Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 28 112
  • 587
  •   3
Отговори
# 60
Penni, на теб колко ти трае черешката на Lidl? Принципно не харесвам много аромата, но имам тестерче на Рефан, говоря за Lost cherry аналога и рефанския е много хубав и траен.
А който беше питал за някакви странни аналози с 24 часа трайност, туй е откровена лъжа, ако визираме кожа. Шлейфовите парфюми оставят най-дълготрайна следа, но в никой случай няма как да е вярно, особено на тази цена.

# 61
  • София
Аз тествах лидлския Lost Cherry на кожа - при мен държа към два часа. Не усетих, обаче, дълбочина и изисканост. Просто аромат в тази гама. В сравнение със Заг, това от Лидл по-скоро ми бледнее. Не купих.

# 62
Penni, на теб колко ти трае черешката на Lidl? Принципно не харесвам много аромата, но имам тестерче на Рефан, говоря за Lost cherry аналога и рефанския е много хубав и траен.
А който беше питал за някакви странни аналози с 24 часа трайност, туй е откровена лъжа, ако визираме кожа. Шлейфовите парфюми оставят най-дълготрайна следа, но в никой случай няма как да е вярно, особено на тази цена.
Пръснах се към 3 някъде. По дрехите се усеща все така силно и при всяко движение се разнася. На кожа около два часа-два часа и половина.

# 63
Здравейте! Моля за добра реплика на Dior j'adore
Заг Зодиак, Рефан 187 (една идея по-сладък от останалите), D&P. Този също не беше никак лош и беше без пари, но вече го няма в наличност, така ме е яд, че не се запасих.
https://perfumesfromdubai.com/product/adorable-de-paris

# 64
  • вкъщи
На лидл с и го купих черешката, не става.

# 65
  • Sofia
И аз ги тествах и четирите дамските. Приятни аромати без развитие, при мен се усещат 2-3часа. Стават за в къщи или до магазина, но бих предпочела за малко повече пари да си взема нещо по-трайно. Черито ми беше голяма любов, но не ме влече в момента. Бакарата ми е втръснал, Ууд саже - имала съм го от Дивайн, по-траен, Byredo не е точно моя.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 00:32 от Monadirs

# 66
Здравейте! Моля за добра реплика на Dior j'adore
Заг Зодиак, Рефан 187 (една идея по-сладък от останалите), D&P. Този също не беше никак лош и беше без пари, но вече го няма в наличност, така ме е яд, че не се запасих.
https://perfumesfromdubai.com/product/adorable-de-paris
Бъдете здрава, благодаря от сърце! Ползвам рефанския, но предположих, че има и по-добри. Ще търся арабския.

# 67
Може ли снимка на тази череша от Лидл? Тази седмица не съм ходила,  а и изобщо не им познавам парфюмите. Не знам и кои са новите?

# 68
Ще задам един тъп въпрос:
Дали масло на Гиза разредено на спрей със спирт би следвало да има по-дълга трайност т.е. да не се разваля, отколкото ако се съхранява само като масло /че то при тая лакомия, е малко трудно човек да изразходва всичко Grinning/
Аз имам 2 парфюма от гиза които разредих от масло - на разредените нищо им няма, но самите шишенца от маслото след около 6 месеца се бяха развалили, миришеха на гранясало (оставих малко в тях за да сравня дали и как се променя парфюма във версия спрей). Държани са на тъмно и стайна температура.

# 69
Здравейте,

Взех си „аромат сходен с Armani Stronger With You“ от Martinez – мирише страхотно, много близо до оригинала, но при мен трае максимум 2–4 часа. За 20 лева е ОК като цена, но търся нещо с по-добра трайност. Личното ми мнение е, че това е един от най-хубавите мъжки парфюми.

Моля, кажете – имат ли Martin Lion, Parfen, Refan, D&P или ZAG по-успешна версия на Stronger With You? Кой от тези брандове прави най-добрия клонинг според вас? 

P.S. Поръчах интензивната версия от Martin Lion и чакам.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 13:57 от dudjkolanemie

# 70
Отново споделям FB групата за размяна и продажба на аналогови аромати: https://m.facebook.com/groups/498083449649398/
dudjkolanemie А тествал ли си оригинала? Че понякога просто даден парфюм, заради комбинацията на съставките и самата кожа, не трае много... Аз имам такива парфюми, нито оригинал, нито парфюмни екстракти траят много. На D&P е много добър варианта, даже имат и део спрей Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 10:51 от Sansola

# 71
В Лидл са пуснали дезодоранти като тяхните парфюми,взех 2 единият Шанел другият не съм го погледнала още но са много трайни.

# 72
  • Варна
Здравейте,

Взех си „аромат сходен с Armani Stronger With You“ от Martinez – мирише страхотно, много близо до оригинала, но при мен трае максимум 2–4 часа. За 20 лева е ОК като цена, но търся нещо с по-добра трайност. Личното ми мнение е, че това е един от най-хубавите мъжки парфюми.

Моля, кажете – имат ли Martin Lion, Parfen, Refan, D&P или ZAG по-успешна версия на Stronger With You? Кой от тези брандове прави най-добрия клонинг според вас? 

P.S. Поръчах интензивната версия от Martin Lion и чакам.
SWY, SWY Only и SWY Absolutely на Рефан(наливни с двойни капки), SWY  Intensely на Martin Lion, SWY Leather на Degaje имам "само". Страхотни и доста трайни са всички при мен.Тези версии мога да препоръчам.

# 73
Абе хора, защо си давате парите за боклуци като Лидл при условие че пазара е пълен с хубави имитации , и Гиза има череша и други също, толкова мнения негативни и пак ще си взимате от там. По цената се вижда че е боклук, ще ме извинявате. А иначе аз пак се напълних с новите на Гиза и скоро ще споделям.

# 74
  • Варна
ХО-ХО-ХО, който слушкал като мен, напълнил кошничката предпразнично от ГИЗА-ландия!!!
Точно на черния петък се вмъкнахме с Любимата в обедната почивка при Милка, че отлагам вече безчет месеци, а списъкът ми набъбваше и набъбваше.
С няколко думички впечатленията ми:
Скрит текст:
D349 Gucci Flora Gorgeous Orchid – Милата се дърпаше като ряпа в приказката, но я склоних, да й го взема. Много й хареса и след лутане, на какво й напомня, се сети – Armani Because it`s you, но като за лятото, освежена версия. Дали е така, дали не е, аз лично не мога да преценя. Но е страхотно и тонизиращо ванилово-флорално бижу. Оценка 9/10.
И моите:
UNS121 Mancera Amore Café – Нещо като Xerjoff Italica, но с повечко кафе и стъпка по-малко плътен. Че Италиката понякога, когато прекаля, направо ми запушва носа и отпушва други отверстия, като сутрешното кафе хахаха. Хубав е, да, хубав. И не мирише само на кафе, капучино и разни сладкиши. Има си характер, лека острота. Доста добро попадение и много повече ми харесва от Tonka Cola примерно, в гурме-кафене раздела. Оценка 9/10. За разкошна и пъстра есен.
UNS123 DS & Durga El Cosmico – ароматът на Гагарин, на Армстронг, на Георги Иванов, на АЛФ.....ами странно започва, марсианско някак, разбирам по-ниската оценка във фрагрантика. Някакви зеленени(зелени човечета) и подправки от ретро ароматите, примесен с точно леко запрашения и финно сладнеещ аромат на сух пясък. Точно това и ме очарова, че е супер странен, нищо подобно нямам в колекцията. Милата ама хич не го хареса. Обаче като си престоя някой друг час, ароматът доста се култивира и придобива джентълменски чар. Оценка 8/10, с кеф и вирнат нос ще си го нося пролет или есен.
UNS127 Xerjoff Louis 15 1722 – Ехааааа, грейпфрут+шампанско в прекрасна комбинация. Уж свеж, но пък повече от 5 дни си ухае отчетливо от тестерна лента. Богат аромат, то канела, то сливи, то шафран, то кожа, то рози, то лешници, то........не че нещо от тях отделно надушвам де, да не се преструвам на разбирач. Но си има една сладниково-комфортна база под грейпфрут-шампанското и затова повече е подходящ за пролет и есен, или хладни летни вечери. Открояващ се аромат определено. Оценка.......нека да е 10/10.
UNS132 Initio Narcotic Delight – плодов, леко алкохолен, сладнеещ в посока конфитюр ягоди+малини+череши. Мъъъъничко по-дамски в първите 2-3 часа. Любимата най-много хареса него от всичко. Аз му давам 8/10. Есен и пролет. Има опасност хората около мен да си помислят, че по грешка съм се напръскал с парфюма на жена ми, в сутрешната суматоха преди тръгване за работа. Абе да си мислят, каквото си искат. То повечето и без това имат акъл с размера на аспирин, колкото да успяват да дишат, да си свалят хазартно приложение и да си пуснат тик-токата.
UNS133 Amouage Enclave – Ох, батьоооо, страхотен. Тръгва ментолово, ама после отива сериозно в посока на аромати като Side Effect, Lattafa Raghba Oud Intense, Red Tobacco, Mystery Tobacco, Avon by Elite Gentleman, By the Fireplace и прочие. Като техен роднина, сладострастно-опушен, което е радост за носа ми. 10/10.
UNS134 CH Iris Empire – започва като Dior Homme, т.е. пудрен, прашен ирис, не толкова натрапчиво сладникав. Заминава към велурено-шоколадов. Ухае точно все едно съм с коженото си яке в първите сезони, когато мама и татко ми го подариха като студент, и отварям станиола на шоколад Своге, да почерпя колежката, седяща до мен на университетската банка. Много се развива и променя. Унисекс с леко по-мъжки уклон. За хладно време, много успокояващ. И ако сте на диета, а бъбрек давате за половин блокче шоколад, но сте си обещали да сте стриктни, поне този може да подушкате, докато преодолявате сладострастната абстиненция. Оценка 9/10.
UNS135 MMM Never Ending Summer – ама лятото свърши, и есента свърши. И какво идва – калта и сополите. Така че този дълбоко в шкафчето за догодина. Много свеж, много весел, фина алкохолна нотка. Не бих го определил като нещо запомнящо се и открояващо се, и трайността му сякаш се върти около средата. Но е тонизиращ и доста приятен. 7/10.
UNS136 Stephan Humbert Sand Dance – поредният 10/10. Къв пясък, къв танц, по-скоро гъкаш скъп коняк и гасиш с какао+тонка+ванилия, ама умерено, като лорд, без да излагаш фамилията и потеклото и да си олигавиш смокинга. Сладък, кърти, много калории има в него. 2-3 фъс и качваш маса, но не мускулна. УнисексИ. За студени дни.
UNS137 Z&V Tome 1 la Purete – като крем сапун е. Иска ти се да се изкъпеш с него, ама няма да можеш да си изтъркаш кирта после. Адски комфортен, успокояващ, СПА, дзен, фън-мън, аюрведа и т.н. Отново унисекс, универсален като сезони. 8/10.
UNS138 Clive Christian Blone Amber – еееее, пак ли 10/10, ами пак я. Ванилия, тонка, много сладки плодове, флорални нотки, пощипващ леко сладникав алкохол. Отново в унисекс категорията. Явно тази комбинация ще е на мода доста време. Но нямам нищо против.
М177 Kenzo Homme Santal Marine – същото почти като друго от Милка – Kenzo Homme EDP 2022. Този ароматен профил иска да му свекнеш, и още време иска и да го харесаш......или да го отпишеш. Има странност, има дори някаква „специфична“, да не кажа неприятна нотка, която много го отличава, придава му оригиналност, малко в насока НИШ. Хем морско-водораслен, хем една уд-ова жилка, не е за всеки. Пролет и Есен, в никакъв случай Лято. Оценка 8/10. Можеше и да го пропусна, ама нали съм си колекционер.
М179 Dior Homme Parfum 2025 – сър Стенли Ройс, сух, сух сух ирис. Ама като втаса, ми присветна, че има нотки в посока Mugler A*Men. И точно пачулито било. Между другото фъснах оригинала в Дъглас онзи ден и на Гиза е идентичен шедьовър. Не разбирам ниските оценки във фрагрантика и негативите в ревютата, но най-вероятно се дължат на различието му от първия Dior Homme Parfum. Ще мине време, ще го оценят и този. Както бе и с Dior Homme 2020. 10+/10.
И онзи ден бях в командировка в Русе, ех това Русе. Мушнах се в Мол Русе, да си търся флакончета в Рефана, и на какъв Рефан попаднах. Като в приказките, а още нямаше гирлядни и лампички. Трябва да го включат в топ 5 забележителности на града, заедно с Дунава, потрошения и вечно в ремонт мост, румънските диви тираджии и комарите на стероиди.
Толкова хубав, толкова подреден, толкова богат магазин, не бях виждал. Огромна стена с изобилие с колби за наливни парфюми, дават ти и каталог, впръскват ти от всичко, което ти е на душа и нос, много продукти, които не съм виждал в другите им магазини. Нищо общо със стандартните РЕФАНИ във Варна или щандове с наливни. А празни бутилчици кооооолкото си искаш на супер цена.
Та от там отнесох НИКАК НЕПЛАНИРАНО:
Скрит текст:
78 Xerjoff More Than Words – уд, плодова сладост и се усеща леко онази резливо-газирана нотка от амбергрис. Аз откакто подуших преди 5-6 години(и си купих) от Камея аналога на Acqua di Parma Colonia OUD, много се запалих по всичко, което в името или състава си има OUD. На сина ми бях подарил преди година Lattafa Maahir златната конска глава и имат сериозно сходство двата. И с тия двойни капки, с които си го купих, страхотно много трае и излъчва. 10/10.
79 Byredo Mixed Emotions – таратанците ми, никакви смесени чувства не предизвиква в мен. Напротив, любов от първо вдишване, любов и десето вдишване. Страхотно свежо предложение, което с касиса и брезата бих определил като братовчед от друга майка и баща на Авентус, MFK Gentle Fluidity Silver и Hacivat. Демек все едно Стефан Данаилов и Ален Делон, демек Опасен Чар. Минава си за унисекс, и ще се носи лятото, ама туй пусто лято още много далече. Много доволен от покупката. 9/10 оценка.
Ами за 2025-та година май толкоз. Че да има за прасе, за сурвакница и по нещичко да пусна в чорапчетата на децата и Любимата. Тя пък нямало чорапченце скромничо да слага за дарове, а чорапогащник с два крачола, отдолу пришит със стоманени нишки, че да носил на повече товар ХОХОХО.

Общи условия

Активация на акаунт