WIZZAIR - 52

• 8 153
  • 154
  •   1
Отговори
# 30
Има ли видими метални капси, катарами и пр. по обувките задължително карат да се събуят. Иначе скенерът няма да спре да свири.

# 31
  • София
Най-често лична проверка се прави на по-пълни жени - навярно поради опити за укриване на забранени вещи под по-едър бюст/корем. Проверяващите са жени и в проверката няма нищо унизително.

Това въобще не е вярно. Дъщеря ми е на 20 и е слаба, редовно я проверяваха и като по-малка. Проверяват се всякакви жени. Мен лично много пъти са ме опипвали преди, защото скенерите пищяха от банелите на сутиена, но явно скенерите станаха по-модерни и поне от година не ми се е случвало.
Отделно, в тази или в темата за Райън съм писала, че в Бристол или на Лутън имаха толкова модерен скенер, че като погледнах да видя на екрана къде е зоната, която е реагирала, и като видях мястото само казах впечатлено на полицайката, която ме проверяваше, че това е вагинална спирала, а тя каза, че знае, но трябва да провери джобовете на дънките. За обувките имаше отделен скенер като стълбичка и не се събуваш. Всички тези устройства са направени, точно за да не ни опипват и за всеобща сигурност, защото се хваща всичко и както знаете от филмите, наркотиците не ги крият нито в сутиена, нито под корема, а ги наместват в тялото по всевъзможни начини.

# 32
  • София
Аз миналата седмица за първи път пропищях на софийския скенер. Бях с най-нормални маратонки Пума (без дебела подметка) и сутиен (винаги е с банели), с които съм пътувала многократно и не е имало проблем. Този път обаче писна, пред мен също писнаха двама-трима човека, в никакъв случай не е било през 20 човека. Една служителка ме опипа доста обстойно от горе до долу - за първи път ми се случва това, не беше особено приятно.

# 33
Може да не е пропищяло от това. Може да си имала стотинка в джоба или метални копчета на панталон или друга дреха, ето ти повод за пищене. А и скенерите и рамките имат различна чувствителност. Тези на летище София са от най-чувствителните Wink

# 34
  • Beyond the stars
Има маркери на легените за багажа и спрямо на който се падне правят допълнителни проверки - натривките на ръцете.

# 35
Когато минеш под рамката и не пропищи, не ти правят натривки. Когато пропищи веднага те дръпват настрани и се почва…

# 36
  • София
Има маркери на легените за багажа и спрямо на който се падне правят допълнителни проверки - натривките на ръцете.

Това ще го огледам следващият път. Моята версия беше, че има някъде брояч - виждала съм такъв на рамката на скенера и според броя преминали - следващия е с натривка.

# 37
Откакто летя от едно определено летище извън България месъбуват всеки път, без значение с какви обувки съм. Дори със сандали без метално по тях. Единствения път, когато минах с обувки, беше с едни еспадрили. На софийското летище само, ако съм с боти. На други летища не съм събувана. Натривки също са ми правени, но не често и най-вече в София.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 18:53 от morskibriz

# 38
  • София
Макар скенерът да не е пропищявал, ми взимаха натривки и на отиване, и на връщане, теглото ми е поднормено, това го казвам във връзка с предположението по-нагоре, че пълните жени повече ги проверяват. Интересно, че на едното летище искаха да свалям колан и часовник, на другото не. Явно нещата много варират.

Използвам случая да попитам за membership card -   Заслужава ли си за 1-2 пътувания в годината?

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 18:53 от Restless

# 39
По моята сага...на чек-ин гишетата в Дортмунд,поискаха документите и на тримата пътници и им издадоха хартиени бордни карти(въпреки,че имаха дигитални такива). Попитах какъв е проблема,но  служителката лаконично отговори,че няма проблем....но издаваха  хартиени бордни карти и на хората за София след нас.

# 40
Макар скенерът да не е пропищявал, ми взимаха натривки и на отиване, и на връщане, теглото ми е поднормено, това го казвам във връзка с предположението по-нагоре, че пълните жени повече ги проверяват. Интересно, че на едното летище искаха да свалям колан и часовник, на другото не. Явно нещата много варират.

Използвам случая да попитам за membership card -   Заслужава ли си за 1-2 пътувания в годината?

За картата, може да си сметнете с отстъпките колко ще ви излезе. Има и вариант кредитна карта DSK Wizz, понеже изчетох една тема тук, според мен повече си заслужава. Ние обаче пътуваме и с Ryanair и стандарти компании, максимум 3 екскурзии на година, но не само wizz. Реших да не издавам кредитна wizz  2026 г., защото със сигурност ще изтегля ипотечен кредит, а кредитната карта също я броят за кредит и се описва.

# 41
  • Варна
Здравейте,  пътувал ли е някой с куфарче с размер 40/30 /20? Мисля да взема такива за децата, за да не мъкнат раници, че все се оплакват, че им тежи.

Аз пътувам с куфарче с този размер, като това не включва колелцата (моите се махат). Веднъж ме накараха да го измеря, свалих колелцата и всичко беше ок. Летя с Wizz.

# 42
  • Beyond the stars
Когато минеш под рамката и не пропищи, не ти правят натривки. Когато пропищи веднага те дръпват настрани и се почва…

Не ми се е случвало да пропищи рамката, но пък натривки често ми правят.

Съпружието, във връзка с работа в района на летището премина обучение по безопасност, за да му издадат пропуск за достъп, та от това обучение ми е информацията.

# 43
  • au bout du monde
Здравейте,  пътувал ли е някой с куфарче с размер 40/30 /20? Мисля да взема такива за децата, за да не мъкнат раници, че все се оплакват, че им тежи.

Аз пътувам с куфарче с този размер, като това не включва колелцата (моите се махат). Веднъж ме накараха да го измеря, свалих колелцата и всичко беше ок. Летя с Wizz.

Много благодаря. И аз съм харесала такова, на което се махат колелата, мисля, че ще е по удобно за деца, отколкото такова с 2 колела, 🤔

И ние ще летим с wizz.

# 44
да знаете, че тия куфарчета, ако ги чекирате им падат лесно колелцата
та след първия път вече ги махам при чекиране

Общи условия

Активация на акаунт