Майка ми дели децата

• 9 014
  • 195
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря на всички. Имаше още няколко изцепки, като последната е, обясняваше ми каква сурвакница купила на Г, не исках да наглея и казах, че ще ѝ дам пари да купи една малка и на Б, тя ми казва "Е, аз мислих да ползва старата на Г...."... Това добре, може аз да драматизирам, но... Като говорихме какви подаръци е взела за Г, за Коледа, аз я питах накрая"А за Б какво взе" ( попитах я искрено, не очакващо), тя стисна устни, ококоери се засрамено и каза "Ми аз...такова ..забравих...кажи какво да му взема"

# 121
Гледай само като станеш на годините на майка си да не станеш същата, че е възможно. С това Г и Б взе да става леко банално.

# 122
Поне не изглежда да го прави нарочно, просто си е... Нетактична.
Мисля че е най-добре да си сложиш очаквания, че така ще бъде и да я подсещаш да се държи добре, няма смисъл да късаш нерви

# 123
Поне не изглежда да го прави нарочно, просто си е... Нетактична.
Мисля че е най-добре да си сложиш очаквания, че така ще бъде и да я подсещаш да се държи добре, няма смисъл да късаш нерви

Нетактична е много меко казано, аз бих употребила друга дума ама ще ме изтрият.
Акъла й е толкова просто на жената, а авторката иска от нея някакви велики работи.
Майка й просто толкова си може.

# 124
Пффф, големи трагедии.

Възрастните хора почват да имат разни изменения. Като нямаме идея и ние как ще сме с внуците си един ден, аз не бих заклеймявала чак толкова. А майката, като е толкова хипер обидена, да си лиши родителите от внуци, да не разпитва за подаръците им - нахално е - и да си гледа децата с огромно внимание. Някога да не би да даде един залък повече на едното, че другото ще помни цял живот Simple Smile А как се преживява такова "делене", много пари ще отидат при психотерпевти... Simple Smile

# 125
  • София
На колко години е тази баба?
И на каква точно възраст са децата?

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 10:33 от Fever Ray

# 126
Нормално е да е обидена авторката от такова отношение. Аз съм изумена, че на майки тук им се струва приемливо и напълно в реда на нещата. На всичкото отгоре бабата е и нагла. Продължава с провокациите след като е говорено с нея.
Аз бих й отрязала достъпа до семейството ми без изобщо да се колебая. За мен авторката е даже твърде деликатна и плаха.

# 127
Никак не е приемливо, но пък и да е някоя трагедия - не е.  Ако една майка толкова полудява от тези несправедливости, да заповяда родителите й да дават по еднакъв брой пари за двата внука и толкова.

Щом бабата предпочита едното внуче, да я набият ли? Тя няма да се промени, но чак такива заклеймявания на мен ми идват в повече. Все едно тази баба за нищо не става, анатема. Ами да спрат да я виждат и ще спрат да се обиждат.

# 128
И защо да не ползва старата сурвакарка на Г? Децата обикновено си износват и дрехите.

# 129
Стига се оправдавали жена, която нарочно демонстрира предпочитания, и очевидно провокира майката, която даже и е дъщеря. Изключително нагло поведение.
И отново, никой не я спира да си има предпочитания, не е приемливо да ги демонстрира. Елементарно възпитание е.
Аз бих реагирала много категорично на подобно изпълнение.

пп. Изобщо няма нужда да я бият, ограничаване на срещите с децата е напълно достатъчно.
Даже не разбирам, защо авторката продължава да си го причинява.

# 130
  • София
Надявам се да разберем на колко са децата.
Ако малкото е съвсем малко какво точно се предполага да разбира от сурвачки, подаръци и т.н.
Поне от първия пост оставам с впечатление, че е под 6 месеца.

# 131
Голямото разбира и е добре да вижда, че има подаръци и внимание, и за брат му. И да, не е нормално, за Коледа да подариш подарък само на едното дете.

# 132
  • София
И защо да не ползва старата сурвакарка на Г? Децата обикновено си износват и дрехите.

А не може ли Г, който си има суровачка да си я ползва, а новата да отиде за по-малкото дете?
Това, че е по-малко, трябва винаги да е обречено на вещи втора ръка ли? Simple Smile

Една суровачка не струва милиони, отношението е важно. Като правиш подаръци на две деца, гледаш да са горе-долу равностойни. Дрехи се износват, обувки също, ползват се всякакви вещи, ама ...
Спомням си, като се роди малката ми дъщеря, всички я бяха забравили за мартеничка - визирам моите родители и сестра ми. Понеже бяха 3, питах за кое от децата е мартеничката и видях искрено объркване и извинения, че изобщо са забравили, че има бебе на месец и половина. Не ми стана приятно, но на 1 март ѝ бяха намерили в бяло и червено чорапки, за бебе, за да има и тя нещо за 1 март. Та видях, че се случва. Иначе, никога не са ги делили. Баща ми, светла му памет, обожаваше голямата, но той я вземаше доста време от ясла и градина, та бяха изградили много силна връзка. Не мога да кажа, че обичаше малката по-малко, но я обичаше по различен начин.

Виждала съм делене на деца при познати. Беше 2 брак на бащата, на детето на втората му жена бяха купили кухня, няколко плюшени играчки, дрехи, нови ботушки, лакомства, 5 мин изрежда. Голямото дете, всъщност биологичното на бащата, получи 1 пижама. Била съм около 15, сестра ми на 14. Като приключи гостуването им, аз и сестра ми отидохме при баща ни и му споделихме ситуацията и му казахме, че трябва спешно да поговори с приятеля си и да не допуска такива простотии. То момичето беше толкова съсипано след загуба на 2 близки в рамките на 2-3 години, че няма накъде, само това му липсваше и единственият му останал близък така да го пренебрегва.

# 133
На мен би ми станало болно собствената ми майка да ми дели така децата. Още повече, че в говорено с нея. Може да ви се струва невероятно, но има такива майки, които правят напук на дъщерите си, моята е такава, все се опитва да ме уязви и да ми натрие носа за нещо. И като знае, че нещо ме дразни, нарочно чопли все натам, докато избухна и после се почват ревовете и как не съм разбрала правилно.
Моя приятелка с три момичета, голямото кръстено на дядото, ами очеизвадно толерираха и глезеха това дете, а другите все бяха в миманса. Ами, грозно е.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:01 от Марена

# 134
Абе аз съм си сръдлива и за по-малки неща и ако стане въпрос за детенце, дори на чужд човек избеснявам.

Милото, какво е виновно .

Общи условия

Активация на акаунт