Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски сърчицето на мама сгрява!

• 12 736
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Илонита, само влизам да кажа да не се притесняваш и аз, лично познавам над 10 човека (с родени вече бебета), които са имали нисък резултат на БХС и НИТО ЕДНО не е със синдром на Даун! Ти няма да си изключение!!!  Hug

# 151
Здравейте момичета. Няколко дни не ви писах, ама ми беше много зле. нали бях настинала, и опитвах с хомеопатия и бабешки методи, но непомогнаха за съжаление. Ходих пак при личната, тя ми се накара здравата че много съм чакала и ме прати на УНГ, като ми каза че без антибиотик няма да мина Confused
Доктора - разбран човек, прегледа ме, влезе ми в положението, че съм бременна и ми предписа промивки на носа със морска вода, два вида капки и лекарства. Като едните от кахките са със гентамицин, антибиотични. Успокои ме че морската вода и хапчетатас а абсолютно безвредни, както и едните какпи - Виброцил, а за антибиотичните, не м такова малко количество почти няма опасност да стигнат до плода и че също са безвредни.
Да, но аз като ги купих в къщи прочетох за капките че за бременни се препоръчват само в терапевтични дози, а пък на Виброцила пише да не се прилагат при бременни.
Въпреки това започнах лечението, защото не видях друг изход.
В четвъртък съм при док да гледаме бебчо, и много се надявам, че няма да има нещо притеснително. Praynig

# 152
  • Пловдив
Ивон, опитай се да се успокоиш и отиди на ФМ. Предполагам, че има по-ранни часове при други лекари. Аз също се притеснявам, защото ще си получа изследванията другата сряда и все още не съм решила какво ще правя, ако не са добри. Макар, че бях днес на ФМ и уж всичко е добре засега, притеснението си остава.

# 153
А за ФМ препоръчват най-много доц.Балев, казват че той е един от най-добрите специалисти за ФМ. Аз сигурно при него ще отида. Иначе 4Д имат още Цветкова и Давидков, при тях също доста хора ходят.
Илонита ако искаш имам координати мога да ти дам, специално за Балев е по-особено записването

Mimeto_iv, мола те дай координати за 4Д ехограф. Къде има такива в София и ако знаеш как вървят цените. И какво точно представлява феталната морфология - как се прави и какво изследва.

Ивон, недей да се притесняваш предварително. Това, което казаха, че понякога реактивите им не са добри е истина. Моя позната експериментира с една лаборатория /по съвет на лекарката си/ и занесе кръв в 2 колбички, взета от лява и дясна ръка. Надписали колбите с 2 имена. Като получили резултатите - били доста различни  #2gunfire
Така че зависи кой лаборант и в коя лаборатория ти е правил изследванията. Изобщо твърде рано ти е за притеснения!

# 154
Здравейте, аз също чакам бебе през октомври.
Казвам се Бистра и съм на 29г. моят термин е на 14.10
Такова нещо ми се случва за първи път и съм доста неопитна, затова имам нужда от вашата помощ.  Simple Smile
Ще ми бъде много приятно да се присъединя към вашия отбор.

# 155
Добре дошла MAMA.BG!
Леко бременеене и на теб.  Този форум е много полезен и ще получиш помощ и подкрепа. Можеш да си направиш линийка на бременността и да си я добавиш в подписа. Има много сайтове за линийки; давам ти един линк:

http://www.mamaibebe.com/index.php/www/253/бременност.мама.и.бебе/Линийки/

# 156
Добра, на драго сърце бих ти дала координати ама съм в Варна. Ако все пак искаш мога за Варна да ти дам,  а за София другите момичета могат да ти дадат по-точна информация  Hug
Голям съм заплес  ooooh! Бистра добре дошла, лека бременност и здраво бебче  Hug  bouquet

# 157
Здравей Бистра и добре дошла!   bouquet

dobra за 4Д-то знам, че доц. Томова гледа и е най-добрия специалист, но често си изключва телефона: 0887 606 830 (като се обидиш ти казва, къде ще те преглежда, защото работи на доста места)

Д-р Мазнейкова
Мед. център "Св. София"
бул. България 104
тел. 818 46 00 (записването е за около 2 седмици напред)

В "Св. Лазар" също имат прекрасна техника, но не мога да препоръчам лекар
бул. “Симеоновско шосе” 4А
тел. 962 20 05

# 158
  bouquet добре дошли на новите попълнения-пожелавам им безпроблемна бременост и на есен едни прекрасни бебета!!!!
Капнах днес-цял ден меря улиците направо вече полудявам-крака не ми останаха....да минава тази сватба, че всички са полудели само мен ли още не ме е хванала треската newsm78.

# 159
  • някъде там
Мимето Ив,аз точно към Балев съм се насочила,само дето се притеснявам дали ще успея да си запиша час. Много ми се иска за следващата седмица,а то нали е само един, от дните които преглежда,работен та така. Ще видим в петък какво ще направя. Ако не успея може и другъде да се запиша. Peace

# 160
Добре дошла Бистра!!!  bouquet много се радвам, че още мами се присъединяват към нас Hug

Аз се сетих сега да ви пусна една от най-любимите ми теми в бг.мамма. Може би някои от "повтарачките" Simple Smile са я чели, а за новите мамчета мисля, че ще е много интересна, забавна и полезна:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.0 - Маймунската тема

аз лично всеки път като я прочета ми иде да забегна сред дим и прашуляк към ЮАР Laughing и да искам убежище като дискриминирана бременно-раждаща  Sunglasses

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 18:39 от маграт чеснова

# 161
ПОДКРЕПЯМ тази тема с цялото си тяло!  Laughing
Съжалявам, че ще всея смут, но аз сериозно обмислям идеята да си остана в къщи за раждането и таткото после да си ни закара в болницата!
Според мен този конвейр, който се практикува в родилните отделения е чисто престъпление и издевателство над хората (майките)!

П.П. Преди някой да ме е нападнал искам да се защитя, че в много по-развити от нашата страна държави домашното раждане се практикува масово! И да уточна - момичета не бъдете безотговорни като мен и раждайте в болница, там най-добре ще се погрижат за вас и бебоците ви!

# 162
Ето да допълня и още 2 полезни темички

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170500.0 - Ключови потребности на раждащата жена

И една тема пълна с положителни и щастливи емоции Simple Smile за успокояване на страховете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166904.new#new - Разкажете за своето прекрасно раждане

ushco - Внимавай !!! раждането у дома е ПРЕКРАСНО!!!! Но трябва да имаш подготвен човек около себе си, поне акушерка и готовност при проблем да стигнеш до болницата по-най бързия начин и да си СИГУРНА!!!!!, че в болницата ще реагират адекватно и навреме при критична ситуация!

Аз имам една любима кника за бременност и раждане от една англичанка, майка на 5 дъщери, Оксфордски преподавател  "Радостта от раждането" , дано да не забравя да погледна у дома името на авторката за да го напиша утре, мисля че ще е много полезна за всички, които искат да родят активно и съзнателно.

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 18:49 от маграт чеснова

# 163
  • София
ifoteva и MAMA.BG добре дошли в отбора  Hug  Hug  Hug
ifoteva ми писа на лични, чакаме вече активно да се включвате.   bouquet
Ивон, миличка не трябва да се притесняваш, слушай доктора на който имаш доверие. Ех почнах сериозно да се замислям дали изобщо да го правя това безумно неточно изследване.
маграт чеснова по-късно ще ги прегладам темичките, че сега ме чакат едни празни тенджери....
ushco аз бих умряла от шубе само при мисълта, че трябва да раждам в къщи.
galentinass последните дни преди сватбата ми бяха много напрегнати, хем работа нямах, ама да знаеш как ревнах един ден преди събитието - от нерви. Пожелавам ти прекрасни мигове и страхотен купон.
 gabi бързо да се оправяш и след прегледа пълен отчет. Mr. Green

# 164
здравейте, моми4ета Laughing Laughing Laughing
позволете да се оплача: толкова ми е лошо и ми се гади, 4е не се трае. вече съм 13 седмица, а няма свършване. ужас Confused
има ли още мъченици като мен? не знам - да се притеснявам ли... чета, че всички сте ок вече...
целувки. лека вечер от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт