WIZZAIR - 52

• 8 153
  • 154
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Тази седмица пътувах до Базел и понеже отдавна не бе летяла със самолет, ми направи впечатление, че и на софийското, и на швейцарското летище ме проверяваха с детектор по ръцете, длани и корема, докато мъжа ми изобщо не. Прочетох, че това е проверка за експлозиви. При вас често ли се случва така да ви проверяват? Не ми беше приятно, като на софийското летище дори ме накараха да се събуя.

# 16
Тази седмица пътувах до Базел и понеже отдавна не бе летяла със самолет, ми направи впечатление, че и на софийското, и на швейцарското летище ме проверяваха с детектор по ръцете, длани и корема, докато мъжа ми изобщо не. Прочетох, че това е проверка за експлозиви. При вас често ли се случва така да ви проверяват? Не ми беше приятно, като на софийското летище дори ме накараха да се събуя.
Да,на случаен принцип е. От нашето семейство винаги някой бива проверяван. Това със събуването и на мен ми е много неприятно,но не ми се случва често. Но съм забелязала,че се случва често на софийското летище...другаде не ми се е случвало и не съм виждала да събуват.

# 17
Събуването на софийското летище е само за ботуши ,боти и въобще високи обувки . И не правят изключения,задължително си е.

# 18
Да, и аз това планирам,но се чудя каква е причината. В Шенген сме,няма проверка на документи...на някакъв случаен принцип ли е?
П.П. Току-що се появиха бордните карти,но съобщението да минем през гишетата на Уиз остана. Ще видим утре и ще докладвам...поне места имаме😬

щом имате места значи не е овърбукинг
трябва да ви видят документите, някаква глупост ще е
и на мен са ми искали така на друго място, че пътувах сам възрастен с две децата не би да ги отвличам или нещо такова
а дори не бях жител на държавата, просто излитах оттам

# 19
  • София
Събуването на софийското летище е само за ботуши ,боти и въобще високи обувки . И не правят изключения,задължително си е.

Това и на мен ми е една от най-неприятните процедури на софийското летище, но миналия месец като летях до Бергамо, бях с боти, мъж ми с мъжки тип кларкс, и нито един от двама ни не беше накаран да се събуе.

Натривки от ръцете се вземат редовно по летищата на запад, като имам чувството, че някой брой 20 човека преминали през скенера и на 21-ия се взема натривка - на случаен принцип. Пак миналия месец на мен ми взеха на Бергамо. Не съм сигурна дали е за експлозиви или за наркотици.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 12:33 от veka

# 20
Не знам на какъв принцип е, но мен абсолютно никога не ме пропускат 😂. И в България, и в чужбина мен всеки път ме дръпват настрани, взимат ми натривки и ме проверяват отгоре до долу 😂.

# 21
Мен всеки път ме събуват независимо от вида обувки. Опипват ме( а аз имам страшен гъдел), натривки. Абе всичко възможно.

# 22
Тези неща не се правят да са приятни или неприятни на някой, а за всеобщата сигурност.

# 23
  • София
Тези неща не се правят да са приятни или неприятни на някой, а за всеобщата сигурност.
Ако е за всеобщата сигурност, тогава следва всеки да бъде проверяван, но това не е реалистично.

# 24
Според Вас за какво е? Може би им е скучно на служителите или изгарят от желание да проверят на кой му миришат краката?

# 25
Обувки рядко събувам, защото пътувам с маратонки обикновено (ако съм си с ботите събувам на 1000%), но в 99% от случаите, или мен, или дъщеря ми ни пребъркват и взимат натривки, явно сме много подозрителни (тя е на 9) хахахах. Аз нямам драма с тези проверки, като се налага....а и хората винаги са били мили, едва ли някой примира от кеф да опипва потни хора, или да ги кара да се събуват. Simple Smile

# 26
  • София
Ако е за всеобщата сигурност, тогава следва всеки да бъде проверяван, но това не е реалистично.
Ами то всеки е проверяван - на всички багажите ни минават през рентгенови скенери, а ние - през рамките. Когато едното или другото отчете нещо специфично, тогава се налага допълнително проверка.

# 27
  • au bout du monde
Здравейте,  пътувал ли е някой с куфарче с размер 40/30 /20? Мисля да взема такива за децата, за да не мъкнат раници, че все се оплакват, че им тежи.

# 28
Най-често лична проверка се прави на по-пълни жени - навярно поради опити за укриване на забранени вещи под по-едър бюст/корем. Проверяващите са жени и в проверката няма нищо унизително.

# 29
Правят натривки на всеки пропищял при преминаване под рамката, няма нужда и смисъл да е на всеки пътник въобще.
Съвет: не преминавайте много близо до стените на рамката, а възможно най-в средата. Шансът да пропищи е по-малък. Е, ако имате метални части по обувки или ботуши, неизбежно е.

На мен натривки ми взимат почти всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт