АС и други романтични К-драми - тема 15

• 6 199
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
Корейските сериали тази година и на Disney+.

soompi

# 211
  • Варненска клюкарка
2в1 благодаря за информацията.

Аз изгледах 3 серии от

Можно ли перевести эту любовь?
https://67.doramalive.news/dorama/mozhno_li_perevesti_etu_lyubov/series3/

Обаче не ме грабна след първа серия. Някак ми е хаотичен, въпреки силно обстоятелствения разказ на историята, доста неща не разбрах, или ми бяха объркващи. Тя много сладка, ама срещите им иди си ела си  ме отегчиха. Добре започна с любимите на корейците клишета за случайните срещи в миналото- първия път тя дори не знаеше че той преведе любовното послание на японския и колега, втори път имаха случайна среща в Япония, ама за моя вкус случайностите трябваше да спрат до там. Иначе химична двойка зад кадър, ама аз се каня да гледам сериала им. Ще му дачм още малко шанс.

От днешните новини за Ча направо ми загорча в устата, ако всичко това има продължение каквото се очаква, ще стане много лошо за него, дано не е края на кариерата му, защото бранд който рекламир, вече е блокирал рекламите си с него. Накратко обвиняват го в огромна данъчна измама. Ако не успее да оправдае своите действия и тези на майка си, дължи данъци в размер на 13,7 млн. долара.
Това е само една малка статия на набиращия скорост скандал. Статиите се бълват една след друга, много напомня на иторията със Звездю, но не от частен характер, а дава сериозна заявка за голям финансов скандал. Оттеглянето на доверието на един от брандовете, вероятно ще повлече и други, не знам колко рекламни договора има в момента, една голяма част от тях прилючиха с постъпването му в армията.

Според информация, публикувана на 22 януари, Регионалната данъчна служба в Сеул е провела интензивна данъчна проверка на доходите на Ча Ън У за първата половина на 2025 г. Подозрения са породени от факта, че артистът е успял да създаде фиктивна компания с майка си и след това да подпише договор с агенцията си Fantagio за намаляване на данъчната ставка (до 20%) върху част от доходите си.

Данъчната служба в момента разследва разпределението на доходите на Ча Ън У по три канала: неговата агенция Fantagio, компанията, която той и майка му са създали, и самият артист. Твърди се, че той може да е укрил данъци в размер до 20 милиарда вона (приблизително 13,6 милиона долара), като е прехвърлил част от доходите си чрез фиктивна компания и е плащал корпоративен данък вместо лични данъци.
След проверката представителите на Ча Ън У подадоха искане за преразглеждане, настоявайки, че компанията му е „официално регистрирана като развлекателна агенция и не е фиктивна компания“.

По време на интензивно разследване, проведено от 4-то разследващо бюро на регионалната данъчна агенция в Сеул миналата пролет, беше установено, че майката на Ча Ън У (г-жа Чой) е създала юридическо лице, наречено „Фирма А“. Настоящата агенция на актьора, Fantagio, е сключила договор с тази компания за предоставяне на услуги за поддръжка на актьора. Печалбите са били разпределени между Fantagio, „Фирма А“ и самия Ча Ън У.

Данъчните власти заключиха, че „Фирма А“ е „хартиена компания“ (фиктивна фирма), която всъщност не е предоставяла никакви услуги. Офисът на компанията е бил регистриран на отдалечено място на остров Ганхва, необичайно за развлекателния бизнес, и всъщност не е функционирал. Компанията обаче е включила няколко скъпи чуждестранни автомобила в баланса си, а разходите са били отписани, за да се намали данъчното задължение.

Според OSEN, членът на ASTRO и актьор Ча Ън У е започнал да се сблъсква с негативна реакция от рекламната индустрия. Това се случва на фона на сериозни обвинения в масивно укриване на данъци, възлизащо на над 20 милиарда вона (приблизително 13,6 милиона долара).

Според съобщения от 22 януари, марката за грижа за кожата Abib е ограничила достъпа до видеоклипове с участието на Ча Ън У в официалния си YouTube канал и други платформи. Видеата в момента не са достъпни за гледане, а потребителите виждат известия, гласящи „Видеото не е налично“ и „Това е видео с ограничен достъп“.

Освен това компанията е премахнала публикации в социалната медийна платформа X (бивша Twitter), които преди това обявяваха назначаването на артиста за посланик на марката. Въпреки това, промоционални изображения и информация за сътрудничеството с актьора остават достъпни на официалния уебсайт на Abib.

Съобщава се, че Ча Ън-у не е бил първоначалната цел на 4-то бюро за разследване, което се занимава с големи случаи на укриване на данъци. Разследването е започнало с Намгунг Кюнг, председател на Mirae ING и собственик на Fantagio, който е бил заподозрян в манипулиране на акции и укриване на данъци.

По време на разследване на компании, действително собственост на Намгунг Кюнг (Mirae ING, Fantagio, Humasis), е била идентифицирана „Фирма А“, която е имала финансови връзки с агенцията. Това е довело разследващите до Ча Ън-у чрез верижна реакция.

Защитна позиция
Представителите на Ча Ън-у са подали молба за предварително преразглеждане на валидността на данъчната оценка (обжалване преди данъчна оценка) и очакват резултатите.

Страната на артиста обясни създаването на компанията по следния начин: „Тъй като представителят на Fantagio се е сменял няколко пъти, майката на Ча Ън-у, усещайки нестабилност в дейността на сина си и желаейки да го защити, основава компанията, за да управлява директно мениджмънта. Това не е „хартиена компания“, а официално регистрирано предприятие за планиране на популярна култура и изкуство.“

Много ме е яд като я свършат някаква такава. Миналата година ДжГ беше обвинен в същото но при него ставаше въпрос за много по-малка сума, предвид статуса и доходите му от последните години, изискуемата сума беше около 600 000 долара, но там с кухата фирма беше баща му. ДжГ обжалва решението на финансовата агенция  занимаваща се специално с доходите от шоубизнес, но не успя да помръдне решението и си плати задълженията. А данъците на артистите наистина са много високи- 45% към държавата, отделно процентните отчисления към агенциите им преди данъка и се получава че те работят за под 50% от това което получават по договор.

Сокчо вчера се прибра от Милано, а феновете коментират че явно снимките на Перфектната корона ще продължават, защото миналата година след официалните си ангажименти за Прада бил свободен и останал да попътува из Италия около двадесетина дни. И аз се сещам че излязоха доста снимки от различни места, а тази година престоя му беше 5-6 дни от които 2 прекарани по летища и самолети, но поне настроението му на връщане беше доста свежо въпреки часовата разлика. Този път и хотелът му беше доста защитен, районът ми се видя тих, а самият хотел с двор, защитен с арки с решетки, които се затваряха и така тълпата отвън нямаше достъп до входа.  Някак много бутиково изглеждаше как решетките се отваряха да допуснат колите до входа на сградата, а после се затваряха, почти като един мини дворец.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 19:44 от Беллора

# 212
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
---------------------------------------
За Ча постнах новината сутринта, на предната страница, в малко по-съкратен вариант. Понеже в момента отбива военна служба, има време както да се види докъде ще стигнат обжалванията, така и ако не му уважат жалбите, да си плати определените задължения. Както и рекламодателите да почнат пак да го използват. И без това в казармата не снима.
В такива казуси не е много ясно къде е тънката граница. Защото, ако е законно да те представлява някой, когото ти си избрал да управлява проектите и договорите, не виждам защо да е незаконно този някой да сключва договори за определени дейности с някоя агенция. Така или иначе все става въпрос за посредници.
Не мисля, че посредничеството подлежи на чак такива законови ограничения. Все едно да ограничиш брокерите на недвижими имоти като едната страна може да има брокер, а другата не.
Впрочем, масово в днешно време кариерата на айдълите е в ръцете на родителите им. Може би и защото голяма част от тях са съвсем тийнове, а обичайният срок на договорите е 7 години.

Can This Love Be Translated се позиционира много добре в седмичната гледаемост на Netflix Global - на трето място е към днешна дата сред всички.
А аз май вече четири дена не съм гледала нищо.  Rolling Eyes  
Имам предвид сериално.

---------------------------------------------------------
Забравих да кажа, че в света на модата тези дни е по-скоро тихо и фокусът е върху смъртта на Валентино. Мисля, че феновете също го осъзнават.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:02 от profi_1

# 213
  • пак на Рив Гош
Във френския Нетфликс Can This Love Be Translated днес е на 7мо място сред сериалите.
А аз тъкмо измрънках оттатъка срещу сценаристите, че пак не са пили правилните хапчета 😤. На 9ти епизод съм и не ми харесва какво правят с героите. Но ще го догледам, де, понеже много харесвам и двамата главни актьори (а и някои от второстепенните).

# 214
Роце, на позиционирането в глобала голям дял сигурно имат японците. Аз още не съм го почнала. Изобщо, само ровичкам някакви неща в нета, защото в момента са ми се видели по-интересни и не гледам нищо съществено. Имам чувството, че все едно съм била информационно гладна и в момента "се тъпча" с някакви не съвсем смислени неща. От два часа ровичкам във фрагрантиката и си душа парфюмните антики, някои маркови, някои "по лиценз на", но на възрастта на оригиналите, та не са мръднали. Нищо общо с днешната произвеждана химическа помия. Малко любим аромат и хем си оправям настроението, хем си спомням за отдавнашни времена, събития, хора... Но ме озадачават описаните им парфюмни пирамиди, защото на мен не ми миришат на каквото пише. Joy
Уважих в ютюб и няколко видео блога + каквото ми беше интересно от и около к-попа.
Понякога сутрин попадам на любопитни материали, но бързайки за работа нямам време да ги примъкна тук във вид годен за публикуване и четене. А после, прибирайки се вечер, не мога да ги намеря, че ММ цял ден е зяпал нещо друго и тотално ми е "обезличил" фийда. Сутрешните ми находки вече нямат намиране и през хисторито на браузъра. Joy

# 215
Роце, на позиционирането в глобала голям дял сигурно имат японците. Аз още не съм го почнала. Изобщо, само ровичкам някакви неща в нета, защото в момента са ми се видели по-интересни и не гледам нищо съществено. Имам чувството, че все едно съм била информационно гладна и в момента "се тъпча" с някакви не съвсем смислени неща. От два часа ровичкам във фрагрантиката и си душа парфюмните антики, някои маркови, някои "по лиценз на", но на възрастта на оригиналите, та не са мръднали. Нищо общо с днешната произвеждана химическа помия. Малко любим аромат и хем си оправям настроението, хем си спомням за отдавнашни времена, събития, хора... Но ме озадачават описаните им парфюмни пирамиди, защото на мен не ми миришат на каквото пише. Joy
Уважих в ютюб и няколко видео блога + каквото ми беше интересно от и около к-попа.
Понякога сутрин попадам на любопитни материали, но бързайки за работа нямам време да ги примъкна тук във вид годен за публикуване и четене. А после, прибирайки се вечер, не мога да ги намеря, че ММ цял ден е зяпал нещо друго и тотално ми е "обезличил" фийда. Сутрешните ми находки вече нямат намиране и през хисторито на браузъра. Joy
Проф, приемаш ли съвети? Аз за да не губя инфо имам отворен постоянно word sheet и там копипействам линкове ,които са ми направили впечатление за да не ги търся след това. През мен минава огромно количество инфо и така не губя интересни неща и не ми се налага да търся в хисторито.

# 216
Редактирано.
---------------------------------------------------
Дани, за приемане, приемам. Hands Thumbsup
Предложението ти съм го играла преди много години, като все още на компа си имам огромно количество запазени по подобен начин линкове. С годините установих, че и това не ми е най-удачната опция, та се отказах. В крайна сметка, че не съм примъкнала нещо любопитно, няма да доведе до края на света. Joy

Ето, сега набързо снасям Wink днешната новина. Очевидно корейските данъчни са много активни в последно време.
Скрит текст:
И Сънг Ги(Gu Family Book, My Girlfriend Is a Gumiho) и Бекхюн от EXO може да загубят домовете си за милиони долари
Те може да загубят милиони.
Луксозни вили, наети от И Сънг Ги и Бекхюн, са конфискувани и временно замразени поради масивни данъчни просрочия и обвинения в измами, свързани с председателя на One Hundred г-жа Ча Га Уон, което поражда опасения, че двете известни личности в крайна сметка могат да загубят домовете си.

Националната данъчна служба наскоро конфискува множество единици от луксозните вили Lanuvo в Ханам-донг, Сеул, след като установи, че  Ча Га Уон не е платила значителна сума данъци. Освен това местна компания подаде съдебно решение за временно запориране на дяловете на  Ча Га Уон в имотите, което съдът одобри. Това означава, че на Ча в момента е забранено да упражнява права на собственост върху вилите.
И Лий Сънг Ги, и Бекхьон подписаха огромни договори за еднократен лизинг (jeonse) за жилища във фаза 1 на Lanuvo, на стойност съответно ₩10,5 милиарда корейски вона (около 7,17 милиона щатски долара) и ₩16,0 милиарда корейски вона (около 10,9 милиона щатски долара). По това време всеки от тях е взел големи заеми на свое име, за да покрие депозитите. Ако имотите бъдат продадени на търг поради финансовите проблеми на Ча, тежестта на заема може да падне изцяло върху тях, което потенциално може да ги остави с огромни дългове и без домове.
С всичките четири жилища на Lanuvo Phase 1, които вече са под временно запориране, нарастват опасенията, че И Сънг Ги и Бекхюн могат да се превърнат в длъжници с големи дългове и да се изправят пред реалната възможност да загубят домовете си.
Ча Га Уон, която управлява One Hundred и свързаните с нея лейбъли, също е изправена пред съдебен иск за десетки милиарди вона, което допълнително заплашва нейните недвижими имоти и дейността на компанията. Критиците предупреждават, че нейното финансово лошо управление в крайна сметка може да засегне артисти и служители, свързани с нейните компании.
Докато съдебните производства продължават, мнозина следят внимателно дали И Сънг Ги и Бекхюн могат да си възстановят депозитите или дали най-лошият сценарий - загуба на домовете им - може да се превърне в реалност.

----------------------------------------------------
За да не закъснея сутринта за работа, не успях да си допиша поста.
Снощи изгледах 9 епизод на Адвокат на айдъла, на руски. Видях, че бг преводът е стигнал до 8 епизод, но него го минах още миналата седмица, пак на руски.
Докато СЕО-то на агенцията, който на мен ми е главният заподозрян, пускаше на айдъла и адвокатката записания му разговор с убития член на групата, се видя, че до края на записа има още 16 секунди, които той не им пусна. Предполагам, че предстои в оставащите 2 серии да разберем съдържанието и на тези секунди. Така поне е по Станиславки Laughing. Иначе защо ще показват дисплея, така че педанти, като мен, да видят разликата в прослушаното време и времетраенето на записа? Предполагам по някакъв начин са от значение за разкриването на убиеца, било то пряко или косвено. А може вече и да се е разкрило в 10 епизод, но него ще го гледам довечера.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 12:03 от profi_1

# 217
  • Варненска клюкарка
Роце, аз явно няма да стигна до девета серия, пробвах още малко след трета но хич не ми спори. Главните много ми харесаха, донесох видео с тях още преди да ги загледам, ама това тъпчене на едно мсто с връщане ком тоя осми април и пак и пак от също не мога да го изтърпя.

Проф, винаги чета редакциите ти, но този път просто неочаквах, налиписа че си баба и така те дублирах за Ча...
Ама какво им става на данъчните?
Не знам дали това което казваш за Ча е възможнодори да покрие задълженията. Хийта започна, а нещата все още са в развитие.След като реагира един от рекламодаелите му, дано не повлече и други. Оказва се че адресната регистрация на новосъздадената фирма е била на семейния ресторант за змиорки и коменарите са в посока "какъв шоубизнес там, как пък не" След миналогодишните някави проверки, семейството са се усетили и са преместили адресната регистрация в Гангнам. Не разбрах и одитът само за миналогодишните доходи ли е, или включва периода от създаването на въпросната фирма през есента на 22-ра година. Иначе да, много селебрита създават такива фирми за да намалят данъчната тежест. Дадох пример с ДжГ, засечката с данъчните пак през януари. Миналия януари бях носила инфомация за Джуно и Ю Йон Сок- Джуно се оправда с изгубване в превода на финансовата терминология и си плати дължимия милион и половина долара. Ю Йон Сок първоначално получи решение че дължи почти 5 млн. долара, той също с допълнителна фирма, също с адресна регистрация на ресторант, но за разлика от семейния ресторант на Ча, Ю Йон Сок нямаше проблем с някое затънтено място на обекта, а и имаше работещи договори за доставка на скъп кетъринг в обекти от шоубизнеса и бизнвес средите. Някак му бяха направили и двойно данъчно облагане, та крайната сума след обжалването падна до около 3 млн. долара. Хейт нямаше и нормално се включи в нов проект, но за Ча не съм много сигурна че ще му се размине пушилката от феновете- обикновено са най зли към айдъли и по-млади, а той е и от двете....
Чачовите реклами, по разбираеми причини в момента са много малко. Виждам че  вече не рекламира Събуей, там видях новия им посланик някой си от ЕХО, на Найк пак някакъв айдъл, на Джордано рекламираха заедно със Сокчо- Ча на фасадните постери на магазините, Сокчо вътре, но сега е останал само той.

Сигурно и аз так щях да гледам постера на Джордано Joy
https://www.youtube.com/shorts/lHqCDOpLuNo

Какво красиво агънце, последния рейтинг та сериала му мина 7%
https://www.youtube.com/shorts/VUdedXdHBG8

Хе Юн и Ломон с фотосесия за  W Korea
https://www.youtube.com/shorts/tUfhxGA3fw0

Вчера видях и Хюн Джин от Стрей кидс със същото пуловерче което цяла седмица ми върви със Сокчо и Джуно,  но не като техните в розово, неговия по-скоро някакво екрю и набоцкано с някакви лъскавинки, иначе фигурите/плетката същите, изглежда щом в Париж и Милано един след друг се появяват така, това ще е един от модните трендове тази година.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 12:11 от Беллора

# 218
Споко, нали знаеш, че сме като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Hug

Ох, на клипа с Агънцето изтръпнах, когато до него изникна Мунбин, светла му памет.

Ю.К.-данъчните са придирчиви, стриктни и очевидно съдебната им система дава превес на налаганите от тях санкции. Обществото също подкрепя това. У нас в съдебната ни система все се намират процесуални основания санкциите на "свои хора" да отпадат. И обществото ни си мълчи, очеизвадно с надеждата някой път да влезе в ролята на "свой човек". smile3505

# 219
# 220
  • Варненска клюкарка
Аз се впечатлих от резюмето на проекта на Шин Мин-а, Суки и Джу Джи Хун, но очакващите сериала сега са разделени- западен стил на монархически маниери, дворци, дрехи, каляски, дори със западни имена, въобще пресъздаване на цялостния вид на класическа западно европейската аристократична култура, но с източни лица. Май такова нещо досега не е правено в Корея.

Отделно че нетизени се хилят в мрежите как Суки в западен церемониален стил, а АйЮ ще се омайва с принц от модерна корейска монархия и дрескод в източен церемонален стил.
Наскоро за този вид на Суки помислих че неговата глава са я монтирали на Сокчо в кадрите от тийзъра на  Перфектната корона, а то бил оригиналът от единия сериал в цялата си прелест събран с АйЮ от другия сериал. От прочетеното направо станах така  smile3517   Представям си какви сравнения ще има нататък, но добре че все пак двата сериала са отдалечени с около половин година време един от друг.

Предстоящата драма на Disney+ „Вторият брак на императрицата“, планирана за излизане през втората половина на годината, вече предизвиква разгорещени дебати. След публикуването на кратък тийзър и кадри, очакванията и страховете на зрителите рязко се разминаха и проектът предизвика оживена дискусия.
На 22 януари Disney+ представи видеоклип, представящ програмата от проекти, планирани за излизане през 2026 г., заедно с първите кадри. Краткият преглед и кадрите бързо се разпространиха в социалните медии и онлайн общностите.
Публикуваните материали за „Вторият брак на императрицата“ изобразяват фентъзи свят, разположен във фиктивна Източна империя, визуално вдъхновен от средновековна Европа: интериори на западни дворци, костюми и дворцова култура. Процесия от карети се появява на фона на величествен дворец, а императрицата (Шин Мин А) облича ослепително бяла рокля с помощта на своите шаферки. Ий Джонг-сук, играещ Хайнри, стои в центъра на стаята в богато украсена церемониална униформа, заобиколен от благородници и придворни в луксозно облекло, подчертавайки европейската средновековна обстановка.
Ярките декори на двореца, костюмите и класическата мизансцена създават силно визуално въздействие дори в краткия формат, но реакциите на публиката бяха изключително смесени.
Някои интернет потребители изразиха разочарование, коментирайки: „Изглежда като косплей“, „Красиво, но изглежда чуждестранно – корейци в западни дрехи, пият чай и носят чадъри“, „Усещането е като да гледаш драма за първи път и да се надяваш героите да не са корейци“, „Скъпо и визуално впечатляващо, но странно“, „Неудобно за гледане“, „Когато корейците се наричат ​​с чужди имена, изглежда смешно“, „Все едно чужденци снимат историческа драма“.
Междувременно друга група зрители реагираха ентусиазирано: „Изглежда ще бъде интересно“, „Не е толкова неловко, колкото се очакваше“, „Интересът нарасна след тийзъра“, „Повече напомня на Бриджъртън, отколкото се очакваше“, „Очевидно бюджетът не е бил пропилян“. Въпреки минималното времетраене на предпремиерата, интересът и споровете около проекта само се засилиха.
„Вторият брак на императрицата“ е едно от най-популярните романтични фентъзи произведения на платформата Naver Webtoon и от обявяването на филмовата адаптация, проектът непрекъснато привлича внимание с дискусии относно кастинга и режисьорския подход.
Драмата разказва историята на Навиер, идеалната императрица на Източната империя. Когато съпругът ѝ, Совиешу, императорът на Източната империя, ѝ изневерява и се развежда с нея, Навиер решава да се ожени за Хайнри, принца на Западната империя.
Въпреки че действието се развива във измислен свят, необходимостта от визуално пресъздаване на западноевропейската аристократична култура от Средновековието – балове, благородство и луксозни рокли – е била проблем от самото начало. Допълнителен фактор е фактът, че корейските актьори използват западни имена за героите, което някои зрители се опасяват, че може да попречи на потапянето.
На фона на постоянните коментари от рода на „ще бъде трудно да се потопите напълно“, мненията остават смесени след излизането на тийзъра.
Така, още преди премиерата си, „Вторият брак на императрицата“ демонстрира рядък случай за корейските драми, където очакването и опасението съществуват едновременно. Силната фен база на уебтуна и специфичният характер на жанра романтично фентъзи поставят висока летва, като същевременно повишават прага на възприятие.
Въпреки това, като се има предвид, че един фентъзи свят може по своята същност да изглежда непознат, този експеримент вече е значителен. Ако е успешен, проектът би могъл да отвори нови възможности за корейските драми.
С наближаването на премиерата му, все по-голямо внимание се фокусира върху това дали „Вторият брак на императрицата“ ще успее да преодолее предубежденията, да преведе убедително очарованието на уебтуна във формат на игрално кино и да съгласува противоречивите очаквания на зрителите.

Разследването на Диспач за Чачовия скандал. Не разбрах защо сами нарастват капитала до 229 млрд вона, но предполагам не са го измислили сами, а са използвали финансов съветник но видях страховити цифри. Дано при копирането да не съм изяла някой ред.
Скрит текст:

Dispatch проведе собствено разследване. Фокусът беше върху семейните бизнес договорености на Ча Ън У, което повдигна съмнения за укриване на данъци.
Пътят към създаването на семеен бизнес започна на 4 юли 2019 г., когато Ча Ън У основава Chas Gallery, акционерно дружество, в квартал Дон'ан в Аньянг.

Управленската структура се състоеше изключително от членове на семейството:
— самият артист като изпълнителен директор,
— майка му като директор
— и баща му като одитор.

Заявените дейности на компанията обхващаха 34 области, включително производство и разпространение на албуми, мениджмънт, планиране на реклама, създаване на герои и дори кетъринг.

През юни 2020 г. компанията промени адреса си, като се премести от Аньянг в Гимпо. Две години по-късно тя се премести отново - този път в окръг Ганхва, на адрес, където родителите на Ча Ън У според съобщенията управляват ресторант за змиорки.

В долния ляв ъгъл е показана екранна снимка на официалното извлечение от регистъра на юридическите лица за The Annie LLC (디애니 유한책임회사):

Адрес: Инчон, окръг Канхва, Пуреунг-мьон (район на ресторанти за змиорки).
Регистриран капитал: 100 000 000 вона.
Бизнес цели: Списъкът е идентичен с този на първата компания на Ча Ън У: производство и планиране на звукозаписи, продажба на албуми на едро, мениджмънт, планиране на събития и дейности на развлекателна агенция.

Структурна трансформация и правни трикове
През септември 2020 г. майката на художника поема поста главен изпълнителен директор на галерия Chas. През 2022 г. е създадена нова структура - дружество с ограничена отговорност (LLC), наречено L&C. Въпреки промяната на името, целите на компанията остават същите - развлекателната индустрия и мениджмънт. През 2024 г. е създадена друга организация, "The Annie", специално за управление на активите и недвижимите имоти на Ча Ън-у. Докато „L&C“ се фокусира върху реалните операции, „The Annie“ се занимаваше с финансовата страна. И двете компании са регистрирани на един и същ адрес в Ganghwa-do (ресторантът за змиорки). Така семейният бизнес се развива по верига: „Chas Gallery“ → „L&C“ → „The Annie“, като „Chas Gallery“ ефективно се разпада до 2024 г.

Основната разлика се състои в правната форма: преминаването към дружество с ограничена отговорност (LLC) позволява на компанията да работи без външен одит или задължението за публично оповестяване на финансови отчети. Всички ключови решения се вземат в кръга на „акционерите“ – майката, бащата и братът – което позволява дискретни сделки с активи и недвижими имоти.

Ключови финансови показатели на L&C (LLC)

Графиките и таблицата представят приходите и финансовите резултати на компанията за 2022 и 2023 г.

1. Ключови показатели за печалба и загуба (лява графика)

Приходи (стълбчета): Увеличени от 34,54 милиарда вона през декември 2022 г. до 165,41 милиарда вона през декември 2023 г.
Оперативен марж (синя линия с кръг): Значително увеличен.
Нетен марж (светлосиня линия с квадрат): Също показа значителен растеж.

2. Ключово финансово положение (дясна графика)

Общо активи (стълбчета): Увеличени от 127,82 милиарда вона на 229,53 милиарда вона.
Коефициент на задлъжнялост (червена линия): Рязко намаля от над 1500% до ниско ниво.
Коефициент на собствен капитал (зелена линия): Остава стабилен.

Кратък анализ: Според данни на Dispatch, компанията е показала експлозивен ръст на приходите и оперативната печалба през 2023 г. Особено забележителен е оперативният марж от 85,92%, изключително висока цифра за бизнеса. Компанията също така успешно е намалила задълженията си по дълга (общите пасиви са намалели въпреки растежа на активите).

Финансов мащаб и данъчни искове
Данъчният иск срещу Cha Eun се оценява на приблизително 20 милиарда вона. Въз основа на 20% корпоративен данък, облагаемата печалба би трябвало да бъде поне 100 милиарда вона (след приспадане на оперативни разходи като заплати и наем). Реалните приходи може да са значително по-високи.

Използването на семейни компании често е продиктувано от желанието за намаляване на данъчната тежест. Докато максималната ставка на данъка върху доходите за физически лица е 49,5%, ефективната ставка за корпорациите е приблизително 26,4%. Следователно, високоплатените професионалисти могат да намалят данъчната си тежест с приблизително 20%, като приспаднат личните разходи като бизнес разходи.

Контекстът на връзката с агенция Fantagio
Има обстоятелства, които биха могли да подтикнат художника да създаде лични структури. През 2016 г. Fantagio се сблъсква с недостиг на капитал, което води до китайски инвестиции и последващи конфликти относно правата за управление. През 2019 г., когато е създадена Chas Gallery, компанията майка на мажоритарния акционер (китайската JC Group) е на ръба на фалита поради скандали с измами.
През 2022 г. майката на Cha Eun Woo получава лиценз за дейност в областта на популярната култура и изкуствата, потвърждавайки необходимите две години опит в индустрията, което съвпада със създаването на L&C. Тези действия обаче повдигат въпроси, като се има предвид, че през същата година Cha Eun Woo преподписва с Fantagio, получавайки един от най-високите аванси на пазара след промяната на собствеността на агенцията. Липса на обосновка и позицията на данъчния орган
Въпреки вътрешните сложности на агенцията, експертите отбелязват липсата на убедителна обосновка за подобна схема. „L&C“ е създаден по време на преговори за подновяване на договора, а „The Annie“ е създаден в разгара на активната кариера на Ча Ън У като лице на Fantagio.

Основното оплакване на данъчните власти е неоправданото разпределение на доходите. Ако майката на актьора е помагала на снимачната площадка, семейната компания би могла да претендира за плащане за нейните услуги, но няма правно основание да получава част от приходите на Ча Ън У. Това е основната причина, поради която Националната данъчна служба възнамерява да събере 20 милиарда вона.

В други статии коментират че проверките от миналото лято обясняват ненадейното му влизане в казармата, обявено около 40 дни преди това. Втора компания е блокирала рекламите си с него -първата беше козметичен бранд  Abib, втората е банка -Shinhan Bank. Прилича ми на история Звездолин серия 2 - и двете компании които в момента са спрели рекламите си с Ча са били преди това в Звездювия списък. А наскоро имаше съобщение че сериалът му  на НФ ще излезе второто тримесечие на тази година. Предвид обаче случващото се малко ме съмнява....

# 221
Хубавият Ча очевидно е един от най-добре печелещите в индустрията. А колко доходите са били фирмени и колко лични, ще се уточняват с данъчните тепърва. И аутсорсването, и семейните компании не са негово откритие, а широко разпространена практика по света. Каквито и предположения да витаят, едно е сигурно. Все пак е спечелил достатъчно, че да може да плати, каквото претендират в момента към него.
Държа да отбележа, че при възможност лично бих ошамарила най-силно плюещите по него, защото, ако им разровиш техните чаршафи, едва ли ще миришат по-малко. Ама няма кой да им постави ребром въпроса колко те самите са невинни при хвърлянето на камъни. Тук не говоря за правещите журналистически разследвания, а за хейтърите в нета. Освен това, след като държавната политика е да облага гражданите си двойно повече от фирмите, не виждам после какво ровят и се възмущават. Все пак не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава. Даже се чудя дали нарочно не поддържат тези норми на облагане, че да могат да изнудват финансово баш най-добре печелещите и то точно в развлекателната индустрия. Съмнявам се да гонят така чеболите си.

Влизането в казарма на Ча обаче не мисля да е преждевременно. Част от аверите му от 97liners вече си изкараха казармата. От другите му трима колеги в Astro един вече е изкарал казармата, един е освободен поради автоимунно заболяване, а най-малкия Санха има време до март 2030 г. да влезе. След като Ча си е приключил снимките по филмовите проекти, моментът е точно да отбие военната си служба.

Снощи нищо не гледах. Дани беше изсипала един тон музика в к-поп темата и се пробвах да я изслушам всичката. Не успях. Laughing

# 222
  • Варненска клюкарка
Диспач поне са коректни и не добавят разни настройващи  злонамерени     коментари. Лошото е че вече се коментира в медиите коментари от разни правни консултанти, че не става въпрос само за плащане на данъците и за вратичката   която е дал закона за начин семейства да  помагат на известния си роднина, а пишат статии за наказателна отговорност, законът казвал до 5 г затвор🙄
Данъкът за физическите лица в шоубизнеса е огромен + отчисленията за агенциите 10-20% то излиза че тези хора леят кръв пот и сълзи, далдисват в ледени води, работят по 18 часа, потят се по жеги, стоят гладни и изпробват личните си чувства съпрежевявайки с героите си, заради което страдат отношенията им в ЛЖ ...Това за има-няма малко над 30% от сумите за които са подписвали. Ми това не е работа от 9 до 6 и като се приберат да се изключат от нея, тя тази работа вкъщи продължава с четене и учене на реплики,  използване на учители и треньори  за подобряване на уменията, това струва скъпо, непрекъснато трябва да поддържат имидж струващ много усилия и пари, не всеки става за тая. А накрая чисто получават 35-40 % от началната сума. И това в по добрия вариант. Аз съм чела  за няколко такива случаи с кухи фирми, но понеже сумите са много по скромни корейците ги подминаха без да се впечатляват почти никак- 1-2 статии и утихват до там. Но Ча е едно от най.популярните им рекламни лица съответно и с едни от най големите доходи в сектора. В момента изглежда че и да плати без да оспорва ,хейта няма да спре, а сигналът който дават компаниите които рекламира е много лош. Дано в момента да няма други реклами, че да няма и повече статии как се премахват .

# 223
Сега им е паднало на всички да пишат и приказват всякакви неща. Така и така, като общество явно се нуждаят от това постоянно да им бъде подхвърлян някой за дъвкане. Беше Звездю, после задъвкаха Ий И-Кюнг, сега е Ча, все има кого и за какво да ръфат в мрежата. Дори и "каквото" да не е съвсем достоверно или даже да е съвсем недостоверно.
Още не съм довършила Адвокат на айдъла, т.е. не знам как ще завърши всичко. Ама това, как висшестоящ (абстрахираме се, че в случая е и баща) дава акъл на низшестоящ прокурор, че трябва накрая да обвини когото е "нарочил" първоначално, независимо от събраните в хода на разследването доказателства, че този човек е невинен, никога няма да се изличат от паметта ми. Другото, т.е. да обвинят накрая истинския виновник, щяло да е равнозначно на признаване на собствената некомпетентност на прокуратурата. Не съм далеч от мисълта, че и с данъчните им проверяващи може да е така. Да, в конкретния случай са започнали със собственика на Фантаджио, ама цялата агенция се крепи основно да доходите от дейностите на Ча. Другите им подопечни заработват в пъти по-малко, в много пъти.

Зад кадър от Can This Love Be Translated

Хайде да направим една "екскурзия" да китайския еквивалент на Метеора.

Като казах екскурзия, и това ми беше интересно, почти по на Роцето маршрута, като можете да пропуснете първите 7 минути от видеото, които са с организационна насоченост - https://www.youtube.com/watch?v=nPuKnil6s7I . Обаче явно мъжете не се интересуват нито от к-драми, нито от к-поп, нито от к-бюти, още по-малко от корейска култура. Joy Иначе знаят да стискат дистанционно Самсунг и да въртят ключове на Деу и Хюндай Mr. Green.

# 224
  • пустинен пъпеш
Жалко,че така се преобърна ситуацията за хубавеца Ча.Хареса ми реплика на гг в 3 еп. на текущия Positively Yours:,,Все още ли в сила културата на принудителното напиване?" ,а и ироничния начин,по който беше предадена цялата сцена с почерпката на работната група в края на деня,вкл. твърде натрапчиво досадните скандирания от типа на ,,Пий,пий",а след това ,,Караоке,караоке".Забавно в поднесен и образа на секретаря на президента,а също и заигравката му с ръководителката на групата(изборът на актьора по възраст и външност малко напомня похвата от българския ,,От нищо нещо" с разменените места на Асен Кисимов и Стефан Данаилов).И въпреки неизбежните обичайни клишета и навярно невисокия бюджет точно тази щипка хумористичност задържа вниманието ми за момента.

Общи условия

Активация на акаунт