Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 083
  • 522
  •   1
Отговори
# 420
Най-любимата ми традиция е събирането на цялото семейство на Бъдни вечер.

# 421
  • Варна
Задължително правя сарми и погача

# 422
  • София
Приготвяме питка, пълнени чушки с боб, а като традиция - понякога мъжете пеят коледарски песни от родния им край

# 423
По традиция в Коледната нощ слагаме в камината един голям бутрак/пън, чукан/, който да гори до сутринта. На Бъдни вечер  на трапезата има нечетен брой постни ястия, а на Коледа задължително питка с паричка и канелени сладки. И подаръците даваме на Коледа.

# 424
В нашето семейство за Коледа обикновено приготвяме зимна редена салата от кореноплодни, капама, питка с масло и баклава.

# 425
За мен Бъдни вечер и Коледа са дните, в които всички близки от фамилията се събираме заедно. Най-възрастния разказва истории и традиции. Пеем коледни песни.

За трапезата на Бъдни вечер, приготвяме постни сарми с ориз и стафиди. Майка ми прави и пълнени сухи чушки с боб. Правя и малка питка с паричка. Слагаме домашна туршия, различни видове постни разядки, печени плодове, греяно червено вино.
За Коледа приготвям: обредна погача, свинско месо задушено, режем мезета, различни видове сирена, баклава и неизменните разядки. Понеже са повече почивни дни тази години, едно от блюдата ми за празниците ще е патица с кисело зеле.

# 426
Питка със сирене , баклава и сърмички

# 427
Семейната Коледна вечеря с питка,всички заедно и в очакване на Дядо Коледа и подаръците под елхата.

# 428
Съобразяваме се с нечетния брой ястия на Бъдни вечер, като за Коледа приготвяме боб, сармички и баклава.

# 429
  • Русе
За Коледа задължително приготвям зелеви сарми и тиквеник.

# 430
  • София
За Коледа винаги си правя труда да приготвя сама малки Родопски сармички с лозов или зелев лист, с кълцано месо, гювеч. Никога не купувам готови. Пълнени чушки с ориз и кайма също.Blue HeartYellow Heart

# 431
Днес ще правя меденки за Коледните празници. Иначе винаги има баница,зелеви сарми,питка,свински ребра или пържоли с кисело зеле. Понякога пуйка с кисело зеле.

# 432
На Коледа най-важната традиция за мен е прекарването на време със семейството, особено се радвам да съм при майка ми, тъй като рядко се виждаме.

# 433
Любима традиция ми е коледуването, за жалост не навсякъде има коледари вече.

# 434
Винаги правя моя питка с паричка, баници по рецепти на баба и лозови сарми с ориз и чушки с боб! Хубави празници!

Общи условия

Активация на акаунт