Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 634
  • 18
  •   5
Отговори
Здравейте. Искам да си сверя часовника, че в ситуациите все аз излизам откачената. Първо да започнем с това, че аз когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ! Малко пийване(леко цъкване) за мен е ок, но до там.
От там идва и главният проблем на съпруга ми- мръщела съм се и съм мърморила всеки път като излиза да се види с приятели -така е признавам. Става ми лошо като чуя това- преди не е било така. НО! Моля, кажете ми, случвало ли ви се е докато знаете, че всеки момент можете да родите, съпруга ви да се прибере от излизане с приятели неадекватен. Точно когато имате най-много нужда от подкрепа и очаквате от него да прояви отговорност. Ако тръгна да раждам с какво ще може да ми помогне? Освен да ме бутне по стълбите залитайки.
Още повече че не говорим за нещо, което се е случило един път. Не се сещам за излизане (сам), в което е пил умерено, както обикновено правят хората- пийват, хапват, говорят си, прекарват си хубаво и се прибират. Никой от приятелите му не пие умерено. Млади хора с малки деца се държат като пиянките от кръчмата- ами грозно е! Вкъщи също пие всяка вечер(но не до неузнаваемост слава богу)
Моля ви споделете вашият опит, вашето мислене, кои са вашите граници. Ако има някаква грешка в мен и моето мислене, искам да го поправя. Да го приема до колкото е възможно и да не ми става буквално зле когато стане въпрос за пиене. 😮‍💨

# 1
  • София
За мен нормалното е да е адекватен. Иначе как се държи, двамата сами ли живеете?

# 2
  • София
Малко си закъсняла с притесненията.

# 3
Не е ли малко късно да си задаваш тези въпроси? Женени сте, дете имате...
Омъжила си се за пиянде, което скоро ще се превърне в алкохолик, ако вече не е. Лошото е, че цялата му компания е такава, което прави проблема още по-сериозен.
Аз лично не виждам полезен ход, освен един. Но няма да ти хареса.
Още по-лошото е, че по някое време ще узрееш и ще направиш каквото трябва, но дано не е късно, когато детето ви е попило примера на баща си с риск някой ден да поеме по неговите стъпки.

# 4
  • София
Ако сам не осъзнава защо трябва да е трезвен при предстоящо раждане на жена му всеки момент, говорим за тежък i) инфантилизъм, ii) непукизъм, iii) алкохолизъм. От повторяемостта на събитията можеш да си направиш извода за коя от трите опции иде реч.
Леко раждане!

# 5
Ами той си е чист алкохолик - пие всеки ден и редовно се напива до неадекватност. Нормалното е алкохолът да не е ежедневие, а когато се пие, да е умерено. Доста си закъсняла, тези неща е трябвало да ги премислиш преди бракът и децата. Да не би да си очаквала да се промени след появата на детето?

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 15:11 от Tessaria

# 6
Ето тук има много мнения за сверяване на часовника.
https://bg-mam.ma/t/1829510

# 7
  • Somewhere far away
вече има такава тема.

# 8
Интересно ми е, след като си бременна, дали ще се съгласи да не пие поне докато родиш, за да може да ти бъде подкрепа.
Не че с малко бебе такава подкрепа няма да ти трябва...
Но ето, ти от много неща се лишаваш, защото носиш вашето дете. Може и иска ли той да бъде солидарен и също да се подложи на ограничение?

# 9
  • София
Авторке, кое за теб е малко чуваме? Явно това ежедневното пиене у дома. Т.е. имаш толеранс към битовия алкохолизъм, но човекът вече е преминал границата. Само дето надали чак сега тепърва е почнал с тези пиянски сбирки и сигурно ги е имало и преди детето, та дано узрееш скоро за решението, докато не е навредил на теб или на детето.

# 10
Хора, преди да пишете тема, първо проверявайте дали няма скорошна такава. Дали са Ви по-нагоре.

# 11
  • София
Темата на Абуто е обсъждане по принцип. В случая жената има конкретен проблем. Всеки момент ще ражда, а мъжът ѝ се прибира на мотика, докато тя се чуди дали това е приемливо.

# 12
Няма какво да се чуди, въпросът е риторичен. Гадна работа! Да разбирам, че сте в напреднала бременност? То не че е от значение за човек който не спира да се налива... Имате ли близки около Вас да Ви помогнат, когато се налага? Само не разбрах, той от преди да забременеете ли се напива системно, и ако е така, защо изобщо побързахте да забременеете от него?

# 13
E, колко пие всеки ден? И какво пие?
И колко често излиза с приятелите си?

# 14
Поставете въпроса ребром. Ултимативно. Или спира с пиенето и напиванките с приятели и в къщи, или да се разкарва. Още едно напиване и вратата. Ако избере пиенето, няма какво повече да се направи. Ако държи на Вас и бъдещото Ви дете, ще спре.

Общи условия

Активация на акаунт