Любители на кучета - 156

• 20 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • под тепетата
Добре дошла на малката Мира! Като мишленце е !
Аз още чакам снимки , ама мъжката работа е така Rage

# 76
  • Sofia
Да докладвам. Орязахме ноктите на Чери, но само първите два беше ОК. После се почна едно квичане, едно виене, та така докрая. На връщане като разходка беше спокойна, а там като излезе въртеше опашка на девойката, която я изведе. Така че като цяло мина добре.

# 77
  • София
Мира е красавица! Heart И адашка на мъжа ми. Sunglasses

Може да се каже, че от вчера Нарчето е официално наша. Чипираха я, тя дори не помръдна, и й направиха европейски паспорт. Тежи точно 13 кг и според лекарката като ръст надали ще порасне още. Само трябва малко да наддаде на килца, че е слабичка. Аз не е като да не я храня предоволно, но за една седмица не виждам някаква промяна. Поръчах й бебешка храна - сьомга и сладък картоф, общо 15 кг. Нека да има да си похапва. Апетитът й е огромен!

Въпросче - колко време може да стои отворен пакет гранули?

# 78
  • Бургас
Ева вчера сутринта пак ме събуди с позиви за повръщане.
Накрая просто я върнах на лечебната храна и всичко престана на момента.
Това вече не го разбирам. Няма как да е алергична, защото това не са признаци на алергии. А и няма как да е алергична към 105 неща.

Започвам да се чудя да не би да реагира зле на храни с високо съдържание на протеин.

Ако беше с гиардия, вече трябваше да е подрискана и нямаше да и мине при смяна на храна, ами щеше да стане по - зле.

Това пуделския стомах е мистерия за мен. Значи може да изплющи 300гр. подварено телешко, ще пръдне три пъти и това е. А на всяка гранула с над 30% протеин ще реагира с дрис и драйф. WTF?

# 79
На Мира също не и понасят високопротеиновите особено ако има повече мазнини. Беше на Acana  и Orijein и повръщаше, също така и чернодробните и бяха завишени. Беше на лечебна 1 месец, после я кастрирахме и сменихме с N&D за кастрирани и с месеци беше добре. Почнах да и давам рибено масло за по-хубава козина и пак започна да повръща. Махнах маслото и сега пак е добре. Та стигнах до извода, че и мазнините не и понасят.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 12:02 от vania_svet

# 80
  • Бургас
На Елза също не й понасят мазнините, дори в готвената храна.

# 81
Добре дошла на сладурката Мира, ще й изям ушаците! Божеее, що не си взех аз един вълкодав като Вачко или Мира, ами си късам нервите с черното магаре. В следващия живот ще внимавам повече Joy
Майтапя се! Така съм се сраснала с магарето, че сме вече две в едно. Simple Smile

За храната на Ева и аз мисля, че е от комбинация много протеин плюс мазнини. Мазнините са най-трудно смилаемата храна, стоят дълго в стомаха и ако има и много протеин, става лошо. Горката Ева и майка й, дано скоро се стабилизират нещата!

# 82
По-добрият вариант мисля е непоносимостта към мазнини от гиардия 😁
Така, че бързо да ѝ минава неразположението на Ева! 🍀🤗

# 83
  • Пловдив
Мазното наистина може да дразни. И аз давам масло от сьомга, но внимавам.
Искам да похваля това лакомство, което става за гризане и бавно свършва. Арда му обръща много внимание.
https://petmall.bg/kucheta/hrana/lakomstva-delikatesi/482310-che … t-himalyaiski-yak

# 84
MeMyselfl пробвала ли си да й даваш Барф? Аз нали ви се оплаках,че Кристал много се задавя/кашля/ и мислех,че е от храната Ydolo. След като я минах на Барф престана да се задавя, яде си с голям апетит /само Ydolo гранула ядеше с апетит, другите не/. Онази вечер се "тренираха" с дъщерята и тя й даваше гранула N&D за наградка и пак почна да се задавя. А нейното задавяне е почти до повръщане даже понякога повръща малко, а ако е яла скоро си повръща направо. Не знам дали ще искаш, но може да опиташ и със зелено шкембе, на Съни корема се оправи от него и вече няма проблем каквото и да й дам няма разстройване.

# 85
  • Варна
… Въпросче - колко време може да стои отворен пакет гранули?
Не съм сигурна. Мисля че няма да се развали, но малко или много изветрява и се губят вкусовите качества. Аз поръчвам по чувал 14 кг, който стига за над 3 месеца. Като го отворя, изсипвам гранулите в два контейнера от Икеа и отделно от там си пълня една по-малка кутия с количество за около седмица. Така не отварям всичките гранули по два пъти на ден и мисля че е по-добре.

# 86
  • Dublin
Здраеейте и от нас и един закъснял данък от Попи.
Баба й купи баретка, та естестено имаше фотосесия. Попи обича да дъвче плюшки, даже успява да ги разпарчетоса понякога. Аз и вземам малки играчки, даже понякога такива за котки, че са по неин размер. На втората снимка е легнала върху един октопод, който методично губи пипала, за сега има само 4 останали..още има работа по него 🤣.
Добре дошли на всички нови/стари кучвци, а тези, които не са добре, да се оправят бързо.

# 87
  • София
Добре дошла на Мира!
Попи е уникална с барета! Арчи няма да търпи такова чудо дори за миг. Smiley

# 88
Попи фотомодел Simple Smile
Розовото много й отива.

# 89
Мазното наистина може да дразни. И аз давам масло от сьомга, но внимавам.
Искам да похваля това лакомство, което става за гризане и бавно свършва. Арда му обръща много внимание.
https://petmall.bg/kucheta/hrana/lakomstva-delikatesi/482310-che … t-himalyaiski-yak
А разпарчетосва ли се на трохички и парченца, или просто си го яде? Че Кас като яде пръчка за зъбите после има от нея полепнала по лапите, по ушите, по врата... Та не му давам често, само ако предстои къпане.

Общи условия

Активация на акаунт