WIZZAIR - 52

• 9 585
  • 187
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, имам резервация, която предстои да платя с банков превод.
Активна ли е сметката в Сити банк в България, по която да преведа евро или трябва да плащам в сметката в Лондон, която ми излиза, като избера euro като вид валута за плащане?

По логиката на промените в Бг за смяната лев-евро си мисля, че не би трябвало да има проблем и дано някой вече е преминал през това и ми отговори.

Благодаря!

Не съм плащала на Уиз по банков път, но всички бивши левови сметки (вкл. и в Ситибанк - там са Йеттел и Виваком) си работят нормално в евро. Особеност е, че при преводите към тях не се допуска кирилица в името на получателя и основанието, което преди 31.12. си беше ОК, но явно сега работят по различна платежна система.

# 181
  • София
Здравейте, имам резервация, която предстои да платя с банков превод.
Активна ли е сметката в Сити банк в България, по която да преведа евро или трябва да плащам в сметката в Лондон, която ми излиза, като избера euro като вид валута за плащане?

По логиката на промените в Бг за смяната лев-евро си мисля, че не би трябвало да има проблем и дано някой вече е преминал през това и ми отговори.

Благодаря!

Не съм плащала на Уиз по банков път, но всички бивши левови сметки (вкл. и в Ситибанк - там са Йеттел и Виваком) си работят нормално в евро. Особеност е, че при преводите към тях не се допуска кирилица в името на получателя и основанието, което преди 31.12. си беше ОК, но явно сега работят по различна платежна система.
Мен ме попариха с 30 евро такса банката. Избягвайте плащане към Citibank London .
За Револют не знам колко ще е таксата

# 182
Четох коментари, че с Револют няма такса

# 183
Револют и Wise си пишат таксата предварително. Зависи каква точно сметка е получателя, каква валута, къде се намира ...

# 184
в Револют също ли се плаща незабавно? Питам, защото аз понякога избирам банков превод, за да спечеля още време и 24/48 часа за уточняване на плана и програмата, ако не пътувам сама.

Моля да споделите, ако сте избирали през Револют.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:36 от maria_iv

# 185
С Револют става много бързо, няколко часа до Южна Америка, до евро сметка е незабавно. До Англия не съм пращал.
Само че ще минат 3-4 дена докато го отразят в Уиз.

# 186
Преди няколко дни писах, че полетът ми е променен, но опциите за резервиране на друг полет и за връщане на парите практически не работят. След като всеки ден опитвам по няколко пъти и не става, явно не е моментен технически проблем. Опитах се да се свържа с агент през чата, но никой не се включва и след известно време системата ме изхвърля от профила. Какви други опции за връзка с Уиз има в такъв случай?

# 187

Общи условия

Активация на акаунт