Термин Август 2026

• 11 990
  • 395
  •   2
Отговори
# 375
Аз съм решила да раждам в Шейново.
Следя се при д-р Вецев и заради това съм избрала тази болница и всъщност изобщо не е лошо там, въпреки че е държавна.

А мислите ли вече къде ще раждате, при кого ще се следите? Hug Виждам, че доста от вас минаха вече феталните и това са следващите важни въпросителни.

# 376
Аз моята АГ не си я сменяю, на тази жена дължа сина ми, ппдкрепяла ме е и ми е помагала адски много, в съшото време има опит с проблемни рискови бременности, та където е тя и аз след нея. Вече над 12год. си е в Щерев и пак там мисля да раждам. Много съм доволна и от болницата и от персонала.

# 377
Аз ще се следя в Надежда при д-р Михайлович , смятам и там да раждам.

# 378
Аз ще съм в Токуда, защото съм чела, че там е много добре, имам травми от държавните болници и имам огромни травми от Надежда, затова в случая решихме, че пари за най-важното нещо в живота ни - няма да пестим.

# 379
Живот и здраве и аз мисля в Токуда. Там раждах и сина си. За сега обаче съм при друга лекарка, много мила, и ще ми е трудно да и кажа, но... дано ме разбере.

# 380
Дано наистина са толкова добри, колкото всички в този форум и далеч не само споделят. Защото Надежда също е много прехвалено и възвисявано, но до момента, в който си нормална бременност (каквато се моля и се надявам този път да съм), ако случайно нещо не ти е наред... жална ти майка... личен опит два пъти...

# 381
Мисля че навсякъде могат да се прочетат и положителни и силно отрицателни мнения, включително и за Токуда. То за това и изборът е толкова труден. Аз съм решила да изчакам ФМ и тогава да го мисля, да разпитвам познати и т.н. Имам приятелка, която ражда в Св. София със Зебрите и искам да събера мнение и са тях. Много ми се иска таткото да присъства.

# 382
Доцент Нашар в Токуда е просто невероятна. Човек с голямо Ч и професионалист. Атанасова също много я хвалят, но нямам личен опит.
Дано наистина са толкова добри, колкото всички в този форум и далеч не само споделят. Защото Надежда също е много прехвалено и възвисявано, но до момента, в който си нормална бременност (каквато се моля и се надявам този път да съм), ако случайно нещо не ти е наред... жална ти майка... личен опит два пъти...

# 383
Аз за лекар и болница не мога да се включа, защото не съм от София. Но за раждането пък държа бащата да НЕ присъства 😀
Не искам да ме вижда така, не мисля, че присъствието му ще ми помогне по някакъв начин, най-много да ме напрегне с някой нелеп съвет. Иначе сме си заедно от много години и си помагаме и се подкрепяме във всичко. Просто аз съм такъв човек, с такова мислене специално за това, но разбирам и подкрепям всички, които предпочитат мъжа им да е там.
При нас поне се плаща за присъствие на бащата (около 300лв май беше последно) и присъствието му се свежда до някакви 10-15 минути, не е там през цялото време. Не знам в софийските болници как стоят нещата.

# 384
До свга двата пъти бащите (първотони второто ми дете са ит различни мъже), не са присъствали. Сега се замислих, дали да присъства, ама не сме взели решение.
VSN_90, писали сте ми на лично, но сте забранили да Ви се пращат съобщения. Изпратете ми данните си във ФБ, за дя Ви добавя в групата.

# 385
Аз лекарската сега мнъгъ си я харесвам, но изражда в Софиямед. Не съм чувала отзиви за там изобщо, но докато лежах - всички родилки бяха секцио. Не знам даи аз така нацелих ама...
Другото, което не ми харесва е че уж частна болница - ама условията са като в държавна - т. хартия си носиш, храна задължително, че някои неща бяха много зле, а останалото просто ядливо. Деша е закрепен за чешмата и при всяко движение - цялата батерия се клати от стената...

Отношението на 99% от хората обаче беше топ, реакции и грижи също, неонатологията се води също 3то ниво.

Бях се насочила към МД, защото в Надежда беше първото ми раждане и не бих пратила там дори враг, който иска да си тръгне със здраво бебе. Изключително разочарована, при все имиджа, цените, а и аз имах познати акушерки...

В МД знам, че преобладават лошите мнения и потенциално обиди към родилките, но пък в грижите за бебетата май са ненадминати. Където и да не могат да се погрижат за мъниче - го карат в МД.

Само в Надежда не се плаща за присъствието на бащата, иначе се доплаща по към 300Е, което е безумна сума!

Аз с първото не исках да присъства, но го питах и се оказа, че той имал желание. Изкоментирахме притесненията ми и се разбрахме, че няма да обикаля и гледа баш на сцената с действието и въпреки това бях скептична. Колкото повече наближаваше момента - повече исках да е там и не съжалявам. Следеше контракциите на екрана и казваше каго минават, говореше да ме разсейва, напомняше да дишам, държеше ми ръката, правеше видеа и снимки като на детето докато го оправяха и т.н. а аз израждах плацентата. Не е 1 снимка от лекар и толкоз... не съжаляваме изобщо.

Сега обаче май ще трябва да гледа баткото и няма да има как да присъства, дори и да решим, че ще платим главоломна сума за калцуни и пелерина.
Още обмислями къде, как и с кого ще се случат нещата.

# 386
  • София
Сподели защо си толкова разочарована от Надежда! Каката раждах в Токуда и бях доволна. Само че бях секцио и сега ми се искаше да се пробвам за VBAC  и четох,че Стаменова поема подобни израждания. А и Илиев, който ми прави секциото сега е в Надежда, та ако се стигне пак до там, да съм при него.

# 387
Сподели защо си толкова разочарована от Надежда! Каката раждах в Токуда и бях доволна. Само че бях секцио и сега ми се искаше да се пробвам за VBAC  и четох,че Стаменова поема подобни израждания. А и Илиев, който ми прави секциото сега е в Надежда, та ако се стигне пак до там, да съм при него.
Ако е Данаил Илиев - той ми води раждането и ако не беше в тази болница - нямаше изобща да мисля варианти, а пак да родя при него. 2см епизиотомия имам, а дори аз не мога да видя белега, заши ме перфектно. 2ч след раждането ставахи ходех, нямах болки и опъвания, можех да родя още 3 бебета.

От акушерките в отделението няма никакво съдействие и просто те отпращат с "нормално е да боли", "вие какво очаквахте - да ви е лесно ли" и т.н.

Изтърпяват се тези неща, когато сте здрави, гледате си детето и чакате да ви изпишат.

Разочарована съм от прегледите на бебетата, грижите за бебетата и отношението на неонатоложките. Синът ми явно се е родил с къса юздичка под езика, състояние за което никой не е казал, но и не са проверили. Родих в 5 сутринта и до вечерта зърната ми бяха разранени от опити да суче (позилия на устичката супер, но явно все пак не се получаваже). 0 съдействие, никой не предложи дохранване с АМ (а аз няма как да знам, че има такава опция). Всеки ден ми обясняваха как детето сваля много от теглото, повече от нормата. За 4 дена загуби 500+гр. И никой нищо не каза или направи.
В деня на изписването, 2ч преди да ни пуснат, дойде неанатоложка която каза "Бебето ви има 40° температура, не знаем от какво, не знаем какво му е и не знаем дали ще го изпишем. Аз случайно видях че диша учестено и реших да премеря температурата, защото при малки бебета това е индикация". Нямаше дори здрасти преди да хвърли бомбата, не се представи... какво означава 'случайно видяла'?!? Тези бебета какво ги правят на визитация, не следят ли Т ежедневно, не проверяват ли защо здраво, доносено и родено естествено бебе губи 1/6 от теглото си, или трябваше да ни изпишат и вкъщи да видя че е с 40°?
Излезе и по някое време се върна, а аз през това време стоя и плача, обадих се на мъжа и роднините да не идват защото изписване може да няма. Като дойде предложи да сме направили пробно кърмене, да видим как е. Оказа се че заради дефекта - приема 5 пъти по малко мляко отколкото трябва, 5 ПЪТИ, 10мл на ядене за 30мин зор!
Това беше най най тихото бебе в отделението, и то не защото е кротък, а защото е толкова недохранен че няма сили дори да плаче! Изписаха ни с препоръка за дохранване с АМ, но аз си купих и помпа, на 3тия ден ядеше само кърма и замразявах, количество имах, но той от гърда не можеше да се храни. На 40 дни беше когато го коригираха в Токуда, но вече имаше режим и не рискувахме отново с хранене от гърда.

За мен впечатлението ми от неонатологията е че здраво дете щяха да уморят, защото не си вършат работата. Защото не мерят Т, защото не проследяват защо детето отслабва прекалено, какво не е наред, не предлагат дохранване, не правят преглед на устата, дори когато майката 3 дена абяснява че има проблем и болка от която ми причернява и прилошава докато кърмя не е нормална... 0 внимание... не бих родила там заради това, защото следващият път искам да си тръгна с дете което не съм стояла 2 часа сама и да се чудя като се върнат дали няма да ми кажат че е умряло... и то защото не им се работи.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 16:59 от MaMaGar

# 388
  • София
Той, да.

# 389
Д- р Данаил Илиев ме е преглеждал в спешен кабинет когато бях с кървене . Разкошен е ! Аз лежах три дни в болницата заради кървене и в моята стая имаше момиче , което се следеше при д-р Илиев и щеше да ражда естествено . Тя също се изкавзаше много ласкаво за него , но в крайна сметка той не се падна на смяна за раждането ѝ .

Общи условия

Активация на акаунт