Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски сърчицето на мама сгрява!

• 12 734
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
Ивон, кураж, не се предавай на паниката.
Всичко ще е наред, ще видиш!
Аз се отказах да си го правя, след като прочетох, че само в България се прави до толкова късно, в другите страни го правят максимум до 15-та, 16-та седмица, защото по-нататък дава изкривени резултати.
Стискам ти палци да не се притесняваш, а че всичко ще е наред е ясно  Hug

# 166
  • София
Момичета, благодаря ви много за подкрепата!  Hug

Май наистина цялата тази информация, до която имаме достъп ни е излишна. Ако не бях чела толкова хич нямаше и да се притеснявам сега за резултата. В крайна сметка свекърва ми, която е неантолог се опитва, чрез своя приятелка да ми уреди час при доц. Димитрова или доц. Томова възможно най-скоро, защото все пак след 7 май ще съм в 20 г.с. Всички ми казват, че проблем сигурно няма, но това нооо...Simple Smile Както четох в една тема за БХС мнението на една мама с детенце с Даун "Средностатистически едно на всяко 700 бебе се ражда с Даун. Ако 699 майка са написали във форума, че всичко е наред, това не гарантира, че 700 дете няма да е точно твоето" т.е какво и да чета, за всякакви случаи, единиственото вярно изследване ще е амниото. Статистика от форумите не бива да се прави. Simple Smile

На оснаталите от вас решили да правят БХС - ще стискам палци.Simple Smile И хич да не се шашкате като мен.  Naughty

маграт чеснова - Страхотна тема!   bouquet Аз я изчетох още преди да бяхме започнали с бебеправенето и даже я разпечатах, за да си я имам.Simple Smile

Карина - Специални благодарности и за твойта тема!   bouquet Вчера нямах време да я прочета, но ще днес ще си наваксам. Simple Smile

Поздравям с добре дошла и новата мама Бистра!   bouquet На нас също ни е приятно, че се просъединяваш към нас и винаги, когато имаш нужда от помощ ще се опитаме да помогнем!  Hug

И да ви се похваля - май ги усетих най-сетне първите шутчета! Бях полулегнала с компютъра на коленете и пиех портокалов сок (то това с цел беше  Twisted Evil) и тъкмо да ви напиша чаооо...и шутче, после още едно. И като погледнах и за секунда наистина се появи една мъничка бабунка на коремчето. И бебо е решил да ме успокой и да ми донесе много радост днес!  Joy Joy Joy

Лека вечер и много сладки сънища!  Hug

# 167
Здравейте момичета! Добре дошли на новите мами при нас!Днес давах кръв за биохимичен скрининг и сега чакам резултатите които ще са готови другата сряда.Обаче за съжаление за феталната морфология която смятам да правя при д-р.Марков има най-ранен час за края на месец май!Дали няма да е късно.....тогава ще бъда в 22г.с? При Мазнейкова не ми се ще защото чувам че претупвала нещата пък и взима двойно по-скъпо.И да ви кажа днес питах доктора защо още не усещам дребчо а се оказа че било нормално при раждали вече да се усети към 17-18 седмица а при първескини чак към 20 седмица! Пък и на всичкото отгоре съм с предна плацента и това също било причина по-трудно да се усети.А бебо е пораснал много не застана на едно място да го измерят спокойно!Било дългокрако каза доктора и на финала си сложи ръчичката на главичката все едно се почесваше  newsm62
Ивон не се притеснявай излишно!И аз се шашкам заради възраста ми но гледам да съм настроена много позитивно и мисля че помага!!!  newsm10

# 168
Здравейте мами
Добре дошли на новите мами и леко бременеене с нас   Hug
Ивон каквото и човек да ти каже предполагам, че ще се притесняваш Аз в крайна сметка реших, че няма да си правя това изследване, защото ако имам лош резултата само ще се притеснявам, а няма да си махна детето. Може много да ме упрекват но понякога има неща който на едно изследване не може да се разчита.
Пример една позната и взимат първо кръв за кръвна група казват и една кръвна група, след 3 години я тестват без тя да знае и и казват друга кръвна група и тя се облещва. После си пуснала още 2 проби в различни лаборатории оказало се, че първото изследване било погрешно последните 3 са верни.  Да не казвам ако беше отишла някъде и д и се наложи да и преливат кръв, а тя да си знаеше първата кръвна група.
Затова според мен Ивон по спокойно и само времето ще си покаже, аз се надявам и се моля всички ни да се радваме на есен на едни здрави и хубави бебочета
Относно повръщането galini мила не си сама , на мен в момента ми е точно  Sick. Надявам се и аз се да ми мине ама кога ли може би октомври, оня ден даже се успокойх, че остават само 4-5 месеца.
Това е момичета много съм уморена след 2 дена работа и по точно седене на стола, ама ходя всеки ден по 30-40 мин пеша и повече и съм капнала. Искам малко да повървя, че то с колата най лесно така.
Целувам ви всички и да се пазите и само усмивки никакви лоши  мисли  Hug

# 169
Добро утро  Hug  Hug  Hug
пак съм най-ранобудна. Ако шефа ми знае, че ми плаща 1 час от работното време да ми минава в четена на написаното от вас и после в отговор...  Embarassed Е, той е от малкото, благоразположени към бременни, така че Wink
 Ивон, не се притеснявай, миличка, всичко ще е наред. Аз от страх да не получа някакъв такъв резултат, дето да ме панира излишно, изобщо отхвърлих идеята да си правя БХС. Да, колкото по-малко знае човек, толкова по-добре!!!
Бистра, много ти се зарадвах - и аз съм на 29, а термина ми е 15.10   Hug  Добре дошла.
Аз установих, че все още съм само 3 килограма отгоре.
Хайде лек ден и повече спокойствие на всички!!!

# 170
Добро утро и от мен!
viodidi и аз като теб прекарвам първия работен час в четене на форуми, ама какво да се прави като въобще не ми се работи.
Усмихнат ден на всички желая и ще ви наглеждам отвреме на време.

# 171
Здравейте  Simple Smile и добре дошли на новите мами. Вчера ходихме на преглед с бебата ама беше скръстило крачета и ръчичка на ... та не можа да се види какво е Embarassed Но нищо важното е да е живо и здраво. Иначе сме мама и бебе по учебник всичко по норма. Взеха ми и кръв за БХС ама другата седмица за резултати. Както писах и на Ивон една колежка каза, че доста нейни познати така им е излизало пък все здрави бебоци. А и още малко допълнително инфо да знаете, че и в Шейново правят амниозентеза. Дано на никой да не му се налага. Хайде толкоз от мен да работя, че ша ме пляскат. Grinning

# 172
joly24 и аз вчера давах кръв за БХС! да не би случайно да сме се засекли пред кабинета? Ти по кое време беше там?

# 173
Добро утро и от мен!
viodidi и аз като теб прекарвам първия работен час в четене на форуми, ама какво да се прави като въобще не ми се работи.
Усмихнат ден на всички желая и ще ви наглеждам отвреме на време.
Joy и аз така, и много ме е яд когато почнат от сутринта със задачкитеи ми развалят спокойствието.  Joy
  bouquet Добре дошли на новите мами ifoteva и MAMA.BG. Състава бързо нараства. БРАВО БРАВО!!!  smile3501 newsm44
Ивонче и аз мисля че тези притеснения ще се окажат излишни! Стискам палци да съм права и за всички които са решили да си правят БХС. Аз не съм от тях. В началото доста се замислих, но реших да пропусна това иследване. Мисля само на ФМ да отида на 4Д. Моя позната така се беше ошашкала с тези резултати, че 3 седмици изживя някакъв кошмар. Накрая се оказа че всичко е нормално. Така или иначе щом не са реални резултатите защо да се подлагам на този стрес.  Naughty Това е мое мнение все пак де. Само искам да ви питам кога се прави ФМ, в коя седмица, защото чета различни мнения и не мога да преценя кога да си запазя час.
Ами лек и успешен ден ви желая дами!!!  Hug  bouquet

# 174
katalina и аз питам ама май няма кой да ми отговори поне за сега! Аз си записах час за 29.05 пък каквото ще да става!Тогава ще съм 22г.с.

# 175
  • София
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile

Глредам преди да се разработя сериозно, да видя какво става тук.

Ивон, не се притеснявай за резултата, на твое място бих  повторила изследването, но с ехография от друг лекар. Мойта лекарка ми обясни точно това миналия път - повечето гинеколози не правели замерванията на ехографа като хората, заради това излизали масово високи рискове за Даун. Каза, че при нея например, един единствен път е излязъл висок риск, доста висок, направили са амниоцентеза и се е потвърдил плод с Даун  Sad Направили са късен аборт в 18 седмица, така е решила майката Sad Не ви казвам това, за да ви плаша, а по - скоро да ви успокоя Simple Smile В краен случай, ако ще се чувстваш по - спокойна след второто изследване, можеш да си направиш амниоцентеза - там вече се получават истински резултати, не статистически... Аз бих направила това.
Дано на никоя от нас не се налага да взима тежки решения  Praynig

Нещо друго, което исках да кажа - не знам дали Виолета Димитрова ти е изчислявала риска за Даун. Аз обаче, при тази жена (и заради нея съответно в Майчин Дом), няма да стъпя, след ужасното ми преживяване, преди 5 години и нещо: ходих при нея на Фетална Морфология в Майчин дом, на 3Д ехограф. Не можете да си представите колко ужасно груба и безцеремонна беше. как ми обясни, че "това бебе ще има поне няколко увреждания" Sad Как после мойта докторка трябваше да ме успокоява и изследва почти месец... Как ми навря визитката си с частния й прием в ръцете на излиза, обяснявайки ми колко съм безотговрона, че не съм я потърсила (нея, не друг лекар) по - рано ... ама на частно... И как най - малкото, което сега мога да направя, е да започна да я посещавам, и да родя при нея, и то секцио (струваше повече от нормалното, не друго). И това, в пети месец. Та, само си правете изводите. Както и тези, които ще идат на ФМ при нея.
Само вмятам, че "това бебе" се роди напълно нормално, днес е щастливият ми 5 годишен дивак Мартин Simple Smile

За раждането - аз не бих родила в домашни условия, въпреки че ще ми бъде за втори път, а първото раждане трая 5 часа от най лекичката менструална болка до края. И то не заради мен, почти съм сигурна, че ако бебенцето е с главата напред, ще родя нормално, а казват, че второто раждане е по - леко от първото... Ами заради бебето: ами ако е с увита пъпна връв (Мартин беше, спаднаха му съвсем тоновете накрая), а никой не му следи тоновете? Амо ако се наложи кувьоз (времето на закарване до болницата може да се окаже фатално)? Ако се наложи някаква анестезия?
Това, че много американки раждат у дома ... не знам. Някои от тях го правят по финансови причини (здравни застраховки и прочие), други просто си тръсят силни усещания, обаче според мен това си е игра с живота на бебето и не е най - подходящия начин ... Както и да е, лично мнение Simple Smile

За ФМ, записах си час във Фемина, но ще ида при д-р Спасов (виж по - горе мнението ми за Виолета Димитрова). Той е специалист детски кардиолог и се занимава предимно с фетална ехокардиография, но аз го познавам, понеже сме го ползвали за Мартин като педиатър много пъти, та ми каза, че ще огледа бебето отвсякъде. Записах се за 22.05, тогава беше най - ранния свободен час, но той каза, че 21 седмица е добре, няма смисъл да се опитвам да се записвам по - рано.
Утре ми излизат резултатите от БХС, ще подмина кабинета на Димитрова, отивам си право при мойта лекарка Simple Smile Надявам се всичко да е наред.

Пожелавам на вси1ки ви повече спокойствие   bouquet
Не се връзвайте толкова много на разни доктори, търсете веднага и други мнения. Аз досега трябва да съм се гръмнала само заради диагнозите, които са поставяли на Мартин заради пристъпите му на кашлица (а си е проста бронхиална астма с алергични пристъпи, която вече почти преборихме)... Да попаднеш на читав доктор е трудно, става дума за всякакви специалисти... за съжаление...

# 176
Здравейте, мамита Simple Smile дрехи за бремении - са на ниво под нулата. Е има и прилични, но с цените се уливат доста. Където вече съм била - едно и също и то - нямам думи... Преди като гледах ми се струваше, че изборът е огромен, но сега вече не ми изглежда така. Взела съм 2 панталона да не е без хич, но вече минавам на нормални дрехи само, че ще си купувам голям размер иначе ще се окажа с набор от торби в различни цветове на цени като от бутик ... Оплаках се.  Peace Хубавото на цялата работа е, че поне не ми е лошо та мога да бръмча напред назад и да недоволствам от пазара. Ако откриете нещо интересно по темата, моля кажете го, че съм го закъсала откъм дрехи.
Добре дошли на новите в отбора  bouquet

# 177
Ооо, чета какво става с това БХС... Ивон, на една дата сме и аз в петък чакам резултата, но както ми е тръгнало от началото на бременността - нищо вече не ме изненадва, то не бяха анемии, бъбреци, чудесии... Та не се притеснявай - лекарите винаги ама винаги преувеличават и се презастраховат и само ни шашкат... Всичко ще бъде наред. Това си го навивам откакто ме изстреляха почти без избор на БХС...само споко и найстина, както прочетох от Маграт Чеснова с мислите предизвикваме случванията - така че само най най хубави мисли трябва да раждат нашите глави Simple Smile

# 178
Добър ден   Hug Hug Hug

Само така  Luz  Party, аз съм най-дъртата тук и шъ мъ слушате Joy!

ndin4eva аз някъде в предишната или по-предишната ни темичка бях писала какво научих от нета Laughing за феталната, даже спор се бе зародил Simple Smile)), срока е от 19 до 22 г.с, като най-добре било в 20-та. Дали 22 ще е късно най-добре попитай гинеколога си. Аз имам час за 18-ти за Марков.  Ходих на БХС в понеделник, но освен един кретен пред майчин дом, който щях да "набия" за малко понеже не ме пускаша да паркирам, никой не видях пред кабинета.

А бебето честно да си призная не го усещам и вие с вашите разкази ептен ме психирате. Хем съм сред 1-те с термина, пък и 3-то бебе  newsm78 Обаче според мен сланинестия ми шкембак не ми позволява да го усетя  baby_neutral  или пък съм по-безчуствена Joy станала

Книгата, която споменах вчера и която лично мен много ме успокоява и настройва позитивно  е "Радостта от раждането" - Шийла Китцингер, обаче е издадена от Делфин Прес 1992 г и ровейки из нет-а май не е преиздавана

Упс, клиенти.......................... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 179
Здравейте, момичета!
Добре дошли на новите ни мами.  Hug   bouquet Хубаво е че продължаваме да се умножаваме.
Маграт чеснова, снощи падна голямо четене на темичките, които си ни пуснала. Особено маймунската, която си оставих да допрочета днес, е един път. Чак мъжото се включи и се смя с мен на забавните моменти. 
Ивон, мила, не се притеснявай. Според мен тези резултати май повече ни шашкат отколкото реално да показват наличие на аномалия, за която трябва да се вземат вече мерки. Не е честно така, само да товарят мамите със страхове, защото няма жена, която да не се шашне от това, и после нищо. Направи 3д или 4д при специалист и ще видиш, че е било фалшива тревога.  Peace
Моите резултати също ще излязат в петък и съм на тръни, но гледам да не мисля за това и да съм повече положително настроена. Аз с това разминаване трябваше да разбера, че е знак да не го правя, ама... Много пъти до сега ми се е случвало като тръгна за нещо, за което се колебая и да се разминат нещата и после се оказват ненужни усилия, но като не чета знаците навреме. И сега май ще ми се потвърди теорията.  Thinking 
Май и аз усетих два шута в понеделинк, ама в това време ми къркопеше и корема и се чудя, дали не съм се заблудила. Интересното е че бяха един след друг и в това време точно си приказвахме с майка. Но снощи пак усетих пъплене, въпреки, че човекът трябваше да спи, но явно му се е гледал филма с нас.  baby_neutral Joy
Ох, ние сме на две сватби май месец и аз успях вече да се издокарам с нова рокля. Сега си мисля, че може и да съм избързала, но ми хареса много и хубавото е че ще мога да си я нося и след това. Но за сватбата през август какво ще правя, като вече ще съм с корема напред...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт