Време е за ИКЕА - тема 44

• 30 741
  • 707
  •   3
Отговори
# 690
  • Къде ли не
Angel dust, точно това е единственото нещо, което ме дразни в ИКЕА. Иначе предпочитам неоползотворени десет сантиметра пред приключението " мебели по поръчка".
Да дам отзиви за една серия SONGESAND. Имам нощни шкафчета, които са супер стабилни, а сега и скрин с чекмеджета. Скрина е най - масивното нещо от ИКЕА, което съм сглобявала в последните пет години. Гърба е от дебело ПДЧ!

# 691
  • София

При икеа ме дразни откровено, че уж са нещо, което трябва да е стандартно, обаче не са ги направили съвместими сериите ми, всъщност съвсем целенасочено са ги направили да не са съвместими. Едната ще е малко по-дълбока от другата, или ще има един дървесен цвят, ама малко различен нюанс, или пасва що-годе на размер но тотално не на цвят... И реално преди като съм питала признават, че няма какво да ползваш за надстройка на пакс, например, така че да паснат добре нещата.  Не са точно лего мебели.
Ейнджи, концепцията на Икеа не са лего мебели, биха изглеждали много скучно и еднакво.
Относно височината на ПАКС, тя е внушителна - 236 см. Трябва да се има предвид, че при старият начин на сглобяване на рамките, при изправянето бяха необходими едни минимум 20 см отгоре, за да може да се изправи. Пък и може да се ползва в по-ниски помещения, които не са рядкост нито тук, нито по света. Все пак Икеа е една евтина конфекция по света.

# 692
  • София
Знам каква е височината, но за да направиш с пакс нещо като въпосното портманто ти трябват подходящи шкафчета или настройки, е икеа нямат такива, които да паснат. Понеже аз също търсех как да си направя портманто с плиткия пакс. Модулността им е до някъде и не дава безкрайна свобода на действие. Всъщност е сравнително малка. И важи само за мн стандартна правоъгълна кутийка помещение.
Икеа отдавна не е съвсем евтина нито тук, нито никъде, отива си към един средноват ценови клас.

# 693
Ми с хакове стават и такива неща

# 694
  • София
Това не е хак, това вс е една серия и това не е гардероб 😂
И besta, и plasta са доста ограничени откъм цвят  и лично мен не ме устройват на дълбочина

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 10:02 от Angel_Dust

# 695
Това не е хак, това вс е една серия и това не е гардероб 😂
И besta, и plasta са доста ограничени откъм цвят  и лично мен не ме устройват на дълбочина
Дааа, даааа … Икеа са лоши щото на нас не ни стига мястото в кутийките да го набутаме отгоре до долу с гардероби …
Ся нали ти е ясно, че като цъкаш на всеки отговор и правиш коментари за чуждите вкусове ние ги подминаваме не защото нямаме какво да ти отговорим?
Това е просто пример.

# 696
  • София
Не, изобщо не съм казала, че са лоши, казвам само че не са решение за всяко пространство, особено когато имаш съвем конкретна идея как точно искаш да е това пространство и ако въпростото е малко по-нестандартно на ширина, дълбочина, има чупка или скосяване.

За да следя темата явно всъщност харесвам икеа, но трябва да си готов на компромиси...
Ето тя например почва с ама така ако го направя нямат малка вратичка за горе, шкафчетата са едикакви си или... Няма да има така достатъчно рафтчета... Ами да... Не е мебел-лего да си направиш с него каквото ти е в главата, трябва да си гъвкав или да избереш нещо друго или по поръчка да действаш ако искаш вс да ти е до см както си си го намислил.
И всъщност, това, че казвам, че нещо не е хак, няма отношение към ничии вкус. Тя до колкото виждам търси антре с гардероб, значи беста няма как да е решение.
Аз искам нещо такова, например в коридора и доста съм го въртяла как да стане със сбирщайн готови неща+малко творчество... И накрая стигнах до заключението, че по-точно няма да стане както го искам без да е по поръчка,още по-малко с неща само от икеа, иначе техния пакс плиткия ми пасва чудесно и исках да тръгна от него...
Цветово е недоуточнено и не успях да се разбера с аи за някои подравнявания
Скрит текст:

# 697
Естествено, че не е универсално решение за всеки Икеа. Както някой каза - конфекция. И верно не са много евтини спрямо останалите конфекции в България - Виденов, Ирим и други (не зная кои точно да нарека така). Но в сравнение с поръчковото, където ще ми изкарат бъбрека за удоволствието гардеробът да ми е до горе,... аз лично съм "мерси, не пуша".

# 698
  • София
Така е, има си места, на които е направо неприложима за нещастие.
Но, разговорът тръгна от дамата, която си е направила проект за мебели по поръчка, цените не са й харесали, мъжът е предложил икеа и сега тя не намира как да възпроизведе нуждите и идеите си 1:1 с мебелите на икеа... Та моите писания по-точно бяха към нея... Вероятно ще трябва да направи някакви компромиси, ако иска да е с икеа и няма да изглеждат като на рисунките й нещата. Дали ще стане хубаво(по нейните критерии) или не, дали ще покрие нуждите й от към функционалност, както си го реши и направи.

# 699
  • Майничка
...
Да дам отзиви за една серия SONGESAND. Имам нощни шкафчета, които са супер стабилни, а сега и скрин с чекмеджета. Скрина е най - масивното нещо от ИКЕА, което съм сглобявала в последните пет години. Гърба е от дебело ПДЧ!
А как са дъната на чекмеджетата? Има ли защита против провисване като на старите Malm?

# 700
Малко извън казуса на потребителката да споделя две хубави дреболии, които съм купувала и преди, а сега повторих, защото съм много доволна.

Едното са батериите LADDA. Преди време разпитвах тук за KOLVATTEN осветителните тела на батерии като как е, батериите карат ли дълго. Та сега вече имам собствен отзив. Не живеем постоянно в къщата и относно батериите всички ме плашеха, че се саморазреждали даже и само като стоят. Обясняваха ми, че след месец и половина като идем съм щяла да открия, че въобще не светят, защото батериите ще са се разредили.
Значи... не само, че нищо подобно не се случи, ами вече 5 месецa си светят. Да, малко по-слабичко, но 5 месеца минаха. То осветителното тяло туко няма касателство, но виж батерийките... доволна съм. Поръчах още няколко опаковки. Ужасни като цена, но пък явно биват. Допълвам обаче - батериите са rechargeble. Т.е. трябва си и зарядно.

Другото нещо, от което съм супер доволна, са халатчетата им за баня ROCKÅN. Бързо съхнат, не пада постоянно текстилът. И като изключим дето са леко къси за висок човек (примерно мъжа ми 1,88), всичко друго им е чудесно. Грешката ми беше, че взех бели. Боядисвам косата си често и лесно цапам халатите. При пране всичко пада, но реших да повторя със сиво.

Сега като ги пиша тези неща тук се чудя защо хората в българския сайт не дават по-обстойни впечатления. Само се пишат някакви "ок", "чудесно" и това е. То и за мене важи донякъде де. Аз пък не винаги пиша ревюта. Но е хубаво да има по-детайлни оценки. Винаги ходя да чета в немската Икеа с преводача когато искам да видя по-детайлни отзиви.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 12:45 от Защо ме търсиш?

# 701
  • Варна
Би трябвало на всеки да е ясно, че няма как да получи 100% персонализирана мебел по свой дизайн, размери и цветове, на цената на стандартен продукт, който се произвежда заводски, на поточна линия, в огромни количества, в цял свят.
Обзавеждането е според бюджета. Колкото по-нисък е, толкова повече компромиси се правят.

# 702
  • Къде ли не
Gargamela, нямат защита, но самите дъна не са от тънък шперплат и не мисля, че биха могли да провиснат при обичайна употреба. В най - долното съм сложила плътно до горе документи и за сега няма провисване.

# 703
  • Варна
Икея имат различни серии, някои са доста базови и евтини, но други изглеждат чудесно и луксозно. Разбира се, не са на същата цена като базовите, така че има значение за кои мебели точно става въпрос - серии Stockholm и Tonstad не може да се сравняват с Kallax и Baggebo например, а и двете са Икея. За отделните серии и цветовете и вратичките имат значение. Харесвам Billy, но не бялото, а дървесната рамка с цвят дъб и Oxberg и Hogbo вратички. И Besta имам, но със Selsviken гланц бежово вратички - чудесно стои. Виждала съм подобни секции по поръчка - ами груби и по-елементарни ми изглеждат.

Като цяло не съм почитател на мебелите, които у нас се изработват по поръчка - изглеждат ми груби, липсва им финалния завършек някак си, много ПДЧ и соц вайб Simple Smile И нямам предвид конкретен майстор и фирма, масово са така като гледам по групи, форуми и на живо. Икейските мебели са мислени от дизайнери все пак Simple Smile

В кухните според мен, Икея са ненадминати. Гардеробите PAX също са ми любими. Осветителните тела са чудесни също.

Апартаментът ми е почти изцяло обзаведен от Икея, много гости не могат да повярват, най-вече тези, които са предубедени, че Икея е равно на ниско качество.

Защо ме търсиш? Всички батерии у нас са LADDA - не мога да изброя колко комплекта имаме.

Искам да похваля смарт осветлението им - по-конкретно смарт крушките с дистанционното. И тези спотове със сензори на батерии - GÖMPYSSLING - накупих си няколко комплекта за гардероби и затворени библиотеки. Не ги виждам в нашия сайт, явно ще ги спират и заменят с KOLVATTEN. Във Варна все още има наличности.

# 704
Тези батерии бях решила да ги купувам, но от месеци ги няма в магазина в София. Чудя се дали изобщо ще се появят отново.

Общи условия

Активация на акаунт