Термин Август 2026

• 27 870
  • 792
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте! Днес правих отново пкк с още някои други неща като всичко останало е в норма и е добре но хемоглобина е 99 еритроцити и хематокрита и те са леко под границата. Феритина също изследвахме защото последния път като го гледахме беше 80,8 но сега е паднал на 37,9 ( да отбележа преди взимах желязо на сашета но ги спряха тогава) Б12 ми е 180. Изпратих изследванията на моята лекарка като изчаквам отговор. Дали става въпрос за железен дефицит ? Иначе се чувствам добре като от време на време малко умора. В 19 + 1 съм

# 781
Здравейте, аз да попитам - можете ли да препоръчате АГ в София, който записва за ЖК по НЗОК? Този път мисля да пробвам да се възползвам поне частично от това, на което имаме право по здравна каса, макар че се следя на частно - но все на частно съм ходила на АГ последните 10+ години и никаква идея при кого да се запиша. Централно/с добри транспортни връзки или около Гео Милев би било супер.

При мен от вчера по обяд пак се появиха болки/контракции - а вече от около месец нямах Sad Взимам си хапчетата по схема, но явно няма значение. Дано са заради разширяването на матката. Понякога като полегна ми е по-добре и нямам оплаквания - друг път, няма значение, че съм в покой. И през нощта си усещах леки болки.

# 782
Здравейте, аз да попитам - можете ли да препоръчате АГ в София, който записва за ЖК по НЗОК? Този път мисля да пробвам да се възползвам поне частично от това, на което имаме право по здравна каса, макар че се следя на частно - но все на частно съм ходила на АГ последните 10+ години и никаква идея при кого да се запиша. Централно/с добри транспортни връзки или около Гео Милев би било супер.

При мен от вчера по обяд пак се появиха болки/контракции - а вече от около месец нямах Sad Взимам си хапчетата по схема, но явно няма значение. Дано са заради разширяването на матката. Понякога като полегна ми е по-добре и нямам оплаквания - друг път, няма значение, че съм в покой. И през нощта си усещах леки болки.

Аз от моята АГ съм много доволна. Следя се по НЗОК в Люлинмед, филиал Гео Милев (намира се точно до парка, до голямото кръгче с лабиринта). Следи и в другите филиали на Люлинмед.
Записване на час става през супердок, а ако няма, но вече си ви е поела - ви записва тя допълнителен час.

Изражда в Софиямед на Г.М.Димитров, както и там препраща и идва да ви види ако имате проблем изискващ спешност (кървене и т.н.).

Казва се д-р Нур Алсалех. Мога да споделя линк към супердок на ЛС, ако решите.

# 783
Момичета, приемате ли магнезий и по колко мг? На мен не са ми изписали все още, но снощи получих страшни крампи през нощта и днес пих сутринта 1х400мг. Знам, че не вреди при бременност и затова реших да не търся АГ, а директно да пия. Чудя се само това висока или нормална доза се води при бременност?

# 784
Аз пия 2х400мг, отделно Алеракт 2х1, в него има също магнвзий, но не помня колко.
Не се притеснявай, рпй действа с натрупване и ще ттябват няколко дни да се натрупа, за да нямаш крампи.

# 785
Момичета, приемате ли магнезий и по колко мг? На мен не са ми изписали все още, но снощи получих страшни крампи през нощта и днес пих сутринта 1х400мг. Знам, че не вреди при бременност и затова реших да не търся АГ, а директно да пия. Чудя се само това висока или нормална доза се води при бременност?
Хубаво би било АГ да ви предпише дозата, за да няма проблеми. Всяка добавка/витамин може да навреди, според зависи от дозата.

На мен на последния преглед ми изписаха магнерот 500мг 2х2 (знам че максималната доза е 3х2). Нямам крампи и оплаквания и не съм имала. Изненадаха се, че при първата бременност не съм пила изобщо, но пък и когато тръгна да ми го назначава прозвуча по-скоро стандартна процедура (вече си в еди кой си месец, приемай еди си какво... дали ти трябва или не - не е важно).

Свържете се с АГ, дори и само по тел да ви консултира, буз преглед - по добре е от самоназначение на каквото и да е. Успех с крампите!

# 786
На мен ми изписаха магнерот 2х2 за 7 дни и след това 2х1 (изписа ми го АГ на частно),а моята АГ,която ме следи по ЗК каза,че нямам нужда и да пия само но шпа при нужда. Аз послушах първата и пих 3 дни но шпа+ магнерот и след това само магнерот (Имам ужасни менструални болки от 4 месец и досега,въпреки това,което пия Sad )

# 787
V_sS, аз пия 2 пъти по 150 мг магнезиев бисглицинат, както Reni беше писала ,това е най - усвоимата форма на магнезий, в дните ,в които имам повече стягане в областта на матката , АГ ме посъветва да си вземам и по още един вид магнезий, освен този, като например магнезиев диаспорал. Крампите в краката са показател ,че ти липсва.
Предната бременност имах ужасни крампи, пием максимална доза магнерот, и не ми помагаше, сега като съм на бисглицината не съм имала крампи все още.

# 788
Аз приемам 250 мг магнезиев бисглицинат + 150мг магнезиев оксид от пренаталните витамини. Засега съм ок с тази доза, но ако започна да получавам крампи ще увелича бисглицината до 400мг. Това, което бях писала и преди за пренаталните витамини и че не са достатъчни е факта например, че магнезиевият оксид е най-неусвояемият по време на бременност (от 150мг успяваме на усвоим макс 5%). Също според това какъв магнезий приемате (бисглицинат, цитрат, оксид и т.н) зависи и в коя част на деня трябва да го пиете. Бисглицинатът например се пие вечер преди сън. Малко фанатична ставам сигурно с тия добавки, ама поне смятам, че всичките изчетени проучвания ще ми послужат за нещо. 😅

# 789
Аз пия 3 х 2 Магне Б6 и х 1 Алеракт.

# 790
Благодаря ви! Аз също пия прегнакеър, в които сега видях, че има 150мг магнезий, което явно не е достатъчно.
Днес ще питам АГ, а снощи получих и нещо като прерязване в областта корема докато спях, продължи няколко минути, пих но шпа. Сигурно е нормално вече за този етап, но за пръв път ми се случва и се притесних естествено.

# 791
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 792
Момичета направих новата тема заповядайте Heart
https://bg-mam.ma/t/1863569

Общи условия

Активация на акаунт