Време е за ИКЕА - тема 44

• 23 283
  • 520
  •   1
Отговори
# 495
Безплатна доставка за зона 2 и 3.
Ако си "изчистя" идеята за детската стая, ще се възползвам.

# 496
Момичета, тази поставка за обувки временно ли липсва или вече не се предлага?

# 497
Почти същата я има и в юск..за 12.50 евро
https://jysk.bg/skhranenie/skhranenie-na-obuvki/stelazh-za-obuvk … ls-2-rafta-cheren

Аз пък не виждам плотове за бюра повече от 60 см дълбоки. А преди имаше, вземала съм един  80 см на 160...

# 498
  • София
Кои са най-хубавите легла в Икеа? (Купили ли сте си оттам и доволни ли сте?)

ОК ли са гардеробите Pax?

# 499
  • София
😂 😂 😂 Какво легло търсите?
Ок са пакс, ок са леглата им, даже някои матраци са ок, но вс зависи от това какви са ви изискванията и какво тъсите, нещо вид, размер, насоки?

# 500
  • София
спалня 2 х2 и спалня персон и половина; иска ми се да имат възможност за съхранение под тях

матраците ще ги купувам от другаде

# 501
Ние имаме единично Mandal. Не ми допада заради това, че няма табла. Но пък много ми харесва, че има чекмеджета. Стои до стена по дългата си страна та не се чувства липсата на табла. Но си е тъпо малко така легло без табла.

# 502
  • София
Икеа 2х2 нямат имат 180х200.
Пак не е ясно дървено/тапицирано, ниско/високо и тн..
Ние имаме idanas тапицираано с чекмеджета, brimnes и TARNKULLEN и едно др единично, кое по-ново кое по-старо, нямам забележки към никое. Най-добре отивате, гледате, тествате и си харесвате.

# 503
  • Къде ли не
Имам доста легла от ИКЕА. Бримнес с чекмеджета, бюджетни тапицирани - единични и двойни, дървено на два етажа и от всички съм доволна с изключение на Slakt, защото скърца ужасно и така и не разбрахме от какво.
От Pax  също имам няколко и съм много доволна.

# 504
И аз съм на тема ново удобно легло. Старото е на изживяване и ММ иска ново, като държи да е много удобно. Трябва ни размер 160/200, с табла и задължително място за съхранение. Ако може и да е бюджетно, ще е супер. Подматрачната рамка явно се купува отделно. А матраците на Икеа как са?

# 505
  • ту тук, ту там
И аз съм на тема ново удобно легло. Старото е на изживяване и ММ иска ново, като държи да е много удобно. Трябва ни размер 160/200, с табла и задължително място за съхранение. Ако може и да е бюджетно, ще е супер. Подматрачната рамка явно се купува отделно. А матраците на Икеа как са?
Аз заглеждам едно в Юск, сякаш отговаря на зададените параметри. Vemmelev е моделът.

Какво покривало ползвате за легло Малм? Не конкретен модел текстил, а как седи - наметнато, подпъхнато… с този борд отстрани много ме дразни, не мога да го измисля. Само заради борда не бих го избрала никога, ама синът ми като каза това ще е (щото искаше черно!). Мислех да го хакнем някак и да сложим по-широк матрак, който да покрива и борда, но за момента не му е дошъл ред.
Та как покривате легло Малм?

# 506
  • ново
Аз поръчах това https://www.ikea.bg/products/malm-leglo-s-povdigasht-mehanizam/20404806/ но още не сме го сглобили, за да дам отзиви, тия дни ше е. Матрак си поръчах от Тед. Харесах леглото заради повдигащия механизъм и мястото за съхранение.

# 507
  • In transit
Мона, матраците и подматрачните рамки в ИКЕА са добри. Ние сме с втори матрак от ИКЕА и сме доволни. Имат три вида подматрачни, като два от видовете са с регулиране на твърдостта, което е много удобно.

# 508
То така зададен въпроса не предполага много насочващи отговори.
На леглото удобното за сън е матрака. Удобното за чистене е да може да изчистиш отдолу, а чекмеждетата са удобни за съхранение. Та някои удобства се самоизключват.
Ние имаме Малм 180/200, с 4 чекмеджета отдолу. Матраците са ни други. Винаги вземаме два отделни матрака. За мен е по-удобно от един цял. Леглото е стабилно, чекмеджетата са удобни, има съвсееееем леко скърцане и то от време на време. Някой пита за покривка за легло. Не разбрах какъв е проблема с рамката. На мен не ми харесва легло, покрито от край до край с такава “на баба ти Албената”. Имам две покривала за легло в гама, която си пасва със спалното бельо е възглавници. Едната я постилам от възглавниците надолу, втората я слагам само на нивото на краката, метната на криво.
Детето има Songesand 169/200 легло, с цял матрак от Икеа и си е доволно и от леглото и от матрака. Не знам какъв размер е персон и половина 🙁 Взели сме чекмеджета само от едната страна. При тази серия са едно малко и едно голямо.
Голямото е малко тромаво за вадене ако е много пълно, но се преживява. Заради това, че има чекмеждета само от едната страна, в другата сякаш се събира повече прах, вадя и чистя.

# 509
  • ту тук, ту там
Това за “баба ти Албената” не го разбрах. 🙄

Като постилаш покривалото, краищата  свободно ли висят? И за Малм ли говорим? Защото Малм има един борд от 10 см от всяка страна и стои гадно, ако пуснеш покривка за легло, не ляга по леглото и да пада по ръба, а се повдига някак.
За фасон ми е ясно, че ще го натъкми човек, ама тъй като е за детска, а децата седят и се въргалят по легалата си в ежедневието, не мога да си го представя някак хем да е практично, хем симпатично…

Общи условия

Активация на акаунт