Кралски работи и клюки - декември 2025

• 76 518
  • 1 247
  •   1
Отговори
# 960
  • Glasgow
Вчера имаше линк, в който се обяснява ( но аз не разбрах защо) че на кралски особи е забранено да правят такива благотворителни вечери за пари. И се споменава Фърги и "фалшивия шейх" като пример и скандал за времето си. И Софи има с него. Fake sheikh scandal и може би ще излезе, в един филм съм го гледала.

# 961
  • в сърцето на един мъж...
Гърците не се ли разведоха?
Разведе се втория брат (Николаос) и се ожени повторно тази година.
Това са Павлос и семейство.

А, ок. На мен са ми леко еднакви двамата братя, затова Relaxed
Уилям и Джордж са много готини. Личи си, че се чувстват удобно в тази обстановка и им е приятно с тези хора. Колко е важно да възпитаваш децата си в правилните семейни ценности още от детска възраст. Примерът на родителите е много важен.

# 962
Норвежците също са пуснали Коледна картичка.
Мариус липсва в нея, но явно ще се дистанцират максимално публично.

Сверре Магнус какъв се е източил тая година.

# 963
И аз съм чела, че и Чарлз, и Уилям срещу заплащане участват във вечери и др. изяви. Дори сравняваха кой срещу каква сума, но забравих кой беше по-търсен и съответно по-скъп 🙂

# 964
  • Glasgow
Ами те и другите ползват агенция? Едва ли на ползвателите на услугите в тези чаритита им пука как са добити средствата. Аз не разбирам защо не е разрешено да се прави за благотворителност. За такива като на Сара ми е ясно защо не е ок

# 965
Интересно е, че Джордж е с кафяви очи, при положение, че родителите му да светлооки, а и бабите и дядовците.
Катрин е със зелени очи. Зелените очи носят кафяв ген.

# 966
Този чиновник, който си е позволил подобно компрометиращо действие зад гърба на работодателя си краля, бил ли е уволнен?

А, оказва се, че и Уелс са събирали пари така:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2863744/William-Kate-ch … t-super-rich.html

# 967
Този чиновник, който си е позволил подобно компрометиращо действие зад гърба на работодателя си краля, бил ли е уволнен?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2863744/William-Kate-ch … t-super-rich.html
Не, не се оказва.
Принцът и принцесата на Уелс никога не са събирали пари чрез търг или наддаване за участието си във вечеря с някого като част от благотворителни инициативи или каквото и да е било. Присъствието на гала вечери и благотворителни събития (например за ARK, Child Bereavement UK или тяхната Royal Foundation), където гости плащат високи суми за билети или маси, не е търг, на който са се обявили като стока. А е стандартна практика за кралските благотворителни събития – присъствието им привлича донори.
Докато Хари и жена му  са предлагали чрез търг възможност за вечеря с тях като част от благотворителна инициатива. Офертата е била за ексклузивна вечеря с двойката, като цената на място на масата е достигала около 100 000 долара (около 75 000 британски лири).Търгът не е бил публично рекламиран на сайта на CharityBuzz, а е предлаган частно на големи донори. Свързан е с инициативи около Световния ден на психичното здраве. Представител на Archewell е потвърдил партньорството с CharityBuzz, но без детайли за конкретния търг.
Сигурно така се прави сред знаменитостите. Но те правят и друго - обявяват стойността на събраната сума и къде я даряват.
При Хари и жена му има мълчание.

# 968
О, много красиви картини е нарисувал Джордж!
Освен хубав почерк, Джордж има и талант за рисуване. Преди години бяха споделили много красива негова рисунка за Коледа.

Ето и други

# 969
  • Glasgow
В крайна сметка кралски особи могат ли да събират така пари?

# 970
В крайна сметка кралски особи могат ли да събират така пари?
Не.
Точно затова Фърги изгърмя при такова cash for access и нейното се нарече скандал.
Кралските особи могат да подкрепят благотворителност чрез патронаж, чрез присъствие на гала вечери и чрез публични апели.
Хари и жена му вече са само знаменитости (от типа "известни с това, че са известни") и могат да набират по този начин пари. Неприятното е, че не са спирали за използват кралските си титли и че именно заради титлите си привличат евентуално внимание, а не защото са изградили нещо сами, откакто живеят в САЩ.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 22:53 от Ирена_

# 971
Джордж ще стане много красив младеж, хубав, строен и висок, със сигурност ще бъде мечта за милиони девойки след някоя година. Много ми харесва тук колко е уверен, спокоен и усмихнат. И той както Шарлот е наследил красивата усмивка на Катрин. Има много хубаво и спокойно излъчване. Пък и талантлив. Истински принц!

# 972
Видео от посещението, много ми хареса
https://www.facebook.com/share/v/1N56fFyKCL/

# 973
  • София

Председателя на фондацията на Чарлз подава оставка и напуска.

# 974
Само Уилям е синеок, Кейт е с зелени очи, естествено, че могат да имат дете с кафеви очи.

Коледната картичка на семейство Единбург.

Общи условия

Активация на акаунт