Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 3 749
  • 177
  •   1
Отговори
# 165
И така би трябвало да бъде. В България масово се прави секцио, защото на лекаря му е по-удобно. Или се предизвиква раждане в еди кой си ден, защото лекаря е на график тогава 😠 Измислят си какво ли не: бебето е голямо - секцио, ама носиш очила - секцио, имаш гинекологична операция - секцио..... Не се замислят, че после възтановяването ще е за сметка на майката. Аз имам операция от киста на яйчника 2016г. и от тогава ми се набиваше в главата, че тръгна ли да раждам ще е само секцио. Е, да ви кажа, че родих сина си за под 10мин напъване, и почти безболезнени контракции 2ч. Родих и след 10мин. мислех, че мога да си ходя вече. Все едно нищо се не беше случило. Чувствах се отлично

# 166
Моят хемоглобин се върти в порядък 112-114 в момента. Не се притеснявам, ще го следя просто. Нисък е, но зная, че при бременност се получава, започнах от 121 и винаги съм била на долна граница. ВСе пак обемът кръв се удвоява и прочетох, че долната граница за бременност става 111. Предната бременност в седми месец бях стинала до 107 и приемах желязо плюс наблягах много на сок от цвекло.

# 167
Здравейте мамчета,аз искам да ви питам как се движе вашата шийка ,намаля когато ходите на преглед .Моята предпоследния път беше 38мм.сега вчера като бях станала 34мм.Докторката ме успокои че за сега е добре .В края съм на 22 седмица.

# 168
Моят проблем с очите от 4 годишна е такъв, че по никакъв начин не мога да раждам нормално. Като това го знам от малка и всеки лекар ме е подготвял в годините. И все пак една от причините да избера Щерев е именно фактът, че не се разрешава секцио освен по доказани медицински причини - затова и държат прегледите да се извършват от техни дългогодишни партньори. Имаш някакво евентуално право да родиш секцио по желание, но ако платиш още 3-4000. В държавните болници израждат секцио за добър ден, заради клиничните пътеки.
Маточната ми шийка на 16.10. е била 37.9 мм, а на 24.11. е била 35 мм. В момента съм в 25 г.с.

# 169
  • Melmak
Денимира, бях на гости в Испания на моя приятелка през окотомври, тя също беше бременна и роди наскоро. Обменихме доста опит, тя също ходеше на това с глюкозата, обясни ми, че е задължително за всички, но с 50 г глюкоза (в БГ е със 75) и се правело само 1 час, тоест взимат на гладно кръв, после пиеш 50 г глюкоза, чакаш 1 час, взимат кръв и чао. А тук взимат и трети път след още един час.
Специално за обременяването с глюкоза се радвам, че напоследък повече се обръща внимание тук. Имам позната с 3 деца, която явно е отключила и гд с първото, но никой не е следял. Това преди 18 години, де. Но все пак…

За секциото, аз също с очите имам драма и не смея да мисля за нормално. Ако не занеса документи сигурно ще ме погнат за нормално. Обаче другата седмица ще го говоря с лекаря. Като цяло и мен ме е страх от естественото, от епизотомия и тн. В другите държави има повече отношение към майката, тук за много неща е “оцеляване”. Няма кой знае каква подготовка, да се ходи на курсове, както моята приятелка в Испания ходеше, срещаше се с акушерки и това безплатно от тяхното здравно осигуряване. Тук няма нищо, лекарите си гледат парите и наистина принуждават за избор на екип, за да получат пари.

# 170
Не е така, това са две различни изследвания в Испания. Първо правят късото за час, вади се кръв преди и след. Ако резултата не е ок, се прави дългото. И се взима 4 пъти кръв, преди приема на  глюкозата, после на всеки час. По 100гр е шишенцето глюкоза, за съжаление. И двете процедури са стандартни и в здравното и на частно, и се правят по един и същи начин. Не е задължително за всички, но след определена възраст се води гериатрична бременност и тогава е предписано като задължително изследването. Родилката винаги може да откаже, ако пожелае.

# 171
  • Melmak
Аз съм написала г/д същото, че се прави това с 50 грама за всички. А тук само при определени условия се прави със 75.

Хора.. майка ми я блъсна кола. Не съм на себе си! Ще я оперират, лежи в пирогов. Слава богу леля ми се е погрижила за нея да не ме стресират по нощите. Много се изплаших.. просто не знам това от къде ми дойде.

# 172
100 е там, за съжаление, не знам колко е в Бг. И е много гадно за пиене. При възможност идете придружени на изследването, защото аз си припадах на пика, точно на единия час, и при дългото лежах 4 часа на кушетка, докато мине всичко.

Съжалявам за майка ти, дано да не е сериозно!

# 173
  • Melmak
Да, в Бг винаги е 75 г и се взима 3 пъти. Ама е ужасно, аз много пъти съм си правила това и накрая се разтрепервам, отвратително е.

За съжаление е сериозно, майка ми е зле, налазили са я лешоядите от мафията на адвокати и т.н.. нещо страшно е, направо съм съсипана…

# 174
Обременяването с глюкоза не съм правила при първата бременност - лекарката прецени, че няма нужда. За момента не са ми казали да направя. Ако поискат - добре, ще го сторя.
За раждането - не следя статистики. То ако трябва да следя се почва и за майчински, и за кърмене и т.н. - и мога да се отчая.

Pandora, ако се чувстваш добре отиди при майка ти. Ако така ще ти е по-спокойно на теб - отиди при нея. Много пъти се щадят бременните, защото да се предпази от стрес и т.н., но всяка е различна! Аз например, с предната бременност какви ли не неща се случваха семейни, но ги приемах супер спокойно, защото не криеха от мен "че нали съм бременна".

# 175
  • Melmak
Майка ми не искаше да ми казват. Снощи са скрили, за да ме оставят да спя. Днес ми каза мм, като братовчедка ми му е казала снощи.
Майка ми е в шок, наивна, изплашена, баща ми е покойник. Един вид сама жена е, колкото и да е леля ми до нея. Възползват се. Аз съм бременна ама акъл имам, почнах да търся адвокати, за да не я изнудват. Но вече са я налазили, не иска да чуе да ѝ помогна. Боли я, много внимание не ѝ обръщат, утре ще я оперират. Не знам дали да ходя изобщо.

# 176
Pandora, ако се чувстваш добре - отиди. Аз бих отишла, защото ще съм по-спокойна. А и тя не иска помощ от теб, за да не те тревожи. А не разбира, че така си още по-притеснена.
Сигурна съм, че няма да те върне като види на вратата на стаята Simple Smile
Но само и единственп, ако се чувстваш добре. И ако знаеш, че това ще ти даде едно спокойствие. Защото да седиш и да се ядосваш и притесняваш вкъщи - вредиш на себе си и бебето.

# 177
Пандора, искрено съжалявам за майка ти, дано по-бързо влезе в ритъм! Ти се старай да се пазиш възможно най-много! ❤

Общи условия

Активация на акаунт