Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 19 678
  • 195
  •   4
Отговори
# 90
Знам какво е кълчища благодарение на татко ми. Преди около 20тина години правеше нещо с тях в банята и мама се въртеше около него, като приключи, имаше останало снопче. Реши да види как ще изглежда жена му с дълга, русолява коса и ги метна върху главата ѝ, а тя отиде да се оглежда в огледалото. Като я видях се смях, докато ме заболя корема и ми изскочиха сълзи и до ден днешен ми е един от най-любимите весели моменти с тях.
По темата - от скоро съм активен шофьор. За една седмица проявленията са : забравила съм да заключа колата за цяла нощ ( нищо не се беше случило); снощи вратата на багажника не я бях отворила докрай и се спусна върху главата ми, зъбите ми изтракаха чак, бръмбарите в главата ми се разджуркаха добре.
Точно преди Коледа бях на ресторант и както винаги, паркирах, заключих кормилото, защото колата ми е от най-крадените в Канада. Два часа по-късно тръгвам да си търся колата, че не помнех къде точно я бях оставила. Тук ключ, там ключ, няма го! Накрая си открих колата с ключа в нея. Тя се стартира с копче, но трябва да има ключ в колата. Иначе не запалва, а ключа за металната скоба, която заключва кормилото виси на ключа. Тоест, бях им оставила всичко, само да пожелаят да я вземат!

# 91
  • Карлово
Мислели са, че е капан!!!!:laughing:

# 92
  • Fairbanks, Alaska
"Кълчища" знаете ли какво е? От два-три месеца ни се разпадна едно нещо в тоалетната. Държача за тоалетна хартия. То, основното нещо си е "завинтено" към стената, но другото, което държи хартията, пада. Ей, как ли не го лепих, навъртях там сезал някакъв - това намерих у нас. Пак пада. Няма нужда да се сменя цялото, може да се поправи. И обяснявам на моя мъж, че "кълчища" трябва да ми вземе. Ходил той в един-два магазина, никой не знаел що е то Simple Smile. Сигурно някакви хлапета е уцелил. Днес минаваме покрай един такъв магазин. "Сприии! - казвам. Вземи ми кълчища!" Наби спирачки, милия, спря. Върна се с едно пакетче. Имало значи. Разгеле! Навъртях няколко влакна от кълчищата, пъхнах едното в другото, оправиха се нещата. Обаче, много се изненадах, как никой не знае вече какво е това. Включително моят мъж не знаеше, а никак не е младеж.
Аз купувах кълчища преди 1.5 месеца, че.се оказах съвсем неподготвен докато сменях водомер. По спомени, в мазето трябваше да има, но може и майсторите като санираха долу да са си ги прибрали.

# 93
Мислели са, че е капан!!!!:laughing:
Най-вероятно не са и опитали. Не че не могат да срежат метала, с който заключвам, но твърдят, че просто отминавали такива коли….
Иначе има значение за застраховката…

# 94
Абаджиева,би ли споделила каква кола караш и какво е това чудо, с което си заключваш волана?

# 95
Абаджиева,би ли споделила каква кола караш и какво е това чудо, с което си заключваш волана?
Обикновена Honda CRV, Hybrid. Най-крадените коли в Канада са те.
Ето това е нещото. Физически заключва кормилото. Казват, че бандите (защото са организирана престъпност), могат да го срежат за секунди, но на паркинг лот с повече коли обикновено избягват.
https://www.canadiantire.ca/en/pdp/the-club-suv-truck-steering-w … 1vD_BwE#store=664

В Канада има огромен проблем. За 24 колата е открадната и натоварена в контейнер на пристанището в Монреал…
Надявам се да я опазя…

# 96
Thinking Ние в края на 90те имахме подобен уред.В София сме.По принцип много ли крадат автомобили в Канада?
Тук май се успокоиха нещата.Преди много години нямаше познат, който да не е пропищял или открадната кола, или опит за кражба.

# 97
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ето това е нещото. Физически заключва кормилото. Казват, че бандите (защото са организирана престъпност), могат да го срежат за секунди, но на паркинг лот с повече коли обикновено избягват.
https://www.canadiantire.ca/en/pdp/the-club-suv-truck-steering-w … 1vD_BwE#store=664

В Канада има огромен проблем. За 24 колата е открадната и натоварена в контейнер на пристанището в Монреал…
Надявам се да я опазя…
Застраховка няма ли колата?

# 98
  • София

Надявам се да я опазя…
Застраховка няма ли колата?

Е, и да има - при оставен ключ и чип за отключване - няма как да ти изплатят такава. Поне в България е така, ако ти откраднат кола, а нямаш двата (или единия ключ, ако е на лизинг) - не ти изплащат нищо. Силно се съмнявам в Канада да е много различно при застрахователите.

# 99
Не съм се изразила/писала добре, за което се извинявам.
Имам предвид по принцип дали колата има застраховка? Ако има, защо толкова ѝ трепери, слага "бастун" и т.н.
 За няколко месеца имахме кола 2023 година, Хюндай Кона, според мъжа ми е много краден автомобил в България, защото лесно се отваряла, и се шегуваше, че ако я откраднат, по добре да не я намират. Защото пък се оказа, ако имаш каско, че ако ти намерят колата след кражба, и има щети, или е полу разфасована, не се изплаща нищо...

# 100
Могат да го срежат за секунди, но трябва да дойдат подготвени.

# 101
Могат да го срежат за секунди, но трябва да дойдат подготвени.
Те са подготвени. Това им е “работата”. Организирани банди, обикновено по- големи хлапета, на които се плащат “жълти стотинки”. Ходят по гаражи, по паркинги, с цел да откраднат кола. Успяват за секунди.
Естествено, че имам застраховка. Тук кола без застраховка не може да е в движение. Треперя ѝ, защото имам нужда от кола. Ако нямах, нямаше да имам кола.

# 102
  • София
Е, как няма да трепериш над колата си, ако ще и най-големият трошляк да е, твоя си е и ще си я пазиш и “къташ”. Моята я взехме по-стар модел и на много км, но въпреки това не искам да ми я крадат, дерат или блъскат.

# 103
Е, как няма да трепериш над колата си, ако ще и най-големият трошляк да е, твоя си е и ще си я пазиш и “къташ”. Моята я взехме по-стар модел и на много км, но въпреки това не искам да ми я крадат, дерат или блъскат.
Преди 15 години одрах колата на съседа, нова, лизингова. Много се бях разстроила, вадя листи да пишем протоколи, и т.н. Той ми се смее, прати ме да си ходя, каското за това било.  Разказа ми - имали навремето съсед, добрал се до нова лада, пък в гараж, пък, миене, търкане, пазене, накрая я блъснал, след това и инфакрт получил, вероятно от притеснения...
 Да не е приятно, да не трябва да сме като рали състезатели, и е хубаво да се внимава, но лично за мен е е добре толкова да се трепери за ламарини.

# 104

Да наричаш съвсем нормално разумно отношение към колата (изобщо към собственост) не е същото като “треперене на ламарини”. Тук явно е пълно със супер имотни българки, за които  е безразлично дали колата им е открадната или не. Трудно ми е да разбера подобно мислене.

Явно не схващаш, че за да ми изплатят застраховката трябва да слагам този бар на кормилото, плюс другите две предпазни метода, които има колата. Защо да плащам с повече от $200 отгоре всеки месец за застраховка, когато за малко повече еднократно мога да намаля застраховката, като докажа, че вземам мерки срещу евентуална кражба. Имам чувството, че живеем в алтернативни реалности. Аз не съм свръхбогата, за да ми е безразлично дали ще давам +$200 всеки месец за нещо, което мога да предотвратя.  Не съм муня!

Общи условия

Активация на акаунт