Време е за ИКЕА - тема 44

• 3 665
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Защо ме търсиш, тъкмо идвам да коментирам поста ти и ... няма го. Харесаха ми и на мен витрините от тази серия Tonstad.
Аз се оглеждам за трапезна маса със столове. Исках да гоня някакъв farmhouse style, но за част от нещата срещат отпор при ММ. Искам маса от този тип https://www.ikea.bg/products/skogsta-masa/00452643/?_gl=1*uuk5ft … oD2oaAiczEALw_wcB, но не е разтегателна. Има и вариант голяма, но тя пък е прекалено обемна за помещението.
Разглеждам тази https://www.ikea.bg/products/nordviken-raztegatelna-masa/8048854 … oD2oaAiczEALw_wcB, като размер и функционалност ми е добре, но цветът изобщо не ми харесва. Пише, че е изцяло от дърво, но да купя нещо ново и да се опитвам да го поправям не ми се струва вариант. Има я и в черен вариант, но не искам черен плот. Не че трапезната маса не се чисти постоянно, но на черното и една прашинка много личи и дразни, робство си е поддръжката.
Сега има някаква нова серия ALHULT, не са лоши, но ми се искаше нещо с повече характер. https://www.ikea.bg/products/alhult-alhult-masa-i-6-stola/89610106/ Тук плотът ми стои много тънък.
А каква беше споменатата маса от Юск?

Тази от Jysk има удължения, които се продават допълнително и е налична в 2 различни размера , тя не става ли?

https://jysk.bg/trapezariya/kukhnenski-masi/kukhnenska-masa-skov … vyat-natdb-cherno

# 46
Sofyia, споменатата маса от Jysk е една SKOVLUNDE. Като я взехме тъкмо бяха я пуснали, изглеждаше ми интересна. Някак уютна. Но наживо при ползване установих, че като седнат двама души от едната и от другата страна по средата им не можеш даже да поставиш панер хляб. Аз не обичам така. Замислих се защо така новата ми маса не ме кефи, взех рулетка и установих защо. Реално тя не е 90 см. Толкова е само в най-изпъкналата част на вълнообразно рязания плот отстрани. На практика е 80, максимум 83. Затова не ми е достатъчна. Навремето имахме една масичка 120 на 100. Прекрасна ширина с тези 100. Но 80 ми е тясно на мен лично.

Бях писала за тази маса Tonstad че ми хареса на вид горе-долу. Самото светло дървесно например - дъб, средно. Защото знаеш Икеа имат и едно дървесно много светло. Май бреза го водят. На мен лично то не ми допада съвсем. Tonstad-ската маса си е светъл приятен дъб. Изглежда семпла, личи че не е особено скъпа. Но е с толкова чисти линии, че според мен дълго ще бъде актуална.

Видях и тази, за която ти споменаваш. NORDVIKEN. Права си за цвета. И на картинката се вижда, и на живо - червеникав оттенък. Не че е лошо като я гледаш отделно, но червеникавото дърво сякаш по-трудно се комбинира. Макар че.... като се замислиш трудно се комбинира с друго дървесно. Но помоему с бежова кухня примерно ще стои добре.

А ти как се отнасяш съм факта, че с този тип маса не може да се сложи стол на късата страна? Не ти пречи, така ли? Иначе наистина са готини, имат си някакъв непреходен чар. Тя и тая от Юск лекичко напомня този стил, но аз съм я обградила с друг тип неща и се размива това усещане. Което и целях де.

# 47
  • София
drago, Защо ме търсиш?, благодаря!
Точно показаната SKOVLUNDE харесва ММ! Аз не че не я харесвам, но не ми е привлекателна идеята да търся място на удълженията, а те са си доста обемни. В гаража може, но там е влага. Значи трябва да ги катерим на тавана, хм...
Затова предпочитам класически вариант на разтегателна маса. Мисля, че в сгънато положение около 150-160 см дължина си е перфектна за постоянно ползване от 3-ма (4-ма), а при нужда да се разтегне.
Модел от типа на NORDVIKEN също ще ми свърши работа, защото пак от четирима ще се ползва спокойно, като сядат на двете дълги страни. А като се разтегне, вече гази долна напречна греда няма да пречи. В същото време е с ширина 90 см, идеална е. Обаче този цвят - не. Кухнята ще е маслиненозелена, гранитогрес в трапезната част е сив, паркета е натурален дъб, този червеникав отенък с нищо няма да се върже. То при тези цветове една червена маса ще "заспи", но нито съм толкова смела, нито пък ММ ще се съгласи. 😀

Сегашната ми трапезна маса е кръгла, Ф110. Изобщо не съм се замисляла, че 80 см са твърде малко, докато не ми обърна внимание, благодаря!

# 48
  • In transit
София, нашата в неразгънато положение е 120см дълга и е повече от достатъчна за 4-ма.

# 49
  • Майничка
Удължението (т.е., средната секция) на трапезната ми маса стои между секция и стена, а преди беше между гардероб и стена.
Много полезна вещ, само по себе си. През ковида го ползвах за подвижно бюро, опънато на два стола с кашони на седалките. Редовно ставa на тезгях или работна маса в спалня или на терасата.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:50 от gargamela

# 50
Аз искам да предложа вариант, тъй като и аз имах пролем с предлаганите размери, вид и цена на готовите решения. Та..поръчахме плот по наш размер от Коркос Сливен и отделно метална стойка(има голямо предлагане в нета и на стойки, и на крака) и така си решихме казуса и то на супер цена.

# 51
София, нашата в неразгънато положение е 120см дълга и е повече от достатъчна за 4-ма.
A колко е широка?

Шантал, от къде вземате краката?

# 52
Забравила съм вече, но сега като потърсих, май май от тук https://metaltablelegs.eu.

# 53
  • In transit
A колко е широка?

80см. Разтеглена е + 40см на дължина и чудесно се събираме 6 човека. Това за ориентир. Grinning

# 54
  • София
Нашата е 80см и ми е тясно, но в помещението няма място за повече. Така, че разбирам желанието за по-широка... Иначе нашата е останалото парче от плота, взехме  едни крака, някакви хора в олх ги правеха, харесахме си модел и си направихме масата... Но положително бих предпочела, 100см ширина и 90ми се види малко.

# 55
Момичета, имам въпрос за ИКЕА София. Харесали сме си кресло POÄNG – в сайта показва, че е налично в магазина в София, НО не мога да го поръчам онлайн (не дава доставка/поръчка).
Някой сблъсквал ли се е с това и как го решихте? Търся вариант някой да го купи от магазина и да го достави до Пловдив (фирма/човек). Ако имате препоръки – ще съм благодарна 🙏😊

# 56
Аз. С един модел завеси.
Скрит текст:
Купих няколко броя. Но икейските нали са доста нешироки, трябваха ми доста повече бройки за две помещения. След моята поръчка изчезнаха като наличност. Пробвах с това "Информирай ме при наличност" - не стана. След това се появи надпис "изчерпано за online поръчки". Чаках, чаках пък накрая ми омръзна и отидох до центъра за поръчки в града ни и питах моделът ще го има ли изобщо. Оказа се, че те разполагат с информация когато нещо повече няма да се продава. Спирали въпросните завеси. Бяха останали малко над десетина бройки в Икеа Варна. Обадих се на колегата ни там дали ако му преведа пари ще иде да ми ги купи и да изпрати към Пловдив. След два дни имах завесите.
Освен да ти го купи някой, който е на място, друг начин мисля, че няма.
За всеки случай те съветвам да идеш да питаш в центъра за поръчки. Ще ти кажат в коя Икеа го има креслото наживо.
Практика да изтеглят нещо от един магазин в друг нямат.

# 57
Аз така си купих корниз, но чрез еконт, не колега Simple Smile
Дадох артикулен номер, линк, платих и ми го доставиха.

Общи условия

Активация на акаунт