Термин Август 2026

• 13 937
  • 463
  •   1
Отговори
# 450
Аз по-клоня към газове.. 12-13 седмица са още около 5-6-7см, в плоден сак, който е в матката, която още не се е разпънала кой знае колко. С първата бременност плацентата ми беше предна и си мислих, че усещам нещо по-рано, а накрая след като усетих наистина бебето, разбрах, че съм си въобразявала. Около 19-20 седмица вече можех да кажа, че го усещам.
Сега съм със задна плацента, уж по-рано се усеща, но вчера на БХС-то, като видях колко много се движеше, въртеше и скачаше бебето, аз нищоо не долавях, за съпоставка 12+2 съм.

# 451
Аз по-клоня към газове.. 12-13 седмица са още около 5-6-7см, в плоден сак, който е в матката, която още не се е разпънала кой знае колко. С първата бременност плацентата ми беше предна и си мислих, че усещам нещо по-рано, а накрая след като усетих наистина бебето, разбрах, че съм си въобразявала. Около 19-20 седмица вече можех да кажа, че го усещам.
Сега съм със задна плацента, уж по-рано се усеща, но вчера на БХС-то, като видях колко много се движеше, въртеше и скачаше бебето, аз нищоо не долавях, за съпоставка 12+2 съм.
Ами уж за момента газове не са се появили като симптом, но и аз на всеки преглед миждам че мъничето е активно и все се движи, а не го усещах. Не съм сигурна като за втора бременност колко по-рано е възможно да се усеща. Чакам с нетърпение този момент, най-сладкото е 🥹😍

# 452
Да, и аз чакам с нетърпение, но пък тогава други мисли ме налягат.. 😅 Аз съм си шаш и паника и все ми се струваше, че от много време не е мърдало и т.н. ама, както казах, там проблема си е в мен 😂

# 453
Аз засега се мажа с кокосово масло само, на повечето не ви е първа бременност, затова кой продукт ще препоръчате против стрии? Гледах някакъв в дм с добри отзиви, но се чудя.
Моите гърди всякаш не са мръднали, може би съвсем малко, май ще раста само на корем и дупе 😀
Все още не съм усещала бебето всякаш (края на 12та седмица съм) и на моменти се панирам от това, но гледам да си чакам спокойно ФМ в понеделник.

# 454
С първото дете се мазах най дълго с хидратиращият на CeraVe, просто защото имах огромна опаковка, икономичен е и става и за лице и тяло. Доволна бях. Сега ползвам серията за майки на Мустела, доста плътен е лосионът, не бих казала че е икономичен, но попива добре и е приятен. Пробвах и кокосово масло първият път, но стоеше много мазно, на моята кожа олиа не попиват добре и всички дрехи ставаха мазни. Лосионите и млеката работят по добре при мен. Мазане поне 2 пъти на ден.

Усетите ли сърбеж - значи кожата се цепи, и задължително тичате да се мажете, за да хидратира.

Зависи си от кожата ви. Ако сте предразположена - и с мазане може да излязат, но ще са по малко. Ако не се мажете - може да са много, големи и силно забележими.

# 455
Аз бях изключително нередовна в мазането, само в началото се бях ентусиазирала 😂😂 За щастие нямах стрии, но се мажех с Maternea и Bio - oil.
Честно казано, ако ще излизат, излизат с каквото  и да се мажеш 😔

# 456
С първата бременност усетих чак към 24г.с., тъй като бях с предна плацента и както споменат и по-рано, с повечко мазнинки по корема. Не може да се сбърка с газове. Ако се чудите “това бебето ли беше”, по-скоро още не е Sweat Smile  Поне по мой опит.

# 457
С първата бременност усетих чак към 24г.с., тъй като бях с предна плацента и както споменат и по-рано, с повечко мазнинки по корема. Не може да се сбърка с газове. Ако се чудите “това бебето ли беше”, по-скоро още не е Sweat Smile  Поне по мой опит.
Чуденето ми излиза от това че толкова малко бебе не съм усещала колко селно се движи и рита. Реално това са 6с разлика спрямо предишният ми опит, до тогава заради предната плацента не усещах нищо и бубето беше заякнало. И аз съм на мнение че не могат да се объркат движенията с газове, яма... утре влизам в 14г.с. бебето върви по малко... то е +/-7см, колко пък мога да го усетя ако ритне?!
(Дори не знам сега като ми е толкова ниско плацентата дали се очаква да усещам бебето или пак би следвало да пречи)

# 458
Аз пък първите движения го оприличавам, точно на движещи се газове в корема, сещате се, когато нещо “примърда”. В 13-14 седмица за мен е невъзможно да се усети. Не мен също не ми е първа бременност, със задна плацента съм този път, 12+5 и абсурд да усетя бебето. 😅

# 459
С първата бременност поне една седмица си мислех че всяка вечер някакви газове ме тормозят, докато се осъзная че е бебето около 18-19г.с.
Според мен също е рано реално да ги усещаме просто защото наистина са много мънички още.

# 460
Естествено, че колкото по-голямо става, тошкова по-отпетливи са движенията. Няма как да се сравни усещане в 14-15 г.с., с такова слвд 25, камо ли накрая. Освен това различните бебета се усещат разлипно, движат се различно. Две деца имам, нищо общо нямаха движенията им в корема.
В началото се усеща като малко балонче, леко гъделичкане. Аз съм 14+5. Днес бяхме на фетална ехокардиография и като легнах по гръб на кушетката си го усещах. Лекарката сложи ехографа и ги видях как си шава, тя също коментира, че е доста активно в момента и го гони известно време. Не се усещат отчерливи ритници разбира се, по-скоро по силните завъртания и премятания се усещат в началото.

# 461
Естествено, че колкото по-голямо става, тошкова по-отпетливи са движенията. Няма как да се сравни усещане в 14-15 г.с., с такова слвд 25, камо ли накрая. Освен това различните бебета се усещат разлипно, движат се различно. Две деца имам, нищо общо нямаха движенията им в корема.
В началото се усеща като малко балонче, леко гъделичкане. Аз съм 14+5. Днес бяхме на фетална ехокардиография и като легнах по гръб на кушетката си го усещах. Лекарката сложи ехографа и ги видях как си шава, тя също коментира, че е доста активно в момента и го гони известно време. Не се усещат отчерливи ритници разбира се, по-скоро по силните завъртания и премятания се усещат в началото.
с другите ви деца колко рано ги усетихте? И при мен на прегледите се вижда че е доста активно, но ми е нереално да е то. А същевременно нямам идея как трябва да се усеща сега. Чела съм че масово със задна плацента и втора/трета бременност усещат между 12 и 15 седмица първите движения.
При всеки е различно със сигурност, и дали е бебето или не - не е от първа важност, защото все в някакъв момент ще се усети. Но би ме успокоило доста да го усещам сега, след всички премеждия... в четвъртък съм на преглед и ще питам и АГ как й се струват нещата

# 462
Ами и тях ги усетих по същото времв, само че с първото не вярвах, че е то доста време.
А като го усериш 2-3 пъти и почва другия филм: "днес не се усеща? Дали всичко е наред....?". Абе докато не ги гушенм няма да минат тия тревоги, а после.... послв почват други, ама това е майчинството! Аз съм луда и ако няма за какво да се тревожа около децата ще си измисля сама цял филм 😁

# 463
Да, там идва другата драма. С първата ми бременност не мога да преброя колко пъти съм ходила по “спешност” на преглед, защото съм решавала, че доста време не съм усещала бебето. Дано с тази съм по-спокойна.
Често се замислям за майките извън България и какъв лукс имаме тук, да можем да се възползваме от преглед по всяко време, та дори и платено.

Общи условия

Активация на акаунт