Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Актуална тема за ДЕКЕМВРИ 2025 (Тема 12)

• 42 586
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 690
  • В най - голямото село
Ох, и моите поръчки от злощастната партида, заседнала на 02.12., тръгнаха! В пощата са, надявам се до 2-3 дни и при мен.

Мойте са заседнали на митница от 03/12. Вчера поисках възстановяване на сумите в кредити. Май ще трябва да поръчам преди 31.12. Да не ми изгорят кредитите. А иначе две поръчки си чакам и си ги искам. Дано дойдат.

# 691
Говорих си с чат gpt относно митото от 1юли. Ако поръчваме от местни складове (на територията на Европейския съюз), няма да има мито. Въпросът е дали Тему ще внася достатъчно разнообразни продукти до тези складове.
    Реших да не връщам артикули до края на годината. Ще си запазя правото за следващия месец. Да видим дали Тему ще възстановява сумите само в евро.

# 692
Говорих си с чат gpt относно митото от 1юли. Ако поръчваме от местни складове (на територията на Европейския съюз), няма да има мито. Въпросът е дали Тему ще внася достатъчно разнообразни продукти до тези складове

Е и аз това питах по-рано, но никой не ми отговори, вероятно няма хора от системата, за да разяснят. По моята логика, след като артикулите вече са влезли в ЕС, за да пребивават в складовете, би следвало да е платено мито за тях. Нали въпросното мито ще е за стоки от трети страни, а ние тези от местните складове ще си ги получаваме от ЕС, а не от трета страна. Ако някой е наясно, нека да каже как стоят нещата.

# 693
Ще е платено мито, но вероятно върху по-едри пратки.

# 694
  • Сред мелниците
Ако поискам корекция на цената и има следващи понижение, мога ли да го направя отново?

# 695
  • На изток от Ада
Ако поискам корекция на цената и има следващи понижение, мога ли да го направя отново?
може 30 дни от поръчването.

# 696
Аз и без това имам 5-6 неща (може би повече), които се влачат насам и ще дойдат следващия месец. Имам ароматни восъци, които са с много смесени ревюта, два комплекта бои (които може да имат проблем, защото са в тубички), сапуни, електрическо котле, за което не знам дали работи... Така че ще имам какво да връщам, ако ми се пииска, но се съмнявам дали ще е възможно.

А и 2-3 вази. Едната трябваше да е по суша, но е пратена със самолет, но другите - не.

# 697
  • Сред мелниците
Има ли опция да се маркира нещо за бъдеща покупка без да се слага в кошницата ? Както е в други магазини, напр амазон?

# 698
Има ли опция да се маркира нещо за бъдеща покупка без да се слага в кошницата ? Както е в други магазини, напр амазон?

Да, прочетете първият пост на темата!

И за корекцията си го пише.

# 699
  • На изток от Ада
в любими , долу след коментарите на клиенти има вдно сърце

# 700
  • София
Говорих си с чат gpt относно митото от 1юли. Ако поръчваме от местни складове (на територията на Европейския съюз), няма да има мито. Въпросът е дали Тему ще внася достатъчно разнообразни продукти до тези складове.
    Реших да не връщам артикули до края на годината. Ще си запазя правото за следващия месец. Да видим дали Тему ще възстановява сумите само в евро.
Ама от тия складове са двойни цените… Аз на няколко пъти вече сравнявам и са бая скъпи нещата. Някак ми се обезмисля поръчката.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 18:31 от I.R.

# 701
Абсолютно - от местните складове цените не са само двойни, а идиотски - видях да продават пастел (един брой) от европейска марка за 50 лв. Същите пастели не са скъпи изобщо - само в местния склад на Тему са му сложили такава цена.

# 702
  • На изток от Ада
От местен склад има и доставка понякога ето пример  https://share.temu.com/qhBAO2VTlMB

# 703
Изненадах се - имам блуза за вкъщи с този дизайн и я оставих при родителите ми (да я нося понякога, когато съм там) - мислех, че картинката е ИИ генерирана и малко грозновата на живо (на снимка изглежда по-добре), но се оказа, че била от известен пъзел:
Скрит текст:

# 704
От местен склад искат 40 лева минимум на покупка за безплатна доставка, иначе таксуват почти 6 лева.
Относно цените. Телефонът, който купих днес е от местен склад и на цена в Тему 609 лева. Същият се предлага в България от други магазини, в това число и от Озон на цени от порядъка 670-800 лева. А аз ползвах и купон за 77 лева/ 40€ и ми излезе 530 лева. Не съм сравнявала цените на други продукти, но някои цени в Тему са като грешка - например скара/ касета за малка съдомиялна на трицифрена сума , походно легло на четирицифрени суми... Звучат нереално просто.

Общи условия

Активация на акаунт