Гъбички по ноктите на ръцете

• 416
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.Свекър ми има гъбички по ноктите на ръцете.Той разбира се е на мнение,че вече му минало и всичко било "умряло",но като погледнах нокътя му цялата плочка е бяла и "изядена". Успях да го накарам на ползва лак.Обаче сега се притеснявам да пускам децата у тях..Все пак е на ръката..всичко се върши с ръцете..Ами кърпите...ох ..Направих му лек намек.. не искам да го обидя с нещо.. защото е в една особена възраст "сърдито старче".Някъкви съвети?

# 1
Да маже с кислородна вода цялата повърхност на нокътя, около и под тях. Без измиване, поне два пъти на ден.

# 2
Ако нокътят е толкова поразен, лакът няма да помогне. Трябва системно лечение с хапчета, които товарят черния дроб и не са подходящи за всеки възрастен.
Но това всичкото трябва да се коментира със специалист - кожен лекар, да се вземе проба от нокътя, да се посее, да се определи точно каква е гъбичката и чак тогава да се мисли за лечение… Като знам свекър ми какъв е, ако случаят е в моето семейство - никакъв шанс нещо от горното да се случи.
Това, което можеш да направиш е да ограничиш максимално пребиваването на децата си в техния дом, като кажеш на свекърва ти да им слага отделни кърпи. Нищо друго не можеш да направиш.
В интерес на истината, гъбичките на ноктите не са така заразни, както се твърди и според мен почти няма опасност за децата, но нека се взимат максималните предпазни средства - по-малко контакти, индивидуални кърпи за ръце.
Този лак, който си му дала - да не те отчайвам, ама няма да свърши никаква работа… От локалните средства най-действащото е Екзодерил на капки, ако ще се пробва със самолечение, по-добре му купи това и да капе по 2 пъти на ден…
Някои възрастни си топят ноктите с йод, мажат се, но истината е, че без орални антимикотици просто няма шанс да се оправи.

# 3
Абсолютно на 100% е вярно това, което е написала Mila1331 .
При толкова увредени нокти, помага само лечение с таблетки и то трае поне 3 месеца. Баща ми имаше такъв проблем, но той имаше желание да се лекува и лечението продължи, докато не израснаха напълно нови здрави нокти - при него на краката беше.

Иначе е наистина възможно чрез допир, чрез хавлиена кърпа да попаднат гъбичките на друг човек.
Както и самият човек да си ги предава сам на себе си - например от краката на ръцете, от ръцете на ушите или очите.
Такива гъбични упорити заболявания при възрастни хора са също така един от симптомите на диабет.
Накарайте го да иде този човек на лекар - да му пуснат изследвания, да започне лечение.

# 4
Той разбира се е на мнение,че вече му минало и всичко било "умряло",но като погледнах нокътя му цялата плочка е бяла и "изядена"
Само лекар може да каже дали му е минало. Лечението е продължително, а лакът изобщо не помага.
(То така и майка ми за нейните болежки, нищо ѝ нямало, добре си била, ама лекарите са на друго мнение.)

# 5
Ноктите на краката на майка бяха много разядени от гъбички. Започна ежедневно да ги кисне в ябълков оцет и никнеха здрави нокти. Половината вече бяха изникнали здрави, без поражения. Предполагам, че целите щяха да изникнат здрави, но си отиде.

# 6
Ами той е с диабет.Има и болен черен дроб..не мисля,че е за хапчета.Същи така е от хората който не вярват на лекари.Ходи по задължение да му следят стойностите иначе няма шанс..Явно ще е много трудно. Благодаря все пак за отговорите ш.

# 7
В такъв случай - просто няма да се оправи. Примири се и си пази децата.

# 8
И майка беше с диабет, не можеше да пие антимикотици.

Общи условия

Активация на акаунт