Ноемврийски бебета 2025

• 10 395
  • 460
  •   1
Отговори
# 225
Има ли майки които дават АМ на бебетата си. Мойто е на 40 дни и яде по 130 мл макар че педиатърката каза 110мл. Има ли майки,които са така

За 40 дни 110е малко ако бебето се е родило с нормално тегло.На мен ми казаха до 30 ден 100 след това 120мл.

# 226
Аз петната ги минавам предварително на ръка с бебешки сапун и чак след това пускам с останалите неща на 30 градуса с праха на Frosch и бебешки дезинфектант.

Малката на 25 дена вече ядеше по 120 мл АМ, нашата педиатърка също каза, че е много, но каза да не й го намаляваме, а просто да не го качваме до следващия преглед на 2 месеца. Междувременно ние почти изцяло минахме на кърма, вече само по 2 вечери в седмицата ми се налага да допълня с АМ, та ми е трудно да преценя колко хапва малката.

# 227
Fayona, успокои ме. Снощи баща му му дал около 100-110мл и го направих на нищо, защото е повече от 90мл. 🤣

Аз днес записах час при детски кардиолог за 9 януари. Ако се чудите - да, имам склонност към хипохондрия. Работя по въпроса, но все пак искам да съм спокойна.

Продължава да хърка с нос, може и да са хрипове вече не знам. Има разни корички в нослето, които махам, но продължава да си “хърка”. Пробвах да дръпна с асриратора - нищо не излиза. На всичкото отгоре от няколко дни ака течно и зелено и просто се побърквам да не би да му има нещо, а аз да стоя и нищо да не правя… Педиатърката каза и за двете неща, че били ок. Аз обаче не го мисля така.

# 228
LieToMe, ние също този месец минахме на детски кардиолог, ходих и по време на бременността, не мисля, че е излишно. Педиатърът ни изпрати и на ортопед - хубаво е да се мине профилактично между 1 и 3 месец, за да може ако има някакви проблеми да се отстранят отрано само с раздвижване.

И малката няколко дена само хъркаше като диша, но най-сетне се справихме с това. Аспираторът и при нас не помогна. Коричките извадихме с пинсета, а течните сополи след 2-3 дена мъки най-сетне успяхме да я накараме да ги изкиха като редовно капехме физиологичен разтвор в ноздрите при всяко сменяне на пампеса.

Течно и зелено ако също не е проблем, на една лекция за родители ни бяха казали, че често цветът ще минава от "горчица" към "песто" и обратно и не е нещо необичайно или тревожно.

# 229
Fayona, благодаря ти! Успокоих се малко наистина. Прегледът ни е другата седмица в понеделник и дотогава щях да превъртя играта. 🙄 Ще си направя един чай по-късно. Черпя те виртуално! ❤🙏

# 230
Ние също минахме преглед при кардиолог, но имаше препоръка от феталната ехокардиография за проследяване след раждането. Слава Богу всичко е наред. За прегледа при ортопед на кой лекар сте се спрели? Имате ли препоръка за някой в гр. София? Каката преди 5 год. я водих при Фурлакис, но при него с часовете е сложно.

# 231
Ние също минахме преглед при кардиолог, но имаше препоръка от феталната ехокардиография за проследяване след раждането. Слава Богу всичко е наред. За прегледа при ортопед на кой лекар сте се спрели? Имате ли препоръка за някой в гр. София? Каката преди 5 год. я водих при Фурлакис, но при него с часовете е сложно.
Ние записахме при Фурлакис. Следи всеки ден супердок, много често изникват часове. Успяхме да запишем за началото на януари, преди седмица някъде.

# 232
Аз водих детето при д-р Атанасов и останах много доволна. Ехогафрията се доплаща 50лв. Сега на прегледа 5ти 6ти месец отново ще ходим при него. Една приятелка пък ходи при Олег Младенов и каза че е останала много доволна. Ако имате телефона на Фурлакис може да му пишете и по вайбър. Няколко майки от фб групата ни казаха, че така са направили и ги е взел.

# 233
  • Варна
scalestone, шуши123, LieToMe и другите мами, които дават АМ, през колко часа се храните?

През 3 ч., 3 ч и 30 мин. някъде. Когато заплаче, тогава го храним. След като се прибрахме вкъщи спрях с храненето на точно 3 часа. И когато иска, тогава. Не го будя, той ме буди мен. Снощи ханпа някъде до 12 ч., тази нощ в 03:30, сутринта към 7 без нещо. Сега в 11:30 пак яде, дадох му само от голямата гърда и спи от 12 ч. Не знам колко е изсукал, но тя беше станала и доста голяма. През нощта и рано сутринта изпи по 120 мл. изцедена кърма и втория път май му даде мъжът ми адаптирано мляко.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 12:44 от scalestone

# 234
Аз само през деня го будя, горе-долу на 3 часа. Сменям го и яде, после будува. Вчера например между две хранения стоя буден - примерно около 5-6 часа сумарно. Напъва се зверски, не знам колики ли има какво ли.
Вечер не го будя и аз. Снощи яде в 21:30 до 22:00 и заспа чак в 00:00. Два часа се тръшка за нещо, напъва се, криви се .. Явно нещо грешно правим с ММ, но не знам какво.

# 235
Здравейте момичета! Идвам с питане към мамите, които кърмят изцяло. Вашите бебчета започнаха ли да смъкват времето на всяка гърда? Малка бебка понякога се храни около 10 минути на гърда, но вчера и днес изкарва по 6-7 минути. Почти на два месеца е, вторник става на 8 седмици, и се чудя дали това време й е достатъчно - не се опитвам да я насилвам с повече храна, но ми е любопитно при вас как стоят нещата. Отделно от това започна и по-често да иска да хапва, на около 1.5-2ч което го отдавам на това което Зоя спомена, че просто ми подготвя тялото за по-голяма нужда от кърма. Как стоят при вас нещата?

# 236
Здравейте! Минавам само да споделя, че от предписаните от дерматолога кремчета за бебешко акне вече няма и помен от него. На 4тия ден личицето на бебка изцяло се изчисти, но си продължих до седмия да я мажа по предписание. Много съм радостна, сигурна съм, че и на нея и е по-комфортно Simple Smile

Относно с храненето с АМ - вече на 50 дни - 120мл на хранене забелязвам, че започват да не стигат, смятам да ги вдигна с още една лъжичка да станат 150мл. Храни се на около 4 часа с една голяма пауза вечер от около 6-7 часа.

# 237
Здравейте! Минавам само да споделя, че от предписаните от дерматолога кремчета за бебешко акне вече няма и помен от него. На 4тия ден личицето на бебка изцяло се изчисти, но си продължих до седмия да я мажа по предписание. Много съм радостна, сигурна съм, че и на нея и е по-комфортно Simple Smile

Относно с храненето с АМ - вече на 50 дни - 120мл на хранене забелязвам, че започват да не стигат, смятам да ги вдигна с още една лъжичка да станат 150мл. Храни се на около 4 часа с една голяма пауза вечер от около 6-7 часа.
с кое АМ сте на коя марка

# 238
За ортопед минахме по здравна каса при д-р Сергей Стоянов, който ни беше препоръчан от педиатъра ни. Много беше внимателен и обясняваше много обстойно, ехографията също се покри по здравна каса. За следващ профилактичен преглед ни каза да отидем на 7-мия месец.

Шуши, ние с Vi сме на едно и също АМ (бяхме го споменали по-нагоре) - Aptamil Pronutra.

# 239
Здравейте момичета! Идвам с питане към мамите, които кърмят изцяло. Вашите бебчета започнаха ли да смъкват времето на всяка гърда? Малка бебка понякога се храни около 10 минути на гърда, но вчера и днес изкарва по 6-7 минути. Почти на два месеца е, вторник става на 8 седмици, и се чудя дали това време й е достатъчно - не се опитвам да я насилвам с повече храна, но ми е любопитно при вас как стоят нещата. Отделно от това започна и по-често да иска да хапва, на около 1.5-2ч което го отдавам на това което Зоя спомена, че просто ми подготвя тялото за по-голяма нужда от кърма. Как стоят при вас нещата?

Ние сме само на кърма и вече яде по под 10 мин на гърда (освен ако не заспи и едновременно спи и суче и може да откара и 20 мин, но рядко). Последните ден два може би една идея по-често яде, но много от пътите е даже под 5 минути. По едно време се бях притеснила, че не яде достатъчно, защото имаше и плато в наддаването. Сега обаче пак почна да си качва, а и яде по-често и съм спокойна. Предполагам иначе, че просто успява по-бързо и ефективно да се нахрани, защото усещам и че гърдите си се изпразват, дори и само за 7-8 мин ако суче. (на 42 дена е)

Общи условия

Активация на акаунт