Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 108
  • 522
  •   1
Отговори
# 390
Като деца с нетърпение чакахме Коледа, защото тогава мама и баба правеха руска салата и капама или само пиле цяло с кисело зеле. Имаше и печени фъстъци и накрая се пръскахме от ядене. Сега, когато и двете ги няма ние продэлжаваме тази традиция Heart

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 11:10 от Bubani25

# 391
За мен истинска традиция е млечната и руска салата, тиквеникът и сармите за Коледа. От както се помня тези ястия се приготвят у дома на празниците. Всяка година приготвям в допълнение по нещо нова, но гореизброените си остават ❤️

# 392
У дома за Коледа приготвяме сарми, тиква (тиквеник),пълнени посни чушки🤗

# 393
Приготвяме сарми, пълнени чушки, руска салата, снежанка и задължително питка с парички.

# 394
Баница, сарми, погача са ни любими.

# 395
На Коледа задължително още от едно време приготвяме зеле със месо( пуйка, пиле , свинско) и задължително кървавица, както се пее в една коледна песничка “ ври в котлето кървавица”.

# 396
  • София
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

На Коледа винаги се събираме семейно, споделяме си хубавите емоции, които са ни се случили през годината. Имаме на трапезата баница с късмети, сармички. Разменяме си подаръци, прегръдки. Коледа ухае още на мандарини, на портокали, на уют у дома.

# 397
  • Елхово
На Коледа винаги приготвям сарми с кълцано месо, в гювеч.

# 398
  • София
За Коледа в къщи приготвяме зелеви сърми, сухи чушки с боб и питка.

# 399
За Коледа приготвяме задължително  сърми и питка

# 400
  • Стара Загора
За Коледа любимото ми занимание беше,  когато с баба ми пълнихме сушени чушки с боб. Heart Eyes
Друго, което очаквах с нетърпение беше, когато баба ми направи питата да сложим заедно паричката във фолио , вързана с червен конец. People Santa

# 401
  • Sofia
За Коледа, който за мен и семейството ми е най-хубавият празник през годината, приготвям много и вкусни ястия, баница със сирене и тиквеник. Руска салата и капама, също така и великолепна торта по случай рождения ден на дъщеря ми на 22.12, най-хубавото време в годината ❤️

# 402
На коледната трапеза винаги има питка с паричка, боб, пълнено пиле със зеле или глинен гювеч с три вида месо и зелеви сърми, тиквеник, цитрусови плодове, ядки, млечна салата.

# 403
Постната вечеря на Бъдни вечер, ми е любима традиция, както и слагането на късмети в питката. А за Коледа - посрещането на празника с любимите хора и отварянето на подаръците сутринта.

# 404
  • София
Любимите ми традиции на Коледа са пържолки и подаръци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт