Термин Август 2026

• 11 387
  • 366
  •   4
Отговори
# 345
Ние казахме на родителите след като чухме пулс и на 2-3 приятелки, които знаеха, че правим инвитро и съответно очакваха някакви новини. На работа също съм казала на ръководството, защото трябваше да работя от вкъщи заради хематома. Колегите са ме надушили, но се правим на ударени всички засега. 😀
Ако бях забременяла естествено почти никой нямаше да подозира, но при това положение е по-различно. А така или иначе на тези хора щях да кажа дори и да има друго развитие на нещата и решихме, че няма смисъл да крием. Иначе като мине и феталната ще съм в 13та седмица и вече ще си казваме по-спокойно.
То да се случи нещо шанс винаги има, няма как да крием до последно, до края на третия месец мисля, че е напълно достатъчно, но кой както си го усети😊

А вашите мъже идват ли на прегледите с вас? Моя дойде само на единия и то защото беше при репродуктивния в друг град. Не знам сега дали да го мъкна на феталната с мен..

# 346
Моят идва, но на мен ми е приятно, а и да слуша и той ако аз нещо не чуя/запомня.

# 347
И моят е всеки път с мен, той се вълнува не по-малко.

# 348
И ние сме като Слънце. За мен е задължително той да присъства във всеки един момент, все пак сме заедно в това начинание. И на раждането ще присъства, и в стаята ще спи при мен. Няма шанс да не  е до мен.

# 349
  • София
В коя болница планираш да раждаш?

# 350
Аз ще раждам в Милано, но ако трябваше да избирам болница в България, най-вероятно щях да се спра на Надежда. Вдъхват ми огромно доверие и професионализъм.

# 351
  • София
Да и аз обмислям Надежда по няколко причини ама ще го мисля по-натам, живот и здраве.

# 352
ММ беше с мен на феталната  морфология и му беше много интересно 😁 На 03.02 съм на първата женска консултация при д-р Михайлович в Надежда и този път не съм сигурна дали ще може да дойде . Всеки път,  когато може да се измъква от работа , ще ме придружава иначе не държа на всеки преглед да е с мен . Феталните морфологии със сигурност не иска да ги изпуска , а и д-р Михова обяснява много хубаво и някак приятно минава времето с нея .

# 353
Ние казахме на родителите след прегледа в 8г.с., аз мислех още да изчакам, точно заради загуби, ама мм юе убеди, че каквото има да става ще стане, а ако се наложи нещо спешно е по-добре да знаят, за да може да реагират по-адекватно. Ето сега 1 седмица лежа, че июах контралции и машката я гледаше свеки.
На някой близки приятели сме казали вече. На работа бях казала само на шефката ми (исках отпуска) и на една колежка, но днес друга ми каза че информацията е изтекла вече, така че...
Мм идва на всеки преглед, до тук е влизал на 3. Не на всеки го пускат, а сега и с грипа ограничават посетителите. Малко ми е криво, ама какво да се прави. Сега поне го пускат, миналия път беше ковид и видя дъщеря ни чак на 3 дни, на изписването, тогава я гушна за пръв път.

# 354
Нашите родители пък, които още нямат внуци, разбират три пъти за вече загубени бременности, от мъжа ми, докато аз бера душа в болницата, не мога да си представя и на тях какво е - та май ни се иска този път да научат и за живо бебе, което, дай боже, ще се роди когато трябва и здраво.

Стискам палци всичко да е наред и този път разговорът да е за хвалене със здравото бебче!!!

Аз предпочитам нещата да си ги пряживея сама и да не ми се сипва повачя сол в раната или да има съжаление, затова реших(ме) да си мълчим. А и предишния път беше първо дете на синът на свекърите, първо внуче за моите родители... всички бяха много задушаващи и лично го усетих много навлизащо в личното пространство. По-голяма част от бременността не успях да се насладя и да се зарадвам, защото все някой питаше, коментираше, радваше се и т.н.

Искам сега ако всичко е наред - аз да се насладя на преживяването.

Относно таткото - първият път идваше на всички прегледи. Дърпах се за раждането от срам, но той каза, че има желание да присъства. Колкото повече наближаваше момента - повече склонявах да дойде и не съжалявам, беше ми упора, вдохна ми много кураж и ме подкрепяше, напомняше да дишам (не знам как може да се забрави, но...). Бях в Надежда тогава и не правиха проблем за таткото, даже той попълни документите докато ме качат и направят тоалет.

С второто прегледите започнаха още с проблемите и пак бяхме заедно.

Сега не е идвал на нито един преглед, защото първият беше докато той беше 1 седмица в чужбина. После аз си стоях 10 дена в болницата... понеделник на ФМ ще го взема и ще се боря да влезе в кабинета да гледа мъничето. Ако издържим до август - пак бих искала да е на раждането, но където съм се насочила - се заплаща присъствието, което е нелепо (вместо да стимулират бащите да участват, те ги таксуват допълнително, за да се откажат). А и някой ще трябва да остане с баткото... 🥺

# 355
Момичета,имате ли като предменструални болки? Аз имам вече трети ден за по няколко минути вечер и не знам дали е нормално 🤔 И видяха ли пола на бебетата ви в 12г.с. на ехограф?😊

# 356
Миналата седмица от петък, до тази вторник бях с контракции, тежест, после менструални болки. Не минаваха от но-шпа и почиека.
Леки болки и придърпвания ги водят нормални между 12-14 г.с., защото матката бързо започва да излиза от малкия таз. Опитай с почивка дали минават.
В 12 го видяха пола, като не беше супер категорична, ама ние го знаехме от теста. Вече в 13 си ни показа всичките си атрибути напълно.

# 357
На мен ми се случва като се разтъпча да върша някакви задачи да имам опъване долу, като полегна минава.

# 358
Момичета, аз не се включвам много редовно, ще ме простите, но исках да попитам при някоя от вас, чиито резултати от НИПТ вече са излезли и всичко е наред дали е мерена малко по-голяма НТ?
С първото детенце не съм правила нито НИПТ, нито първа фетална. Само БХС в Майчин дом и всичко мина чудесно. В сряда обаче бях на преглед при моето АГ и премери по-дебела НТ: 2,2мм. Доколкото чета това все още е в допустимите стойности, тя също не изрази явни притеснения, но ме посъветва все пак да пуснем НИПТ за наше спокойствие. разбира се аз вече съм на черешата от нерви, а резултати ще чакам най-рано другия петък и просто искам да проверя дали и при някоя друга се е случвало. Blush

# 359
  • София
Ама как не правите първа ФМ, тя е супер важна?!

Общи условия

Активация на акаунт