Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски сърчицето на мама сгрява!

• 12 731
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета! Добре дошли на новите мами при нас!Днес давах кръв за биохимичен скрининг и сега чакам резултатите които ще са готови другата сряда.Обаче за съжаление за феталната морфология която смятам да правя при д-р.Марков има най-ранен час за края на месец май!Дали няма да е късно.....тогава ще бъда в 22г.с? При Мазнейкова не ми се ще защото чувам че претупвала нещата пък и взима двойно по-скъпо.И да ви кажа днес питах доктора защо още не усещам дребчо а се оказа че било нормално при раждали вече да се усети към 17-18 седмица а при първескини чак към 20 седмица! Пък и на всичкото отгоре съм с предна плацента и това също било причина по-трудно да се усети.А бебо е пораснал много не застана на едно място да го измерят спокойно!Било дългокрако каза доктора и на финала си сложи ръчичката на главичката все едно се почесваше  newsm62
Ивон не се притеснявай излишно!И аз се шашкам заради възраста ми но гледам да съм настроена много позитивно и мисля че помага!!!  newsm10

Здравейте октомврийски мами,
силно се надявам някоя да не се обърка да се запише на ФМ при г-жа Мазнейкова. Всичко става за 10 минути без всякакъв коментар, за което тя си иска 80 лева и това е. Какво е видяла и дали изабщо има способности да проведе това високоспециализирано изследване е загадка. Чиста проба шарлатания и знахарско поведение заради едните 80 лева, нищо повече.

# 181
katalina и аз питам ама май няма кой да ми отговори поне за сега! Аз си записах час за 29.05 пък каквото ще да става!Тогава ще съм 22г.с.

Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване "Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.
Желателно е да се проведе:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.

Много важно е ултразвуковиа спезциалист да може да провежда това изследване. У нас такива специалисти са не повече он 10-15.

Бъдете здрава
Кременски

# 182
Благодаря за изчерпатеелното инфо!!!   bouquet Hug

# 183
kalina333 много ти благодаря!!!

# 184
kalina333, чудесна информация. А къде точно има такива специалисти?
mamma mia, като стана дума за сватби - споменах ли, че на 23. Юни сме кумове???  smile3533 Когато ни предложиха, тъкмо бяхме разбрали, че ще ставаме родители, ама нямаше как да откажем. Става дума за този, който навремето ни запозна с Милото  coolcool Е, ще си имат бременна кума - за късмет  newsm44

# 185
ndin4eva имаше бая народ аз към 10 някъде бях там и имах чуството, че сме малко като не конвейр Laughing

# 186
joly24 и аз бях към 10 там!имаше едно момиче със сини очи и руса дълга коса  с което си говорих и едно момиче с съпруга и и още дойдоха после но аз си тръгвах вече!Сигурно сме се видели newsm78

# 187
joly24 - ako ne e taina kude hodite na pregledi.

# 188
  • The O.C.
Здравейте мами!Сега открих тази тема и искам да се присъединя към вас.Моя термин е 07.10.На 28 години съм. Това ми е втора бременност,мама съм на едно момченце на 4г.и 2м. Още не знаем пола на бебчо,но искренно се надяваме да е момиче.
 Аз съм в болнични вече втори месец.Имах малко проблеми ,но сега съм добре.Работя на голям стрес и смятам да продължа с болничния до раждането.  Това е от мен.Поздрави на всички!

# 189
Здравейте! Нещо съм се притеснила и аз с този БХС. Съжалявам, че си го направих. Това, което ме тревожи е, че според мен не ми изчислиха вярно седмицата. Една седмица преди да ми правят БХС бях на преглед при "моя доктор", който каза, че бебето се движи както трябва с един ден напред. В Шейново, където съм записана на ЖК ме гледаха седмица по-късно във връзка с това прословуто изследване и лекаря ми каза, че бебето било със седмица напред. По изчисления тогава бях в 16 седмица и 3 дни, а той ме изкара в 17 - та и 2 дни... Та много съм притеснена да не излязат лоши резултати и независимо, че съм почти убедена, че не е измерил правилно ще трябва да правя и амниоцентези и  т.н. Cry. Та така. Още веднъж казвам, че съжалявам ,че не отказах да ми направят това изследване.

# 190
ndin4eva  ами мисля, че се засякохме Laughing Аз бях шматката с дънковия гащеризон и минералната вода.  Laughing
svetla_19 не е тайна. Ходя при д-р Райчева в МЦ Хестия има доста мнения за нея по форумите ако искаш прегледай. Аз съм изключително доволна от нея просто толкова съм се настрадала от некадърни гинеколози (но да не развалям хубавото настроение на форума) че тя ми е като мана небесна. Ivon също може да ме подкрепи.

# 191
Здравейте мили шкембелийки  Hug Hug Hug

Ивон Обръщам се специално към теб, защото ти си първата обявила резултата си от БХС и той е с такива стойности...Та това, което искам да ти разкажа е следното - моята гинеколожка /д-р Ризова "Торакс"/ ми беше казала, че и нейната племенница е горе долу на моята възраст и е забременяла месец преди мен, дотук добре. При последното си посещение като я попитах как е племенницата й тя ми каза, че  !!!учудващо!!! е показала висок риск при БХС. Последва естествения ми въпрос - "какво смятате да прави по-нататък", отговора беше категоричен - "записа си час за амниоцентеза"...!!!  Аз казах, че съм чела, че при амниоцентезата има риск от спонтанен аборт и не ги ли притеснява това, дали си заслужава да се поеме този риск??? Тя пак беше категорична и със супер спокоен тон ми обяви, че амниоцентезата била станала почти рутинно изследване вече, че болката била не по-голяма от тази при мускулна инжекция и въобще каза ДА - ЗАСЛУЖАВА СИ, защото и резултата е 100% сигурност за здравето на плода!
След този разговор с нея се почувствах невероятно успокоена, защото взех решение да не се колебая как да постъпя ако и моите изследвания покажат висок риск. Все пак едно е да чеуш лекар да препоръчва нещо на теб и съвсем друго като чуеш, че препоръчва същото и на родата си, на собствената си кръв. Щом тя казва, че няма страшно от амниоцентезата аз и вярвам и не бих се поколебала да си я направя - в крайна сметка нищо друго няма да те успокои така както това изследване!

Стискам ти палци каквото и да решиш  Hug

Лек и усмихнат ден на всички  Grinning

# 192
Здравейте мами! Направо съм изненадана колко много сте написали за 3 дни. Аз днес набързо ви изчетох. В неделя имах доста неприятно изживяване - когато се опитах да всигна малкия изведнъж прокървих. Sad Като се шашнах,болници, гинеколози. Но слава богу всичко се размина(засега), само пия още Но-шпа и Спазмалгон. Казаха никакво напъване, вдигане на тежко и т.н. Мислех, че ще изкарам една лека бременност, а пък то винаги трябва да си нащрек. Иначе вчера ходих на преглед при гинеколожката и всичко е наред с бебо, дълъг е 15 см. Но не спря да се върти и не успяхме да го видим момче или момиче е. Нищо другия път. По точно таткото се нагледа, защото аз неуспях да видя почти нищо. Но споре него имало какво да се види Laughing За ФМ, ми казаха, че наистина е най-добре да се отиде до 22 седмица и то лекари. Аз мисля да отида в 21-22. Нямам възможност за по-рано. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред.
Добре дошли на новите мами! Със s_vetla сме на една дата.  Joy Ами това е Моят съвет - не се претоварвайте!  bouquet

# 193
kalina333, чудесна информация. А къде точно има такива специалисти?
mamma mia, като стана дума за сватби - споменах ли, че на 23. Юни сме кумове???  smile3533 Когато ни предложиха, тъкмо бяхме разбрали, че ще ставаме родители, ама нямаше как да откажем. Става дума за този, който навремето ни запозна с Милото  coolcool Е, ще си имат бременна кума - за късмет  newsm44

Професор Кременски-началник на националната генетична лаборатория , от деликатност не споменава имена на специалисти.  Но със сигурност мога да кажа , че г-жа Мазнейкова не е една от тях. Непрекъснато срещам отлични отзиви за специалистите от Фемина.

# 194
Ivon
във връзка с БХС мога да ти кажа, че моят резултат е 1:465 и е доста добър за моята възраст. След това направих и амниоцентеза поради възрастта, без да имам прецеденти в семейството. Днес ми излезе добър резултат със 100 % сигурност, бебето не е болно от най-честите генетични заболявания и е с доказан пол  newsm56

Общи условия

Активация на акаунт