Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 3 387
  • 157
  •   2
Отговори
# 120
По 2 часа и 30 мин. стоя - влизам-излизам за разходка-влизам-излизам за разходка... Laughing

# 121
Ние по време на последния преглед изобщо не успяхме да видим много неща - бебока лежеше настрани в някакви супер странни пози, та чак на лекарката ѝ се налагаше да се извърта, за да разбере нещо. Та ми каза, че на ФМ всичко ще прегледа по-подробно, тъкмо и време ще има повече.

Сега пък ме е страх да не би пак малката да не е в настроение за позиране. Вечер като погледна корема си, имам чувството, че от мен се опитва да излезе „пришълец“ или че вътре ми местят органите 😅 Явно си прави собствено парти там

# 122
За миризмата - от хормоните е. С първата бременност го срещах като възможен симптом, но не вярвах особено да ми се случи, защото като цяло не се потя и никога не съм се усещала да мириша зле. Еми такова чудо нямаше, отвратителна история, 6 месеца се къпех и ароматизирах по 2-3 пъти на ден и пак не можех да се трая. При мен стана след раждането, но при някои жени започвало още по време на бременността.

# 123
  • Melmak
По 2 часа и 30 мин. стоя - влизам-излизам за разходка-влизам-излизам за разходка... Laughing
Хаха, значи не съм само аз! ❤

# 124
  • София
Втората фетална ще ми е в 21 по ПМЦ, иначе бебето е 21+3 днес. Нямам търпение ! Още малко остана до петък 😂😂
Иначе с ароматите аз намразих всякаква храна на готвено. Повръща ми се. Абсурд да готвя вече вкъщи, ако правя нещо то е някакъв вид паста или нещо което не мирише на манджорляк и пържено, печено и т.н.
Днес го гледахме бебока при “служебното” АГ за болничния и се прозяваше сутринта и беше много смешно. Дано в петък да имаме най-накрая читава снимка 😅

# 125
Аз още преди положителтия домашен тест започнах с непоносимост към миризми - бира, месо, салами/колбаси, риба, вино, парфюми, ароматизатори, препарати, а от цигари/пури направо ми се гадеше. Тежко беше 😅 С влизане във втори триместър се оправиха нещата.

Относто ФМ до сега явно имам късмет, защото успяваме да видим всичко от първия  път. Помня с първото дете се налагаше да ходя няколко пъти. Въпреки предната плацента имам и аз няколко снимки на лицето, но е голямо предизвикателство и има известни ограничения, но вече знам, че прилича на мен 😇 То вече остана една ФМ края на януари, времето си лети...да бъдем здрави, другото ще се нареди! 😊

# 126
  • Melmak
Аз не, че не знаех, че са минимум три фм (тази в 17 седмица не съм я правила), но някак мислех, че е по-късно третата. И лекарката като ме засили да си запазвам час за третата, викам си кога дойде това време? На 29.01 ще ходя, също последната седмица на януари.

Да ви питам някоя от вас има ли насока за обременяване с глюкоза? Ще правите ли?

# 127
Моята следяща докторка ме насочи за обременаване с гклюкоза като каза, че тя изпраща всичките си пациентки. 
Аз ще измрънкам пак, че все още не усещам бебчето и вече  нямам никакво търпение за втората фетална следващия вторник.

# 128
Колко много сте писали….😂
Да се включа за кексовете,при мен желанието от самото начало е огромно,но….не би! В началото много кървях и не можехме,а сега когато си мислехме,че вече можем пак прокървих и се оказа,че имам огромен полип,който не позволява проникване,така,че доктора ми каза да си мечтая само! 😂

Да ви питам колко кг бяхте когато забременяхте и какво толкова здравословно ядете,че сте качвате по 3-4-5кг? Аз забременях 51кг и в момента съм с 15 нагоре 😱 смятам,че понеже в началото не понасях готвено и манджи,ядях само сандвичи,пици,шоколад и плодове,ама и сега с манджите просто си ям количество и често!

Преди два дни ММ успя да усети един много готин ритник и от тогава,като че ли бебето се мърда по-малко и по-рядко! В 20+4 съм и не знам кое и колко е нормално!

# 129
За мен колкото по-слаб си, толкова повече на тялото му е ок да качва и си прави някакви запаси. В последно време и моя апетит е зверски, но гледам малко да се овладея,че бая се засилих няколко дни на сладко и джънк и след това бях супер подпухнала.
45-дневния болничен мисля,че е задължителен. Аз съм още в майчинство от първото, но доколкото разбрах няма как да не го ползваш, дори в моя случай.
Относно снимките от ФМ- с предната бременност имах много хубави снимки, сега се беше скрила и нямаше шанс просто.. Така че наистина е късмет. Аз вече почвам да се чудя пък дали ще се обърне бебето, понеже на ФМ беше седалищно и ритниците все още си ги усещам долу, та си мисля че още е в същата поза.

# 130
За обременяването с глюкоза май си е до АГ. Някои държат всички да правят, други (като моята) правят само ако видят симптоми. Аз от ендокринолога си знам, че има смисъл от това обременяване чак след 24-28г.с., защото тогава се отключва и може да се хване, беше свъзано с хормон на плацентата, който започва да се отделя тогава и взаймодейства с нашия инсулин. Ако го направиш по-рано може да не покаже проблем, но след седмица да има вече. Затова знам, че тайминга е важен. Много силен симптом е рязкото напълнявяне на майката  и на плода за кратко време, но май има и други. Освен глюкоза е хубаво да се изследва и инсулина при това обременяване. Аз мисля да си го спесня, ако нямам оплаквания и АГ не ми го назначи. Достатъчно се бода на 4 седмици заради Хашимотото.

# 131
LadyGl , аз също съм все още в майчинство с първото дете. Имаш ли представа, когато влезем в 45дневния , трябва ли някъде да се ходи за да получим 75% от остатъка на първото майчинство ?
Аз вчера бях на преглед в 23г.с. съм и бебето все още е седалищно. АГ ме успокоява, че има още доста време да се обърне, ама и на мен ми се прокрадват такива мисли в главата.

# 132
Доколкото съм наясно счетоводството трябва да пусне декларация за промяна в обстоятелствата и да напасне нещата. Аз имам малко разправии с нашата счетоводителка, при все,че реално ние работим в семейна фирма, която е на името на майка ми. По групите и познати ми казаха,че в момента мога да се възползвам от болничен по време на бременност + 50% майчинство, което всякак ще излезе повече от сегашните 780лв. Уви, на главата с нашата счетоводителка не излязох, тя твърди,че за да се случи това трябва малката да е на ясла задължително, да ми издадат бележка и така.  Накрая вече се уморих да споря с нея, въпреки че на 99% съм сигурна,че това не е нужно, а все още не искам да я пускам на ясла. Дори се чудя изобщо какво да правя с яслата. Ти ще пускаш ли твоето дете и кога?
Моят АГ по принцип прави външно верзио, но не ми се иска да се стига дотам. Трябва да проуча какви са рисковете на това нещо.

# 133
И мен моята АГ ме праща на обременяване с глюкоза, като това го говорим още от 14-15 гс, защото бебето върви много едро. На 2ФМ и проф. Марков потвърди, че трябва да се направи обременяването, та аз няма да се измъкна. Иначе аз не съм качила много кг- забременях 51кг, в момента съм 55-56кг, но аз и с дъщеря ми качих 10кг до края. По МЦ съм в 23гс, а по големина на бебето в 25гс и водите са над горната граница и за тях това са признаци на ГД. Казаха ми обаче да направя теста между Коледа и НГ, когато по МЦ ще съм в 26-27гс. С дъщеря ми не съм ходила на този тест, но тя до последно си вървеше в норми, нищо не са ми споменавали за водите, но всяка бременност си е различна.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 09:51 от BeeLover

# 134
Доколкото съм наясно счетоводството трябва да пусне декларация за промяна в обстоятелствата и да напасне нещата. Аз имам малко разправии с нашата счетоводителка, при все,че реално ние работим в семейна фирма, която е на името на майка ми. По групите и познати ми казаха,че в момента мога да се възползвам от болничен по време на бременност + 50% майчинство, което всякак ще излезе повече от сегашните 780лв. Уви, на главата с нашата счетоводителка не излязох, тя твърди,че за да се случи това трябва малката да е на ясла задължително, да ми издадат бележка и така.  Накрая вече се уморих да споря с нея, въпреки че на 99% съм сигурна,че това не е нужно, а все още не искам да я пускам на ясла. Дори се чудя изобщо какво да правя с яслата. Ти ще пускаш ли твоето дете и кога?
Моят АГ по принцип прави външно верзио, но не ми се иска да се стига дотам. Трябва да проуча какви са рисковете на това нещо.

Може да се ползва болничен за бременност и не е задължително за пускаш детето на ясла. В моя случай обаче по-добрия вариант е да имам слято майчинство, за да мога да ползвам първата година в същия размер както с първото дете. В противен случай се връщат 2 години назад ( при мен ще влязат месеците със 780лв) и това ще понижи размера на първата година.
Решила съм да го пусна на ясла, защото той си търси деца, а с новородено няма да мога да му осигуря толкова време на вън и игри. Чудя се обаче да го пусна преди раждането (когато изляза в 45 дневния, т.е. март) или след него, когато направи 2г. (Май, когато бебчо ще е вече на около 2месеца).

Общи условия

Активация на акаунт