WIZZAIR - 52

• 8 092
  • 154
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,  пътувал ли е някой с куфарче с размер 40/30 /20? Мисля да взема такива за децата, за да не мъкнат раници, че все се оплакват, че им тежи.

Аз пътувам с куфарче с този размер, като това не включва колелцата (моите се махат). Веднъж ме накараха да го измеря, свалих колелцата и всичко беше ок. Летя с Wizz.

Редовно летя с малко куфарче с две колела и всеки път ме карат да го меря и на нашето и на чужди летища. Влиза в рамката без проблеми и на Wizz и на Ryanair.

# 46
  • София
Някой знае ли как да поискам корекция на фактура за полети, които бяха миналата седмица? Налага ми се да помоля данните да се коригират на ЮЛ.

# 47
както всичко, за което няма нарочни бутони по сайта - обаждаш се или им пишеш

# 48
Аз миналата седмица за първи път пропищях на софийския скенер. Бях с най-нормални маратонки Пума (без дебела подметка) и сутиен (винаги е с банели), с които съм пътувала многократно и не е имало проблем. Този път обаче писна, пред мен също писнаха двама-трима човека, в никакъв случай не е било през 20 човека. Една служителка ме опипа доста обстойно от горе до долу - за първи път ми се случва това, не беше особено приятно.
По повод предположенията тук. Аз съм 50 кг и почти винаги ми правят натривки.. Не мисля, че има нещо общо в кг, просто или съвпадаш с някъв профил - млада жена, пътува сама, нещо си..Другия вариант е да е  на случаен принцип и аз да вадя късмет винаги. До преди няколко години все ме питаха на проверката за лични документи, сама ли пътувам, къде отивам и т.н. Малко ми беше странно, че все мен..
Не мисля че съм съмнителна толкова, не съм хипарка и се обличам спортно-елегантно, ама пак..
Никога не съм пропищявала и пак ме проверяват. Сега на отиване и връщане ме караха да събувам боти, Кларкс, ниски. Бях забравила да сложа маратонки.
Вчера на връщане от Барселона, бяха изхвърлили един куфар, явно не са си платили за приорити или не знам, но си наблъскаха дрехите в раниците, обличаха...
Винаги като се връщам към Българяи виждам такива абсурди, като аборигени сме...

# 49
  • София
както всичко, за което няма нарочни бутони по сайта - обаждаш се или им пишеш
Проблемът е, че обаждането струва скъпо, към 25 евро. Писах с виртуалния асистент, но нямаше голяма полза, затова реших да се допитам до вас относно корекция на фактура от ФЛ на ЮЛ.

# 50
Имам спомени, че за проблеми по съществуващи резервации има безплатен телефон. Имаше един такъв номер в първото мнение на темата. А виртуалния асистент не става, но може да си поискаш да говориш с човек.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 17:34 от neuromancer

# 51
  • Milano
https://www.wizzair.com/bg-bg/pomoshten-centar/moiat-wizz-profil … ashtaniya/fakturi

Долу, където пише корекция на фактури.

# 52
  • София
regina di cuori, много благодаря за линка! Успях да пусна заявка за корекция, пък дано стане.

# 53
Здравейте, имам нужда от съвет, защото съм в много неприятна ситуация с Wizz Air и плащане.

Направих резервация за полет, първият опит за плащане беше с карта без достатъчно средства и беше отказан.
След това платих със Revolut, сумата е приета, но е със статус “pending / в изчакване”.

В системата на Wizz Air резервацията се вижда, има код, има полет и пътник, но онлайн чек-инът е блокиран и пише, че има проблем с плащането (надплащане / недоплащане).

Парите още не са окончателно взети, а са в изчакване от банката.
Полетът е спешен (на 16 декември) и се чудя дали да купя нов билет, защото обслужване на клиенти работи чак в понеделник.

Въпросите ми са: – Случвало ли ви се е Wizz Air автоматично да финализират такова плащане по-късно?
– Ако сте купили нов билет, върнаха ли ви парите от първия (pending) опит?
– Колко време отне освобождаването на сумата?

Ще съм много благодарна, ако някой сподели личен опит, защото сумата не е малка и не е моя.
Благодаря предварително 🙏

# 54
Мисля, че просто трябва да се обадите и трябва да работи и през уикенда. Или в чата, като си поискате да говорите с човек

# 55
Здравейте, имам нужда от съвет, защото съм в много неприятна ситуация с Wizz Air и плащане.

Направих резервация за полет, първият опит за плащане беше с карта без достатъчно средства и беше отказан.
След това платих със Revolut, сумата е приета, но е със статус “pending / в изчакване”.

В системата на Wizz Air резервацията се вижда, има код, има полет и пътник, но онлайн чек-инът е блокиран и пише, че има проблем с плащането (надплащане / недоплащане).

Парите още не са окончателно взети, а са в изчакване от банката.
Полетът е спешен (на 16 декември) и се чудя дали да купя нов билет, защото обслужване на клиенти работи чак в понеделник.

Въпросите ми са: – Случвало ли ви се е Wizz Air автоматично да финализират такова плащане по-късно?

Ще съм много благодарна, ако някой сподели личен опит, защото сумата не е малка и не е моя.
Чекирането става едва 24 часа преди полета. От снимката Ви се вижда, че сте надплатили 0.61 евро. Доколкото си спомням телефонът на български беше само в работно време. Може да пробвате с телефон на английски.

# 56

В случая сумата не е дръпната, не знам как биха процедирали, но ето и моя опит, като отмених полет 30 мин. след резервация - ако не сте платили за промяна на полет, връщат част от сумата под формата кредити, зависи и колко време след резервирането е направена отмяната. Преди да канселирате полета ви изписва каква сума ще ви възстановят. Кредитите ги възстановиха, поне при мен, за около 3-4 дни.

# 57
# 58
Една добра новина, сега остава да падне и цената на билетите Joy

# 59
Фиумичино или Чампино?

Общи условия

Активация на акаунт