За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 17 148
  • 422
  •   2
Отговори
# 420
  • Варна
 Ами, като почти всеки млечен продукт, след размразване ще се разслои на зърнесто и водно, но  за готвене мисля,  че ще стане. За разбиване - не съм сигурна.

# 421
Нуждая се от спешен съвет. Току що стерилизирах буркани със зелеви листа. Но 3 от бурканите имат въздух и капачките не хлътват. В момента са горещи и са обърнати наобратно. В момента на изваждането им бяхас хлътнали капачки, но сега ги проверих (без да съм ги изправяла) и са започнали да пружинират. Има ли вариант да ги спася и някак си да ги подлъжа без да се налага смяна на капачките и повторна стерилизация.

# 422
Нуждая се от спешен съвет. Току що стерилизирах буркани със зелеви листа. Но 3 от бурканите имат въздух и капачките не хлътват. В момента са горещи и са обърнати наобратно. В момента на изваждането им бяхас хлътнали капачки, но сега ги проверих (без да съм ги изправяла) и са започнали да пружинират. Има ли вариант да ги спася и някак си да ги подлъжа без да се налага смяна на капачките и повторна стерилизация.
Аз не съм стерилизирала, но помня мама едно време, че такива буркани ги отваряше и затваряше наново и пак стерилизираше. Ако са малко (напр.1-2 буркана от 20-30), ги оставяше в хладилника и ги готвехме скоро. Ако имаш още сок от зеле, просто ги залей да не са на сухо и ги остави в хладилника - би трябвало да преживеят известно време.

Общи условия

Активация на акаунт