИ – 29 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 9 106
  • 168
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте.Може ли коментар за моите хормони, на 3ти ден от цикъла, на 40 съм.
Скрит текст:
Говорят ли за перименопауза ?Имам разни симптоми и горещи вълни.

Преди месец пусках за щитовидната и е добре.
Здравей!
Добре са, не показват пременопауза... само АМХ е висок за възрастта и може да показва ПКЯ/СПКЯ ( просто го имай предвид). В момента, изследванията не показват ПКЯ.

# 166

Имам нужда от мнение и успокоение. Болки от месеци във врата и раменете. Иридираща болка към ухото. Без сила, постоянно уморена, мозъчна мъгла, леки депресивни периоди. Този месец ми закъсня цикъла и доктора ми изписа примолут нор. Пих го и преди три дни цикъл ми се появи. Днес лекаря ме накара да пусна изследвания. Иска да повторим пролактина и кортизола. Имам ямр на глава януари месец, защото следя нещо от години. Не показа нищо друго. Моля ви изкажете мнение, че много се протесних и доктора почти нищо не каза, само да се повторят и тогава пак ще говорим. На 39 години съм.

# 167
  • София
mal1na, не съм лекар, но от изследванията ви ми правят впечатление ниски феритин, желязо, ЖСК и фолат, което обяснява умората. Бих се консултирала с хематолог, възможно е да е анемия. Със сигурност е добре да приемате метилирана фолиева киселина, за да се вдигне фолатът, той е под долната граница. Консумирайте леща, тя е богата на фолат.

# 168
Здравейте,

В началото на пролетта бях пуснала изследвания, които показаха дефицити и от тогава ги коригирам, по долу прилагам и изследванията… тогава си ги направих заради дълго продължаващ косопад , много голямо изтъняване на косата и като цяло видимо намаляване.

Надявах се, че ако коригирам тези дефицити ще спре косопада, но уви… това са ми изследванията от онзи ден - доста са запълнени спрямо първото изследване, но косопада продължава дори и още по силно.

Предстои да си пусна и полови хормони , за да се види там дали всичко е наред, но бях на ендокринолог заради щитовидната като ми каза че изследванията са добри , гледа и на ехограф и била добре…

Общо взето искам мнение дали трябва да продължа с добавките според настоящите резултати и дали има нещо още, което кога да изследвам за косопада , освен половите които ми назначи ендокринолога - ЛХ,ФСХ, естардиол, пролактин, ДХЕАС, тесторерон, 17 -ох- прогестерон ?

Също и дали е Ок да изследвам ЛХ , ФСХ И естариола, пролактин и дхеас на 5 ден от МЦ / ендокринолга каза че е Ок, / , а за прогестерона каза на 18-20 ден от МЦ ?

Благодаря предварително!

Резултати 04.26:

Резултатите сега:

Общи условия

Активация на акаунт