АС и други романтични К-драми - тема 15

• 22 524
  • 696
  •   1
Отговори
# 45
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Преди да са ми избледнели впечатленията, да кажа, че въпреки малко мудното начало, накрая нямах търпение и изгледах последните 5 епизода на Search: WWW на един дъх.
Слагам линковете, защото моля Марги да го включи в списъка в първи пост Search: WWW (2019), Търсене: www - https://ok.ru/video/c23180509
в плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D … t/R4a9u3KVOfjM2Ax
Много, много хубав сериал, който с удоволствие някой ден бих повторила.

И трите главни героини, и тримата главни герои, не те оставят безучастен. На моменти те ядосват, на моменти им съчувстваш. Но са много добре изградени образи, както по сценарий, така и като изпълнение. Почти графичното режисьорско решение диалозите между героите да приличат на статични картини - две фигури една срещу друга на урбанистичен фон, често разсечен от някакъв елемент на две половини екран, и други такива, в началото леко ме дразнеха. Но с напредване на гледането осъзнах, че този стил става нещо като запазена марка на сериала. Целенасочено показване "в рамка" на определени мигове от живота, целенасочено поставяне на двойка герои в "рамка" един срещу друг, или в "рамка" един до друг. Голяма част от сериала е представен все едно като отрязъци от кадри от живота на героите, които ту се подкрепят, ту не могат да направят компромис и си противостоят. Целият сериал е зареден с малко повече психологизъм, като емоциите се люшкат в различни посоки. Има достатъчно романтика, има достатъчно офис напрежение, има нотки намекващи за дълбоките политически игри в обществото, има и фин лек хумор, има и стискащи те за гърлото тъжни моменти. Писмото на майката на Главния главен (поне за мен е такъв), с което тя обясняваше какво и защо му дава като подарък, получено заедно с подаръците след смъртта ѝ, си заслужава да бъде запомнено. С две думи, горещо препоръчвам, за който не го е гледал.

2в1 е права, че наистина си намерих нов любимец - Джанг Ки-йонг. Без да съм се задълбавала в биографията му, тръгнал е от моделството, мярнах го в хип-хоп реалити надпревара, а в сериала демонстрира страхотна актьорска чувственост. Явно ще му прегледам и другите заглавия, като сигурно ще почна с вървящата в момента Динамитна целувка. И без това си я бях заплюла.

# 46
Профи, след Целувкта, ти препоръчвам да гледаш Чанг Ки Йонг в Come and Hug Me и Now, We Are Breaking Up.

# 47
Второто ти предложение ми е в дългата листа на чакащите. Laughing Опитвам се да отмятам по някое и друго заглавие, когато имам възможност.
Сега обаче имам да си наваксвам изоставането с Nice to Not Meet You.

От Трите ВЕ-та в последната или предпоследната серия чрез една от епизодичните героини бе показана част от грозната страна на фенството в к-попа. Мацката, влогър, бе излъчила негативно съдържание за BTS. На въпрос от един от второстепенните герои защо го е направила и защо каля точно тях, отговорът беше в смисъл "Обичам ги, но са недостижими за мен. Затова искам да ги сваля и принизя, с надеждата да станат по-близки до мен." Надали има нещо по-показателно за мисленето на голяма част от фенската им маса, като чета всеки ден какви безумни изказвания и искания бълват в нета.

# 48
Спрях да чета за измислените им скандали. То, само заглавията като видиш и ти се отщява. Всеки ден се чудят за какво да похванат някой да го критикуват. Какво казал, къде ходил, пък как бил облечен, каква физиономия направил... ooooh!. А после се чудят що младите не искат да се женят и да раждат и защо имат най-много самоубийства Banghead.

Nice to Not Meet You тази седмица не излъчи епизоди, та да не се чудиш Hands V.

# 49
Да не забравяме за еднаквите татуировки, кейсове за телефони и т.н.

Мина ми през ума, че е имало пропуснато излъчване, защото само епизоди 9 и 10 ме чакаха. Май ще започна Динамитната целувка по-рано от предполаганото.  Rolling Eyes

# 50
  • Sofia
Започнах да гледам от вчера по БТВ стори Господин кралица, не се стърпях след първи епизод да го потърся в нета и до 4 през нощта изгледах още два епизода. Пише фантастика, но като цяло няма кой знае какво. Единствено, че главният герой по някакъв начин попада в миналото и в тялото на кралицата и вече 3 епизода си е там.

# 51
Ani Ka, по-скоро е фентъзи, тип приказка, а не фантастика. Героят кажи-речи до края си остава в тялото на кралицата. Забавен сериал си е. Не те натоварва излишно. Подходящ за разпускане Hands V.

# 52
  • Варненска клюкарка
Моя стаж по въпросите с Корея още е малък, от около няма 3 години, защото не тръгнах веднага да чета, по причина че трябваше да се ориентирам къде- какво и в този смисъл още ги откривам и ми е интересно, особено за  любимци. и познати имена.
Проф май разбрах какво те възмущава, честно казано и аз останах с отворена уста, не че не знам на какво са способни някои, да се чуди човек фенове ли са, или антита. Хейта по Куки и Уинтър е нали? То не се знае има ли нещо, че спреженията са спорадични мисля от около 2 години, тя дет се вика е била още бебе (дано не съм я объркала с 20 годишната Карина). Гледам че Уитгър я призовават да напусне групата, че и него го призовават да напуснел БТС, макар че доколкото знам, след уволнението им от армията се грижат за индивидуалните си кариери. Колко по-просто би било феновете да се оттеглят тихо от този човек щом са разочаровани, то и логиката е такава, ама не - то са призиви за напускане на групи, за бойкот на реклами и проекти, че в конкретния случай и да се святкат с лазер да си махали татуировки дето дори не са снимани толкова детайлно че да могат да се сравнят... идва ми в повече и на мен подобно отношение. По нощите, аз тогава си ровя тук там, четох, че пред двете централи  изтрещялниците пращат камиончета, ама не с храна а с надписи с призиви да напуснат групи, да признаят, мълчанието не било отговор, за призивите за махане на татуировки съм без думи.
Сетих се как миналата година връзката на Карина от същата група май изкара само 2 седмици, не помня признаха ли тогава, разкриха ли -бяха двама много млади  и видимо неопитни. Май беше се случило нещо в хотел във Венеция ли, Милано ли... Забравих, но беше пак същото-  напусни групата или се разделете Flushed Само че  гаджето беше млад актьор, понякога толкова информация ми минава че не запомням детайлите, особено и като не мога да я свържа с някакви познати лица.

Като стана дума за Куки май се оказах права за Шанела в чантата му дето изглеждаше като реклама на марката. Дори за 2 седмици да пътува, никой не носи такъв флакон в личен багаж- то течността заедно с бутилката е около 300 грама, а острите ъгли могат да повредят чянтата, пък магнитната капачка да повреди електрониката която всеки носи- телефони, таблети, слушалки.... Накратко не е логично да се носи такъв флакон в ръчен багаж, не може да мине и на летището. Два флакона от по 7-10 мл различни аромати са повече от достатъчни за седмица. Както се оказа вчера официално обявиха че е станал посланик на Шанел Бюти. Не знам това лишава ли Пако от договор с тях, той рекламираше Шанел Мода и Шанел Бюти.

Много красива Мун Га Йонг,костюмът и стои страхотно.
https://www.youtube.com/shorts/yGzyuQ1lJ68

Ах че им отиват по-дълги коси Heart
https://www.youtube.com/shorts/wPAPSd5tp48

Пак Бо Гъм изчаква Хьори след финала на ААА за да си тръгнат заедно...
https://www.youtube.com/shorts/glYGW3mqseA

Преди няколко дни ги снимаха някъде в Сеул на сутрешен крос. Доколкото имам спомен тя преди няколко месеца официално потвърди връзка с инструктор по нещо си и риалити звезда , но не съм запомнила...

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 11:10 от Беллора

# 53
И аз снощи мярнах, че започва Господин Кралица, но още гледах в нета 10 епизод на Nice to Not Meet You.

Белл, тъпото с Куки и Уинтър е, че никъде и никога не са засичани заедно. Всичко е плод на това, че има безделници, които май вече две години се чудят какви "еднаквости" да им намерят. И то обикновено са стоки, които ги имат още няколко милиона човека. И двамата имали снимки, облечени със суичъри Mr. Green, о боже, няма по-достоверно доказателство Joy. Какво като суичърите им нямат нищо общо и снимките са от различни години?! И двамата имали долнища на анцузи ... възмутитeлно Mr. Green ! Последният писък, татуировката, също била доста популярен модел, ама кукутата са се хванали и заяли точно с Уинтър и Джей Кей.
Не знам как не им направи впечатление, че момичето, с което него го заснеха да се прибира в дома си, бе с доста по-къса коса от тази на Уинтър. Очевидно и да има приятелка, не е въпросната членка на aespa.
Впрочем, агенцията на aespa последните дни вече няколко пъти пускат съобщения, че предприемат и ще продължават да предприемат всички възможни действия срещу разпространителите на невярна и уронваща престижа на подопечната им група информация. Въпреки това хейтърите нямат спирачки.
Много показателно, и очевидно 1 към 1 с действителността, беше пресъздаден момент на агресия от подобни фенки към главната героиня в Трите ВЕ-та. Едни пикли я замериха с яйце, само защото в нета беше пуснат слух, че била имала връзка с популярен млад актьор. И крещяха срещу нея да го била оставела на мира. Това, че всъщност двамата дори не се познават, е абсолютно без значение за фенките. И даже да разберат истината, пак обвиняват засегнатите, защото били допуснали да бъдат въвлечени в скандал. Все едно някой ги е питал!
Това, последното, като отношение, никога няма да мога да го разбера и приема.

А Куки е новият посланик за Шанел Япония. Пако може да си е за Корея.

# 54
  • пустинен пъпеш
Докато чакаме новите серии на Nice to Not Meet You и съвсем в тон за написаното за феновете,всъщност почти антифенове на певци и актьори,едно мнение за сериала ,за актьорското превъплъщение,но и за ролята на пресата и феновете в живота на актьорите.
Скрит текст:
си добил представа за тяхната психология, ежедневие и начин на живот,за безнадеждните ограничения, в които са затворени, включително и най-добрите актьори.
Страхотна драма е, той играе брилянтно и е постъпил правилно, като се е заел с тази драма. Играе от сърце, личи си, че е запален по това.
И е брилянтно изобразено как пресата няма да се спре пред нищо, защото са машини, а човешкият фактор в тази професия, особено в Корея, ще ти изиграе жестока шега. Превъзходно заснето!

# 55
  • Варненска клюкарка
Профче, какво да кажа... Феновете може да са изкукумякали, но предполага се агенции и мениджъри трябва да са на мястото си и щом не е вярно, ясно и в прав текст трябва да го кажат, иначе тоя панаир ще продължи и незнайно какви беди може да докара на главите на подопечните им. Приказки че ще съдят за всичко друго, но не и да отрекат в прав текст ще подпали още повече спекулации, то на едното камионче си го пише - "Мълчанието не е отговор". Имат- нямат право да се намесват лудите в ЛЖ на любимците си, знаем че го правят и не се спират пред нищо. Има осъдени и глобени, които продължават, забравих за АйЮ ли бях чела или за друг, направо рецидивисти имаше...Иначе в Корея  историята помни случаи на знаменитости разкрити че са били женени чак като е излязло решението за развода им след връзка и брак общо продължили 7 години. Преди 2-3 месеца донесох за една моделка и актьор, които лично показаха новороденото си бебе, не бяха снимани заедно никъде, само слухове, да не говорим че показвайки снимки с бебето, пак имаше такива дето спореха че било ИИ Flushed Помня преди време 2в1 беше разказала случай пак за айдъл който се разбрало че има дете от приятелката си, а феновете някак са го проспали и онази история с бебето на моделката Мун Га Би никой нямаше да знае че е била бременна или че детето и е от известен актьор, ако самата тя не беше го казала в опит да го ожени за себе си. Но при актьорите особено ако не са от висшата лига минава значително по-леко, отколкото ако лъсне нещо при айдъли от най-популярните.Та агециите на БТС и Аеспа  докато се наумуват  2 години, вече се е стигнало до физическа част с изпращането на камиони пред агенциите, може и някой да пострада, айдълката я обиждат доста грозно. Сещам се за колегата му Джимин, колкото и да не им се искаше, в крайна сметка преди няколко месеца потвърдиха че е излизал с онази второстепенна актриса с която го спрягаха, тя сама го твърдеше де, луда била, не знам каква била, но в крайна сметка им се наложи на шефовете му да го потвърдят с уточнението че било преди няколко години и така успокоиха лудите фенове, дето можеха да откачат още повече и примерно да си го изкарат на  нея. Сигурна съм че каквото и да си мислят феновете, всиките им любимци си имат романтичен живот, това, че някои успяват да ги снимат се случва в не повече от десетина процента от случаите, останалите остават на сянка. Но така се стига до парадокси мъже на по 36-38 никога да не са засичани с приятелки, че дори и слухове да не е имало- справка Звездювия скандал на 36.Ако беше признал при първите подмятания миналия февруари, тя никога нямаше да може да го изнудва и вероятно можеше да се избегне продължението от тази година..Мисля си за Корея добре че не могат да си купуват свободно оръжие, или разни вещества от рода на киселини, основи и подобни  че не знам какви безумия щяхме да четем сега...
Преди 2 години когато започнаха спреженията за Джуно и Юна агенцията му в абсолютно прав текст отрече да е вярно, без глупости от рода на ще ви съдим, ще ви глобяваме... просто казаха че не е вярно, нормално, дори приятелски, без закани. По-късно в интервю и самият Джуно каза че не е вярно. Миналия май Сокчо го спрегнаха с някаква моделка- абсолютно веднага се намеси агенцията му,  има-няма 2 часа след първата статия отрече, написаха че са колеги, състуденти и т.н. Да, към момента беше вярно, че не са заедно, но вероятно преди време са били. В профилите им от времето когато не се е крил много начмериха 2 твърде подозрителни снимки с абсолютно еднакъв пейзаж зад тях, сами на дървен мост или туристическа пътека, явно единия беше снимал другия, ама в момента когато агенцията му отрече наистина беше сигурно че тя вече е с някакъв суперпопулярен DJ, с когото връзкта и беше публична. Ким Ю Джонг лятото агенцията и в прав текст осведоми феновете и че нямала връзка с колега от Скъпи Х, а седмица пререди да пуснат сериала без никой да я е питал тя самата даде пресконференция и лично каза че нямала връзка със забравих му името на колегата, чак феновете и взеха да се чудят защо пак от същото нали вече било отречено. Та който иска го прави в прав текст. При  актьорите не е като при айдълите, но колкото и да е трудно, не си струва да  търпят реакции на омраза, по-добре сякаш да са откровени пък бурята все ще отмине, няма да е като 2 години феновете им периодично да сгъват и разгъват тоя цирк  Flushed

Казвам за Шанела че просто се оказах права, няма значение за Япония или Корея- изглеждаше като реклама и се оказа реклама. Бях описала случая с Лиса и пакетчето Харибо- сигурна съм че не ги хрупа всеки ден, ама такава реклама му извъртя изваждайки пакетчето от чантата си и хрупайки на интервюто, а после от компанията писаха как въпросното пакетче първо се ичерпило от рафтовете, при наличието на безброй местни марки гризини всякакви. Преди време Хе Юн размаха една такава 100 мл бутилка Мелограно на парфюмната марка Санта Мария де Новела, докато и взимат интервю, а после писаха че точно този вид от общо 3 разновидности на аромата е изчезнал от физическите магазини и е достъпен само в онлайн магазини, което повиши поръчките и там. Понякога по-непознатите марки правят такива еднократни удари. Шанел може да е престижна марка, но японците много не си падат по открояващи се парфюми, предпочитат едва долавящ се аромат на някаква свежест/ сапун и Кукито вероятно направо ги изстреля по магазините, дали ще  ги научи да се парфюмират, или Шанелите ще си ги  миришат вкъщи, важното е че благодарение на него ше напълнят касичката на марката.

# 56
Това, за Шанел Япония и Шанел Корея, го уточних заради възможността Пако още да си е посланик на марката в страната. А за Япония специално, Блу-то сигурно ще си го носят, защото ароматът му е доста сапунен. Нали ходих да го душа. Joy На ММ за Никулден обаче му взех нещо съвсем бюджетно, след обдушване на поне десетина възможности и три дена анализ кое от предложенията не съдържа оная гадна съставка, от която всички миришат на промишлена химия, пот и мръсни чорапи едновременно. Mr. Green

Снощи почнах Динамитната целувка и ми харесва. Но няма как да не се оплача, че К-Йонг в този сериал е поне с 10 кг по-слаб от времето на Трите ВЕ-та, и това не ми харесва. Той е висок и снажен, а така кльощав както е в момента, изобщо не му отива. Като суха вейка е. Къде по-добре е с повечко мускулна маса по себе си. И в лице сега е твърде изпит за моя вкус. Но си е все така чаровен, а интимните сцени с колежката му им се получават много добре. Наистина са динамитни. Heart Eyes Музиката на сериала още не ме е впечатлила, но има време.

# 57
  • пак на Рив Гош
Профи, аз от саундтрака на Динамитната целувка досега съм си харесала само тази песен до степен, че да си я забода в плейлиста : https://youtu.be/VNdaQWl8HUA?si=_09Equ8CD92nKbn3

Между другото, в информацията, която ми се мерна във фийдовете в Инстаграм (май от Мари Клер, или Ел) беше, че Джункук е глобален посланик на Шанел "Красота и парфюми" Thinking. Ама не съм задълбавала повече.

# 58
Чак за глобален, не знам. Но е договор със солидна марка. От всички момчета от BTS той досега единствен имаше само един индивидуален договор, този с Calvin Klein. Другите имат с по няколко марки.

Роце, тази песен наистина е най-готината в саундтрака на Динамитната целувка. Слагам я по-долу в малко по-зарибяващ видео вариант Stuck Out Tongue Winking Eye. Още една съм си харесала, но сега да не я търся, че съм заета с това да поглъщам серия след серия. Снощи изгледах две и сега още четири, и продължавам. Сериалът ми е точно по мярка Crazy. Много, много, много ми харесва. Изключително забавен, много романтичен, главните имат завладяваща химия, второстепенните също са страхотни. Прочетох, че май Мечтателите ще го превеждат. А, дано! Защото си заслужава напълно да е в списъка ни на първа страница.

Аз го гледам тук - https://64.doramalive.news/dorama/ne_stoilo_tselovatsya/ с озвучката на LE Production.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 22:58 от profi_1

# 59
  • Варненска клюкарка
Аз нещо се замотах, тази Динамитна целувка има ли и друго заглавие, че с Ки Йонг ми излиза и нещо в 3 вариации - Не трябваше да се челувам,  Не трябваше да ме целуваш и Не трябваше да те целувам. Знам че Гугъл има някакъв проблем с местоименията от корейски, ама пък това  с Динамитна целувка звучи съвсем различно - сигуно ще задам много тъп въпрос, но различно ли е, или всички заглавия дето ги изредих са за  един и същ сериал?

Профче дали наистина е отслабнал толкова, или чертите му са се поизтеглили, все пак между единия и другия сериал е минало не малко време, като погледнах видеата сякаш не е чак 10 кила разликата, но може и аз още невикнала с лицето му да не мога да преценя. Ама слаботията наистина е голям проблем- още като гледах ДжГ му се чудех кой го е излъгал че така изглеждал по-млад, просто не изглежда реалистично за възрастта си, на 43 трябва да изглежда като мъж, а не като тинейджър. Наскоро пак ми попадна интевю в което се хвалеше че от седем години ядял само белтъчини изглеждаше като да не тежи повече от 52 кг. За любимия образ пък направо не ми се започва на каво е заприличал от няколко месеца, даже трапчинките не се открояват лесно както преди, когато имаше бузки, чак се е изкривил от слаботия. Онзи ден Ким Ю Джонг беше останала едни кокали и едно красиво лице, а в Демона шията на колегата и беше по-слаба от нейната, добре че Сонг Канг в казармата е позагладил острите ръбове които стърчаха преди да отиде да я отбиваа. Не знам какво им става с тоя стреремеж към нереална слаботия.

ПП
Скрит текст:
Онзи ден ходихме със сина ми до Лили дрогерия да купуваме на колежка подарък, друга колежка му нахвълла варианти и много се изненадах че списъка беше основно с корейска козметика. Във веригата има много корейска козметика- за поддръжка на всякакви части, избелващи продукти, също и цветна козметика. За себе си взех 2 маски за кожа и коса, еднократни опаковки и прилично бюджетни, снимах ги, но тази сутрин като поотърсих снимките да ги сложа, не са се запазили, по късно пак ще потърся да не са влезли в някаква друга папка. Направи ми впечатлени че имаше много момичета които питаха за различни корейски продукти, често консултантите отговаряха че очакват, свършили са, или да проверят в друг магазин от веригата. Това ми прозвуча като да са доста търсени. След празниците може да намина пак, сега едно че липсват основни неща, а и не понасям предпразнични лудници по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт