Големи пъпки по гърба и челото

• 85
  • 4
  •   3
Отговори
Здравейте,
Според вас на какъв лекар трябва да отида ?
Понякога след преяждане ми излизат ето такива пъпки по гърба, по челото и по темето .
Имам гастрит по принцип. Дали причината е в гастрита и се получава някаква реакция след преяждане сякаш получавам нервна уртикария?
След като изпия един Зиртек и пъпките се успокояват и на другия ден вече няма и следа от тях.
Възможно ли е от притеснение да ми излезнат такива големи пъпки ?

# 1
На алерголог, добре е, да те види в момент, в който имаш обрив и не си пил антихистамини и кортикостероиди. Вероятно ще ти направят тестове за алергени. Препоръчвам Алергологията на Александровска. Това прилича на уртикария. Забелязал ли си дали се появява след определени храни, някои конкретни препарати - при къпане, пране на дрехите и т.н.?

# 2
Не по скоро започнаха да се появяват след като ми се появи гастрита. Сега тези пъпки ми излезнаха след като си хапнах две чинии спаначена супа и 4-5 парчета сиренце след като не бях хапвал цял ден. И друг път съм хапвал такава супа не са ми излизали пъпки. Не съм забелязал от препарати да са ми излизали такива неща.
Предните пъти пак така ми излизаха след преяждане. Като ми излезнат и започвам доста да се панирам и притеснявам но след като си пийна един Зиртек и нещата се нормализират. Нещо да е на тревожност знам ли и аз вече.
На алерголог, добре е, да те види в момент, в който имаш обрив и не си пил антихистамини и кортикостероиди. Вероятно ще ти направят тестове за алергени. Препоръчвам Алергологията на Александровска. Това прилича на уртикария. Забелязал ли си дали се появява след определени храни, някои конкретни препарати - при къпане, пране на дрехите и т.н.?

# 3
Много могат да бъдат причините, най-често алергични. Освобождават се хистамин.
Затова ти казах, да посетиш алерголог в момент, когато имаш уртики и не си пил нищо да ги повлияеш. Ще ти направят тестове, ще коментирате надълго и широко за причините. Добре е да си припомниш много точно всичко, което си правил, докосвал, ял поне час до появата им. Това насочва и много помага. Добре е и да покавеш снимките и те са ориентир за лекарите.
Спомена сирене, то също може да освободи хистамини.
Няма смисъл да се притесняваш, много хора живеем с такива проблеми. Аз, например, откакто съм се родила, съм с тежка алергия с много алергени и много прояви, вкл. и астма и реакция към собствените ми протеини в моята кръв.
Лечението сам си го рзбрал - антистамини, а при тежки случаи и кортикостероиди.
Добре е да те наблюдава алерголог, за да прецени тежестта и да контролира проявите, ще търси причините.
Ако се открият хранителни, или други алергени, е добре, защото ще се научиш да ги избягваш и да намалиш проблема. Освен това, ако си млад, може да те оправят чрез десензибилизация към конкретни алергени.

Ето малко по темата:
https://www.drgarov.bg/article/%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%A3%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

# 4
Хм, точно такива "блънди" ММ получава при ухапване от комар.

Общи условия

Активация на акаунт