Време е за ИКЕА - тема 44

• 30 792
  • 708
  •   3
Отговори
# 675
За тоалетки много ползват Алех чекмеджетата, които са в сектор офис. Има/ше и високи модули, и ниски 70 см....

# 676
  • София
То това портманто все едно е портманто сити нещо си на ирим, само че пейката е къса а при тях е двойна.
За чекмеджета ще е готино, да, малки вратички нямат, не знам те ще кажат дали не може да се ползват вратички от друга серия... Но може после да си поръчате само вратички на някой... Според зависи колко сте сръчни, чекмеджета може да се преправят, в смисъл да им се залепят чела и да изглеждат като външни😂
Може горе вместо вратички да ума хубави кутии в тон със стаята.

Алекс са дълбоки и няма да станат, до колкото виждам се търси дълбочина 40.. Моят вариант е 35,не знам колко място би имало. Ако има за нормална дълбочина и става на дължина аз направо бюро Хемнес бих си сложила, въпреки че модули с плот по размер дават свобода  да се напаснат в ширина точно нещата.
Metod имат рамка 40x37x200там ще може преполагам кухненски вратички и чекмеджета, но са бяла и черна до колкото виждам

По принцип икеа не са лоши, дават свобода някаква, но не са  магическо решение за всичко.

Разгледай все пак модулните за съхранение в дневна ако там нещо решиш, че можеш да ползваш. Беста не е лоша серия, но май бяха по-широки и може да трябва тоалетката да е по-малка.

Бих дала само един съвет, не купувайте гардероба, преди да избистриш вс мебели как ще станат, евентуално може в един момент, за да се вържат по-добре цветово нещата, да се наложи да смениш някой цвят по него.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 15:01 от Angel_Dust

# 677
Nteri, портманто в такива цветове съм купувала от Еником.
За етажерките около тоалетката виж дали ще ти допадне нещо от серията Kallax на Икеа, има подобен на показания от теб цвят.

# 678
  • Варна
Nteri Предложение за тоалетката - ще има малко луфт между тоалетката и гардеробите отстрани - ок. 8 см общо, ако прозорецът е 160 см.
Два Pax 50*35 открити от двете страни на прозореца

Между тях Kallax бюро + двойка Kallax (нямат дървесно, затова всички рамки ги направих в бяло)

Обща цена - 561,83 евро

# 679
  • София
Аз съм с лошо впечатление от качеството на шкафчета и чекмеджета на Kallax

# 680
Знам, че е тъпо така като си си наумил нещо да те разкандардисват, но все пак да питам. Задължително ли е това "обримчване" на прозорчето отстрани с шкафове?

Понякога се стремим всячески към нещо, а то трудно, не става, въртиш-сучеш... Пък по-простото и лесно решение никак не е лошо и често е пред очите ни. Аз лично не бих слагала нищо около прозореца. Само тоалетката пред него и прозорецът си е просто прозорец със завеси. Всички тези отворени или затворени рафтове, полици бих ги разбрала само ако наистина мястото за съхранение на вещи в жилището е твърде малко. Но пак ако толкова е зор бих сложила спалня с място за багаж под матрака вместо да си окичвам прозореца отвсякъде в шакфчета.

Вярно, събират се разни нещица, но човек никога не успява да запомни всичко къде стои и с времето в търсене на нещо започва да отваря амнайсет чекмеджета и вратички, за да го намери. Е, освен ако не си ги етикира чекмеджетата де. Това последното в кръга на шегата, но аз не на шега си ползвам онези другите етикети за кутии на Икеа. Имам по 6 във всеки гардероб. Никога не помня какво точно има в тях.

Инак за тоалетка-бюро на мен същоKallax и Tonstad ми се струват подходящи горе-долу за заданието.

# 681
  • София
Нямам нищо от Kallax, за да сравня качеството, но определено това на PAX  е по-ниско отпреди 5-6 г. С тази нова система на разгъване на корпуса и изключително малкото свързващи елементи, гардеробът се държи само на етажерките.

# 682
Благодаря на всички за включването и идеите. Ходихме до Икея и за жалост това, което предложиха за портмантото е много, много комромисен вариант- и цветово, и като разпределение. Серията в platsa.Губим пространство и функционалност.Може би ще го поръчаме по поръчка.
Ето го:
За тоалетката със рафтовете също има вариант, но пак е доста комромисен- серия Besta,  с плот  и контейнери отстрани ( които не са съвсем затворени чекмеджетата).
Това е едната страница, другата огледална, между тях този плот за бюро и от вътрешната страна тези контейнери Alex. С по 3 чекмеджета са те.

Иначе да, държа на това, защото обичам да се гримирам, гримовете са ми страст и са доста- не мога се побера в едно несесерче  например и да го разнасям. Искам да си ги наредя ( затова има толкова чекмеджета Grinning)
Отделно всекидневната я обзаведохме и оползотворихме мястото,а  и двамата обичаме да четем и искаме библиотека и място, където да си наредим част от книгите ( видно, просто ни е уютно да са наредени, а не в кашони под леглото). И това беше компромисен вариант да направим такова място в спалнята. Simple Smile  В дневната няма нито 1 рафт за книги, исках скрин над който да сложа огледало и секция с витрина, защото ми харесват кристални чаши и съм ги наредила.Grinning С две думи- не е просто така и не е от пестене на място, а по-скоро неща, които наистина искаме да имаме. Simple Smile
Коригирам се, за да кажа, че портмантото на нашия " проект" е наистина взаимствано от Сити на ирим, който ни пасваше точно като размери, но  цветовете са само едни- черно с дървесно, не харесвам черното като цвят, още по-малко за обзавеждане. Не го предлагат с други цветове, а коридора и без това е тъмен, ще се потискам всеки път като влизам. И сити е с две плътни колони отстрани на седалката, което също ще затвори простанството. Затова малко го измених с комбинагия между Сити и на една позната модел. Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 23:36 от nteri

# 683
Ох, да кажа и аз, че и портмантото и тоалетката с шкафовете са ми много социалистически 🙁
В Икеа такава нещо можете да постигнете ако сами си направите комбинация от различни елементи.
Отидете наистина и може да ви хрумнат повече идеи.
Сега видях, че сте ходили.
Защо не разгледаш някакви хакове за Икеа? Има наистина интересни възможности.

# 684
Щом само цветовете са проблем за това "Сити", защо не вземете него? После можете да го пребоядисате или да подмените само определени части.

# 685
  • София
Е, как само черно, аз заради цвета го свързах, цвета е точно като на проекта ти
https://www.irimbg.com/komplekt-antre-siti-4082

# 686
Това Сити имам предвид: https://www.irimbg.com/komplekt-za-antre-siti-4090
Не са само цветовете, а че много ще се затвори пространството. Входната врата е в дясно от едната колона, от другата й страна ще има вграден гардероб. Ще стане все едно влизаш в една кутия.Grinning
А цветовете не са никак маловажни за мен, как ще се покрие това черното? Според мен няма да  стои добре.
Показания горе Ирим го гледах, но там не пасваха нещата, трябваше да се лиша от единия модул. Както казах дилемата е голяма. Може ни ще поръчам накрая всичко, освен гардероба, който ще вземем от Икея.
А може ли да ме насочите дали мога да следя/ получа някакви отстъпки? Промо кодове, ваучери?

# 687
Имаме проблем с мивката (с шкаф) в банята, която прави ММ. Купихме  я предварително, защото той искаше да му е под ръка, за да мери, прави, струва и т.н. преди да я монтира. Имаше съмнение, че мивката леееко ще стърчи, но съмнението се оказа повече от такова. Сега се търси компромисен вариант с размери 40х40 см. Някой попадал ли е на хубав модел от ПВЦ?

# 688
nteri, Има едно такова нещо при Икеа, поне аз така го усещам. Техните неща не са толкова да оползотвориш всяко ъгълче и сантиметър на пространството. Например гардеробите им не са до тавана, при кухните също може да ти остане луфт, който се покрива с лайсна. Икеа са силни по-скоро в многофункционалността. Шкаф от една серия може да го ползваш във всекидневна, в спалня, в кухня. Но за тая цел си трябва да си малко фен - да си цъкал доста с програмките им за проектиране, за да видиш как работят.След време започват да ти се раждат твои си идеи, цъкаш ги в програматорите, виждаш как ще стои, променяш цветове, рамки, стъкла. Накрая сама ти идва най-добрата като за твоя случай идея.

Така като гледам вървите може би към поръчково. Но за всеки случай поне що се касае до книгите да ти кажа, че аз преди няколко години си организирах библиотечки в две спални и в коридора прехождащо към хола. Използвах плитките besta.

Ох, да кажа и аз, че и портмантото и тоалетката с шкафовете са ми много социалистически 🙁
И на мен. Хайде тоалетката не, защото явно жената има страст гримовете. Но портманто като отделна завършена мебел наистина е малко ретро. Сега има толкова красиви шкафове за обувки, закачалки, табутерки. Човек може да си огранизира супер закачлив кът със същата функционалност на портманто без да е така скучно.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 06:57 от Защо ме търсиш?

# 689
  • София
П. С.  Може би нещо като тази серия би ти свършила работа
https://veko.bg/modulni-sistemi-za-antre/modulna-sistema-rino-a-b

Черното сити е мн по-приятно по принцип.
А иначе кой какво мисли за соц няма никакво значение.
Тоалетката си е вид бюро, соц, не соц, за да е функционална й трябват чекмеджета/шкафчета. Дали ще ползваш готово портманто или сглобено от модули и закачалки, функцията е същата, мен лично просто тази, а и повечето разцветки, материали, изработка, на готовите са ми неприятни, евтинеят ми...

Спокойно, ако реши може да си събере и отделни модули и да си направи антрето. Пак ще е гардероб, пейка, закачалка и шкаф... Пак си става портманто 🤣

При икеа ме дразни откровено, че уж са нещо, което трябва да е стандартно, обаче не са ги направили съвместими сериите ми, всъщност съвсем целенасочено са ги направили да не са съвместими. Едната ще е малко по-дълбока от другата, или ще има един дървесен цвят, ама малко различен нюанс, или пасва що-годе на размер но тотално не на цвят... И реално преди като съм питала признават, че няма какво да ползваш за надстройка на пакс, например, така че да паснат добре нещата.  Не са точно лего мебели.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 08:19 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт