АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 466
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
  • Варненска клюкарка
Паковия сериал е приключил последна серия със среден национален рейтинг 4,7% най високия от началото на  излъчването му. На агънцето Мун Санг Мин, забравих заглавието, някакъв крадец беше май, рейтинга на 4та серия, колкото са излъчени досега е 6,6%

Профче, аз пък средна работа 166-168.

# 181
  • Варненска клюкарка
Онзи ден загубих снимката на АйЮ и Суки с еднаквите суичъри, ама пак ми попадна и докато не се е запиляла отново - тя се е снимала на 5.01. той на 8.01 В толкова близък план и малка видима част от дрехита, нейния суичър има лека цветова разлика - тя в зелено-червената гама, неговия в зелено-бежовата. Иначе добре личи еднаквия модел и марката Баленсиага. Цената 2300 долара.

За такъв тип съвпадения и друг път съм казвала че в случайности не вярвам - ефектът е търсен и потребителите в мрежите го отразиха подобаващо.

Отново коментират че за Хе Юн времето от 24-25 година е с най динамични промени във визията и и колко красива и женствена е станала.

Помня как след края на Бегача 2в1 преведе няколко думи от изказване на режисьора, който казваше че в началото не я харесвал, но към края на работата им, един ден докато я наблюдавал с изненада установил че се е превърнала в прекрасна млада жена. Естествено по корейски, феновете и чуха само първата част на изречението и изсипаха вагони с хейт по човека, но не усетиха комплимента в изказването, че всъщност то е положително, а не обидно Joy

Срещнах интересен цитат от нейно интервю от тези дни, казала е че се опитва все още всичко в професията да и е интересно и да се чувства на СП като в първия си работен ден, т.е. максимално да запази вълнението и любопитството от работата си. На другия полюс е изказване на Хьори, актрисата-певица, която се е разплакала в ефир докато казва, че е в прегаряне и след направено професионално изследване при някой си популярен психолог, който участва в предавания, е разбрала че е останала без никави емоционални и физически ресурси. не разбрах защо е казала и физически, изглежда ми в добра форма. Не знам как се справя с емоционалните си дефицити след като в момента снима нов сериал.

За Хуаса  и песента която изпя „Good Goodbye“ на наградите Син Дракон, възходът и продължава.
Според iChart, сайт за класация на музикални класации, който показва всички популярни класации на основните сайтове за онлайн стрийминг на музика в Южна Корея, песента на Хваса „Good Goodbye“ все още е на първо място във всички големи сайтове за стрийминг на музика и сайтове за класации едновременно в реално време, дневни и седмични класации.
С общо 620 „Perfect All-Kills“ към 10 януари KST, „Good Goodbye“ се превърна в третата песен с най-голям брой почасови PAK-ове, надминавайки „Dynamite“ на BTS (610 PAK-а) и след „Ditto“ на NewJeans (655 PAK-а) и „Golden“ на „KPop Demon Hunter“ HUNTR/X (1484 PAK-а).

PAK се постига, когато едновременно е класирана на първо място във всички ежедневни и музикални класации в реално време, включително в Melon, Genie Music, YouTube Music, FLO, VIBE и Bugs.

По въпроса ще кажа че в моя шортс ми излизат видеа от цял свят с бели, черни, покрити мюсюлманки, хора в инвалидни колички, млади, стари, деца и въобще всякакви хора, които са се снимали на фона на песента докато изпълняват според възможностите си пърформанса на Хуаса от видеоклипа и филмовите награди. Уникално е просто как хора от всякакви възрасти, говорещи различни езици се влюбиха в тази песен. Ами ако я бяха пуснали на английски език?

Загубих видеото с Джени което щях да слагам, но коментират че много насериозно се евзела и поведението и е меко казано озадачавщо. Направила е някакви фасони при пристигането си в Тайпе за наградите Голдън диск, била платила билет първа класа и трябвало да и осигурят коридор за напускане на летището без журналисти и тълпи, коридр отделно от масовката и осигурили, но предвид популярността и явно не се е получило съвсем като по поръчката. Тя си  метнала нещо да се покрие цялата, била е недружелюбна, заснели са вкиснатата и физиономия. На наградите в края на шоуто Сокчо и връчи десанга, но коментираха сядането и в публиката как се проснала като алкохолик след запой, полуизлегната с прострени напред краци, като че ли наистина е пияна... Чанг Уон Йонг от АЙВ седше до нея,  и като я видя да се приближава скочи на крак за да и се поклони, а Дженката дори и с бегъл поглед не я удостоила, камо ли да отговаря на поздрава и...
Да вметна че вероятно всички айдъли са пристигнали с първа или бизнес класа, едва ли са седели в общия салон с останалите пътници, но коментират че на летището се държали приветливо и други драматични изпълнения заради журналисти и тълпи не са забелязани. Видях статия, че Джени са я нахейтили в тайванските мрежи и медии и вероятно тези дни ще и се наложи да се извинява, обикновено след такива изцепки няколко дни по-късно агенциите на изпълнителите пускали някакво обяснение и извинение.

# 182
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много сладки АйЮ и Хе-Юн. Heart Eyes

Белл, срещу Джийни от Блек Пинк винаги е имало хейт. Специално на въпросната инсинуация, как не била отвърнала на поклона на колежката си, следва да се бие пълен игнор. Този момент бе обсъждан в нета и стана ясно, че Джийни има проблеми с дишането, възникващи при тревожност и напрежение, неведнъж забелязвани при участията в такива концерти. Феновете ги разпознават, тъй като са съчетани със застопоряването ѝ почти неподвижно, с поставена на диафрагмата ръка, освен видимото на лицето ѝ усилие да поеме дъх. Точно в такъв момент идва лекият поклон на Уон-Йонг. Ами и аз да съм, нямаше да мога да отвърна.
Наскоро друг видеоклип стана вирусен, разкриващ състоянието на идолите на 40-те награди „Златен диск“. Във видеото се вижда как различни идоли буквално заспиват, докато се опитват да преживеят почти осемчасовата церемония по награждаване. Не го намирам в момента, но ето ти шорткът, в който Феликс се подпира в опит да остане буден, а точно Уон-Йонг(IVE) на преден план и Чой Сан (ATEEZ) вдясно, виждащ се наполовина, направо са загубили фокуса от умора.

Преди, след "Сандокан", да потъна в наизлезлите епизоди на Адвокат на айдъла, наминавам да кажа, че актьорът Jo Jung Seok (Hospital Playlist, Architecture 101, Pilot) и съпругата му певицата Gummy (ОСТ на драми като Descendants of the Sun,  Love in the Moonlight) днес са станали родители на втора дъщеричка. Двамата са двойка от 2013-та, женени от 2018-та, а каката са посрещнали през 2020-та. Честито и да са живи и здрави цялото семейство!

# 183
  • Варненска клюкарка
Оуу че неприятно това с Дженито. Но явно медиите в Тайван нямат представа за това и състояние и тя си отнесе хейта.
Вярно че са им много дълги наградите, после се чудят що нямали гледаемост. Гледала съм с повече интересп 2 награждавания и то съответните откъси които ме интересуваха и по упоритите с радост бълваха видеа от тях - ААА беше 6 часа с 2 антракта, Баксанг 5 часа, не знам как се издържа толкова стоене на едно място ще им се доспи не, ами...  Ами 8 часа?! Помня Феликс миналата година пак на някакви награди, аз бях носила видеото как се държеше за кръста, протягаше крак, вероятно силно изтръпнал, нали момчето беше с две операции на гръбначен стълб.

Ох, докато разбера какво е това, взеха че затриха повечето неща, посмях се с коментарите, бях си отделила няколко видеа да се похиля още, но са ги премахнали... защо ли Joy  Накратко, кадърът е пуснат от Сокчовата агенция заедно  с други кадри  и съссъобщение какво ще направят с преследвачи обиждащи подопечните им. Обаче фенки на Сокчо вместо да се впечатлят от причината за пускането на кадрите и съобщението от агенцията му, се размечтаха да седят на мястото на плюшеното мече и в кочментарите преливаше от жаргон по темата  и не става за преразказване Joy

Да отворя една скоба че и друг път на участие са му слагали мече в скута, ама е бил просто модел току-що завърнал се от армията, на 23-24 и е приемал всякакви участия. Тогава го питаха какво щеше да направи ако мечето беше  момиче, той се смути, но го намести да седне настрани и просто го гледаше, а и плюшката беше малка, не с човешки размер и не създаваше асоциации заради които прихнаха нетизени под горния кадър. Междувременно снощи фенка беше сглобила видео със стария и новия кадър в стил "Преди 10 години и сега- нещата от живота са си все същите"  за фон се дереше Джо Кокър, а по броя коментари личеше че е голяма веселба под видеото. Сигурна съм, че не такава реакция очакваха от агецията му Joy

А агевцията му с този и още няколко кадъра акцентира върху това, че ще започне мащабно съдебно преследване срещу всеки който си позволява да замесва имена на подопечните и артисти в слухове, да ги обижда в злонамерени коментари, да им причинява сексуален тормоз, също и хора създаващи съдържание което директно се е отразило негативно върху работата им

Споменават се имена, вероятно и те са на снимката - Бьон У-сок, Ли Че-мин, Гонг Сънг-йон, Ли Ю-ми, Ли Су-кьонг, Джин-гу, Ли Хонг-не, Пак Мун-а, Пак Джонг-у
За останалите не ми е попадало нищо негативно, за ЛЧМ той отнася як хейт заради приятелката си, отношенията с която е направил публичи преди близо 2 години, когато е бил хлапак от пълнежа. Но нещата за него миналото лято се преобърнаха сега много коментари под видеата с него са призиви да я зареже, а момчето дори я защитава, с което вбесява някои още повече. За там не могат  да съчиняват, но за хейт нямат спирка.
Обаче на Сокчо реално му навредиха преди няколко месеца- имаше и слухове и обиди и сексуален тормоз, от всичко изброено и то не за пръв път, но последните акции бяха ужасни - цели видеа с призиви за бойкот на вериги които рекламира, опасните видеа бяха блокирани за дни, но сега като ходи по участия е с камера, която го следва до мястото на събитието, проследява целия му престой и после наобратно докато напусне мястото. Освен това на последните събития на които е присъствал в Корея остава само докато си свърши работата на сцената и директно от там си тръгва, т.е. поднася някоя наградка, всичко 5-6 минути и обратно навън до колата. През цялото време е придружаван от антуража си. Всичко заради  недоразумение което преживяха и други на едно и също събитие, но за тях ефектът явно не е бил чак толкова унизителен. Много видеа после бяха блокирани, в Корея агенциите си имат начини за притискане на агресивни потребители, но не и преди да излеят отровата си по подопечния им.
Гонг Сънг Йон му е една от колежките от Солмейт, а сега се снима във втората двойка в Перфектната корона и хейта там е не към нея а директно към агенцията че продават останалите си актьори там, където участва най- голямата им звезда.

Снощи се излъчи  епизод на You Quiz on the Block с Хе Юн. Разксазла е неща от първото си стъпване на СП, унизителното отношение, била е само на 13, много уплашена, казва че отнасяла много обиди, как ли не са я наричали, но не ставали за обсъждане в ефир.Участвала е в повече от 50 проекта с много малки участия, 7 години е работила без агенция, пътувала е до мястото на снимките с градския транспорт, или ползвала автобуса на служителите или масовката. Понякога очаквала своите сцени по 9 часа, а накрая се оказвало че просто са решили да не ги снимат, или ако ги снима в последствие да разбере че не са влезли при монтажа... Отказвала топли грейки и бутилки с вода, смятала че като на незначителен фактор на СП не и се полагат, но венъж ръцете и така измръзнали, пръстите и се подули, наложило се да влезе в болница за лечение, а в последствие ноктите и паднали... Но това само втвърдило волята и, отказала да се самосъжалява, защото щяло да и се отрази още по зле. Хем не вярвала че ще получи важна роля, хем и не можела да се откаже, въпреки че е била на повече от 100 проби където са и отказвали да я вземат. В данните си била вписала ръст 160 см и въпреки че някои  и го оспорвали, упорито твърдяла че е толкова. Мисля че и по дребнчка е била на 13 г. Абе не е лесен този път, вероятно повечето стигнали напред минават по същите трънаци- обиди, пренебрежение, физически страдания, но тов ги втвърдява и не се пречупват лесно ако нещо не се получи както трябва.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 20:37 от Беллора

# 184
Мече да си в тоя живот! Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

Белл, ако загледаш Адвокат на айдъла, ще видиш много неспестени истини от тегобите на бранша. Снощи изгледах 5 и 6 епизод с българските субтитри. Ами двете откачалки-преследвачки бяха повредили гумите на колата на адвокатката на айдъла. Съответно двамата катастрофираха. Това бе поредната изцепка на тия кукувици. Много показателно е както поведението им, така и поднасяните "оправдания" защо вършат подобни престъпни безобразия, но и как айдъла обоснова защо няма никакъв смисъл да се опитва да спре тези им изцепки. Да не отварям дума и за "уроците" по "правосъдие", на които ни правят свидетели сценаристите на сериала. То и у нас системата е прогнила, ама тяхната е направо плашеща.
Напълно подкрепям всяка агенция и всеки изпълнител, които са готови и се защитават от хейта, манипулирането на общественото мнение и посегателствата върху личноста и живота на артистите. Но това трябва да стане норма и обхване всички. Белким поне малко разум вкарат в главите на следващите поколения подрастващи. Настоящите са научили само най-грозното и долното, и поне аз не виждам за тях светлина в тунела.

П.П. При рускините са преведени и следващите два епизода и сигурно няма да се стърпя. Още повече айдълът откри кашона с целия трупан от адвокатката мърчандайз с него и групата му - лайтстик, фотокартички, банери, възглавнички, ключодържатели, чаши и т.н. А тъкмо не само беше добил вяра в нея, ами даже я забеляза като жена. Какъв ли разрив са ни приготвили или все пак ще приеме без драма едно разумно обяснение?

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 14:41 от profi_1

# 185
Проф, има малко драма покрай скрития кашон, но за един епизод оправиха нещата.

Изгледах първите два епизода от сериала на "агънцето" Мун Санг Мин и за сега ми харесва.

Късно снощи бях пуснала CNN за фон и по едно време мярвам познато лице. Имат нещо като минутка за кино между две новинарски емисии. На екрана ми се мъдри Бини и коментира ролята си в Made in Korea. Репортажът завърши с негова реплика от сериала "Ще променя света" или нещо в този дух.  Стана ми смешно, защото малко преди това в новините даваха за проблемът с Гренландия и за случващото се в Минесота. Чак се замислих случайно ли е съвпадението или просто лекичко се бъзикат с оранжевия клоун, който им е президент в момента.
За капак дадоха и нашите кукери и разказаха как това е традиция у нас за прогонване на лошите сили Joy.
Предните дни пък коментираха искането на прокурора за смъртна присъда на бившия президент на корейците.

# 186
Ох Joy, разсмя ме 2в1. Оранжевият клоун определено има нужда да му пратим малко кукери. Joy

Днес ми е нещо уморено, даже пропуснах финала на Сандокан. Мисля да дремна малко. После може по нощИте да изгледам някой епизод от нещо, още не съм решила кое. Може да е сериала с Агънцето или сериала с Ан Бо Хюн, че и двата мисля да ги изгледам.

# 187
  • пак на Рив Гош
Профи, не че агитирам, ама виж какъв чичо си имаме в Пролетната треска 😄
Скрит текст:

# 188
Естествено, че не агитираш. Mr. Green

Всъщност е доста вероятно да почна точно Пролетната треска, защото е само 12 епизода. Да си призная, 16-те на Моят любим крадец ми се виждат вече много. А и Треската е с действие, развиващо се в съвремието.

Още един детайл от суровата айдълска действителност - "липса на уважение от страна на агенцията към личния живот на ...., агенцията е претърсвала стаите, хладилниците и дори кофите за боклук по време на необявени проверки на теглото." Не просто ги държат гладни, ами следят да не би случайно да хапнат нещо скришом. doh

# 189
  • Варненска клюкарка
Профче, аз май не мога да следя повече от 1-2 сериала едновременно пък съм си запазила линка за Nice to Not Meet You, искам да видя И Хе Юн и Ломон, с адвокатката ще ми дойдат много, но го имам предвид.

Хе Юн и Ломон се представиха пред медиит, сериалът им започва след няколко часа. Много харесвам този стил и друг път се е обличала по подобен начин, ама що за обувки са това, едва върви с тях, щом и е трудно, значи са високи над 16 см. След  наградите на SBS я бяха понаграбили заради няколко килограма, била се отпуснала и т.н, макар че във видеата докладваха такива коментари като обидни, не можаха да ги предотвратят, но тук като гледам всичко и е наред. Очаквах Марги да сложи снимките, но от дни не е влизала във форума, дано всичко да е наред при нея, тя много очаква сериала им, и аз де, миналия април  обявиха премиера за 29.06.25  а после го отложиха за тази година.

Доста е намалила разликата в ръста с Ломон, явно наистина и е комплекс ръстът и, макар че не виждам защо, изглежда си сладка малка корейка, с Марги сме разказвали за видеа с няколко красиви момци дето си позагубиха акъла около нея Joy
Ломон е джентълмен разтвори си палтото за да я присрие докато тя се изкачва по няолко стъпала...
https://www.youtube.com/shorts/8XvnCUvTFT0

Вчера една от танцьорките от групата с която танцува по фен срещи пусна това, няма голяма разлика в ръста с тях
https://www.youtube.com/shorts/RJp_KwgQVuM

Не знам защо е толкова притеснена, на сцената, едва крачеше, обърка се при представянето си, гласът и е плах, а преди близо две години беше опората на УСокчо, бъбрива, закачлива, флиртуваща, а сега е като изплашена.
https://www.youtube.com/shorts/bC_r0tQLfBs

Слагам ги че Марги ако се появи да може да ги види.

Тази сутрин Сокчо излетя за Милано на седмицата на мъжката мода, дано не го направят на някакъв шарен клоун както беше на миналогодишното дефиле на Прада. Не знам защо някои посланици са облечени нормално, просто с елегантни костюми, а други са някакви модни извращения. Тази сутрин като го видях с барет, дори  без да чета се сетих накъде е тръгнал. Даже и на него не му беше удобно с нея, подръпваше си я на челото, оправяше я отзад... Joy

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 20:07 от Беллора

# 190
Бел,
Скрит текст:
аз съм добре. Hug През свободното време се занимавам обаче с адашчето ти - един път у тях, друг път у нас, че си имат грижи сестра ми. Затова и малко бавно напредвам напоследък, минавам веднъж на няколко дни и по диагонал, но ще наваксвам и се радвам, че не изоставяте темата.

Прекрасна Хе Юн. Определено излъчването ѝ сега е по-различно, превърна се в жена. С Ломон са ми симпатична двойка.

# 191
# 192
Честит имен ден на празнуващите! Hug

Снощи изгледах на руски 7 и 8 епизод на Адвокат на айдъла. Малко проспах края на 8-и, та след малко ще си го пусна на свеж мозък.
Скрит текст:
От 4 епизода насам си мисля, че шефът на агенцията е прекият извършител и на двата "казуса".

Междувременно Вещичките са почнали да превеждат My Beloved Tief - Моята любима крадла (2026) -
в плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BB% … t/9rjZfdhayBIBTic
и в ОК - https://ok.ru/video/11999202707973

Мечтателите превеждат Бинчовия Произведено в Корея (2025-2026) - https://playtube.tv/watch/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D … t/7RgFEA5rHi9XAQw

Духчетата са стигнали с качванията в плейтюб на старите ленти до Хонг Гил Донг (2008) -
https://playtube.tv/watch/%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%B3-%D0%B3%D0%B8% … t/xiofR4KmpClVXvv

Докато ровичках да видя кой кое от новите заглавия е предвидил/започнал да превежда, очичките ми се вторачиха в няколко стари заглавия, които реших, че при наличие на свободно време ще отметна. Естествено са от елементарни по-елементарни, като за мен с оставянето главата на шкафчето, докато се гледат. Така поне се надявам да са. И естествено ще пиша какво съм подхванала, както и ще споделя впечатления.

А нашата принцеса на Пекче и първа нощ на принца Wink, Сохьон от Girls’ Generation, която от 5 месеца учи цигулка, ще се появи в класически концерт на на 8-ия редовен концерт на Sol Philharmonic Orchestra, който ще се проведе от 20:00 часа на 13 март в концертната зала Lotte в Сонгпа-гу, Сеул. В това изпълнение Сохьон ще изсвири известния Чардаш („Csárdás“) на Виторио Монти. Да ви припомня произведението, хем да живнете съботно-преди-обедно. Hug Laughing

# 193
Профи, ще ми е интересно кои по-стари заглавия са ти хванали окото Hands V.

Хонг Гил Донг е много готин, стига да се "преглътнат" първите 2-3 епизода, че са малко хахави като представяне, но пък забавни. За мен, лично, най-добрата сериална роля на Канг Джи Хуан и готин Чанг Гън Сок.

Честити да са имениците Flowers Four Leaf Clover.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 10:49 от 2в1

# 194
Първо да пусна една лирична песен, че много ми навя усещането за добър стар европейски филм.

2в1, нали не очакваш от мен нещо УАУ. Joy
Набелязах си "К-поп Последно прослушване" от 2012, "Зад всяка звезда" от 2022, "Каквото ще става, ще става" от 2007, "Да се влюбиш в Париж" от 2004, "Хей, госпожице" от 2007.
Ако поровя в качените заглавия, сигурно ще си харесам и други. Но съм с много ангажименти и ограничено време, та и до един-два да стигна, пак ще е добре.

Общи условия

Активация на акаунт