WIZZAIR - 52

• 47 679
  • 854
  •   1
Отговори
# 825
Таксата зависи от вашата банка и банката на получателя. Ако и двете са в еврозоната таксата трябва да е 2-2 евро
Иначе може да пробвате Револют или Wise, таксата ще е много по-малка дори за презокеански превод.

# 826
Официално: полетите Варна-Нюрнберг и Пловдив-Братислава стават сезонни
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-ot-Wizz-Air-za … ratislava-2996279
https://akcentnews.com/plovdiv/ot-noemvri-wizz-air-spira-poletit … i-bratislava-2814

Wizz Air потвърждава промените в сезонното разписание на полетите по маршрутите Братислава-Пловдив и Варна-Нюрнберг, които ще се изпълняват като сезонни летни линии.

Решението е взето като част от регулярния процес по планиране на мрежата на Wizz Air, при който авиокомпанията непрекъснато анализира нагласите на пътниците, тенденциите при пътуване, моделите на резервации, сезонното търсене и нуждите на пазара. Въз основа на тези данни Wizz Air планира своята мрежа, за да адаптира капацитета си спрямо потребителското търсене, като продължава да предлага достъпни и удобни възможности за пътуване в Европа и отвъд.

Wizz Air остава ангажирана към България и своите пътници. Всички засегнати пътници, които вече са закупили билети за зимния период, ще бъдат уведомени своевременно чрез предпочитаните от тях канали за контакт. Безопасността, клиентското преживяване, комфортът и осигуряването на достъпни и удобни възможности за пътуване до най-популярните дестинации в Европа и отвъд, остават водещ приоритет за Wizz Air. Авиокомпанията се извинява за неудобството, причинено от тези промени, и благодари на пътниците за тяхното разбиране.

# 827
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,
Опитвам си да пусна иск, заради закъснял полет и понеже резервацията е от моя профил, но пътуващият е друг ми иска да приложа пълномощно. Някой знае ли какво трябва да бъде то? Заверено от нотариус или написано в свободен текст?
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 828
Свободен текст, от чието съдържание следва да личи желанието на пътника да Ви упълномощи да предявите претенцията от негово име. Нещо като: долуподписаният (Х)  упълномощавам ...(Y) да предяви пред...(компанията) от мое име претенция за изплащане на обезщетение поради... (описва се закъснението - времето, мястото, номер на полета, ). Дата и подпис са задължителни реквизити. Подписва се само упълномощаващия(пътника).

# 829
  • Пловдив
Здравейте! На 22 октомври имам полет до Малага. Изпратили са ми съобщение, че променят часовете на излитане от София и на връщане от Малата също. Въпросът ми е може ли втори път да направят промени?

# 830
Може и пети път
Няма ограничения

# 831
  • Пловдив
Може и пети път
Няма ограничения

Ужас!😮‍💨 Благодаря! Дано не ни сполети, ама Божа работа

# 832
Ами зависи как се гледа на нещата
Според мен това е много полезно нещо, защото ти позволява промени без доплащане
Просто трябва да се знае като се купуват билети и човек да се съобразява.

# 833
  • Казанлък
Може и пети път
Няма ограничения
Мдааа SmileSmileySatisfied
Вече за втори път ми сменят полети до Малага. Миналия път на октомврийския нагласих по-удобни дати с тази промяна.  Сега пък коригирах декемврийския полет. Няма лошо

# 834
На дъщеря ми промениха не часовете, а датите за полет през ноември до Братислава и така се обезсмисля цялото пътуване.
Възнамеряваха да ходят на концерт в Прага.
Все още не е взела решение какво да прави, именно защото дори да измисли някаква гимнастика, няма гаранция, че няма да променят нещо в последния момент...
Много е разочарована, още повече, че за първи път организира пътуване сама, досега само с мен е ходила по екскурзии.

@neuromancer, като казваш промени без доплащане, става дума за същата дестинация, нали?

Защото явно концертът ще падне в канала, но може ли да пренесе датите от ноември за септември и поне да си направят една разходка в Прага/Бърно??!
Че предвид климата и ранното стъмняване няма особен смисъл да си през ноември в Прага.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 17:39 от SamoDiva

# 835
Ами ако дестинацията въобще отпадне може да смените дестинацията, разбира се нещо в близост, не да смените Бергамо с Абу Даби.
Дори да не отпадне, може да поискате примерно Болоня да се смени с Бергамо, ако примерно няма полет от Болоня за желаните дати, а от Бергамо има.
Естествено при концерт и липса на удобни дати може да се наложи да откажете, за съжаление.
Това е нискотарифна компания и само с нея може да летите, ако беше Луфтханза щяха да ви предложат и полети с Austrian, Swiss, LOT...
Мисля, че Уиз специално имаха ограничение за един месец след и половин месец преди датата, та ноември за септември няма да стане. Но винаги може да се обадите и да видите какво ще ви кажат.

# 836
И аз получих известие за смяна на часа за полет до Малага на 24.12, лошото е, че го купих точно, защото беше рано сутринта и си планирах прекачване за същия ден, някой знае ли до кога трябва да потвърдя или отхвърля промяната, защото нищо чудно и другата авиокомпания да смени нещо до декември и бих изчакала 🙄

# 837
до 3 часа преди полета може да откажете или потвърдите

но ако сменят часа пак и върнат нещо близо до стария полет ще отпадне възможността за смяна

# 838
  • София
Скрит текст:
до 3 часа преди полета може да откажете или потвърдите

но ако сменят часа пак и върнат нещо близо до стария полет ще отпадне възможността за смяна
Не съм сигурна, че е така, макар опитът ми да е с Райън. Смениха ни полета, защото примерно в сряда вече нямаше да летят. Предложиха ни полет в следващия понеделник. Не сме се съгласявали. Оставихме да решим по-късно. Междувременно върнаха полетите в сряда, но ние си останахме за понеделник без да сме потвърждавали нищо. Очаквах, че по подразбиране отново ще ни предложат срядата, но за тях вече бяхме пътниците от понеделнишкия полет, които не са възразили на промяната. Започнаха да продават новия полет в сряда от нулата.  Съгласихме се на по-дългия престой, защото се настроихме, че ще ни е по-добре така. Сигурно можехме да сменим. Мисълта ми е, че не се съобразиха с първоначалния ни избор.

# 839
Това, което описвате е пълен отказ, после полета е нов, не може да се върне. И продават от нулата.

Става въпрос за смяна на часа, полета си остава със същия номер. После нова смяна на часа, същия номер на полета.

Общи условия

Активация на акаунт