Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 787
  • 24
  •   2
Отговори
# 15
Да бе бременна жена, преди раждане точно сега и е времето да превъзпитава и гони мъжа си!

# 16
За да спре, трябва да скъса с приятелите си и повече да не излиза с тях. Силно се съмнявам въпросният да се мотивира толкова силно, че да го направи. Той, ако имаше силна воля, нямаше да допусне да се напива.
И да обещае, ще е ден до пладне... Щом средата му е такава, рано или късно пак ще се повлече с тях.

# 17
За да спре, трябва да скъса с приятелите си и повече да не излиза с тях. Силно се съмнявам въпросният да се мотивира толкова силно, че да го направи. Той, ако имаше силна воля, нямаше да допусне да се напива.
И да обещае, ще е ден до пладне... Щом средата му е такава, рано или късно пак ще се повлече с тях.

Не да обещава. Ако се напие пак, край. Не знам кога е моментът. Може би, като се роди бебето, неадекватен, пиян татко да го дундурка? Не знам. Да расте дете с баща пияница? Не знам.

Знам за случай, когато подобен ултиматум за развод действа като студен душ.

# 18
  • Somewhere far away
Хубаво щеше да е ако не правите деца с някой , който очевидно има проблем. И този проблем не е от вчера. Едва ли е почнал да пие чак когато тя е забременяла, хайде стига - нека бъдем реални, тя със сигурност е усещала че има любов към чашката и много преди това!

# 19
Всеки ден пие ама какво и по колко? Излизането с приятели не би ми било проблем ако не е ежеседмично, а примерно веднъж в месеца, но всекидневно пиене вкъщи... Сори но и 50-100 гр. да са... Всеки ден...

# 20
Ама нека напише КОЛКО и КАКВО пие.
И тия напивания с приятели колко са чести. Значение има и колко изпива, че да се напие.

Някой мъж може да изпие много твърд алкохол и по никакъв начин да не му личи, друг "омеква" от 2 бири. Реално е въпрос на черен дроб. Но не означава, че първия няма проблеми с алкохола, а втория има.

# 21
  • Варна
Случаят за ултиматума и студения душ е по-скоро изключение. Ако отказването от алкохола беше толкова лесно, на тоя свят алкохолици нямаше да има.

# 22
  • Somewhere far away
Проблема не е дали и колко излиза с приятели- проблема е че се пие всеки ден.

# 23
Баща ми така започна, премина във всеки ден по много и понякога до неадекватност и стигна до всеки ден неадекватност.
Ако сам не смята това за лошо, значи според мен пробнозите не са добри, съжалявам.
Не е нормално човек с бъдещо дете и след студентска възраст така да се държи...

За съжаление не знам какво да те посъветвам.
Само самия човек може да се реши да спре, трябва да осъзнае проблема и в много случаи да иде на психолог ..

# 24
Омъжила си се за алкохолик, и си се сетила чак, когато си забременяла?

Общи условия

Активация на акаунт