Любители на кучета - 156

• 20 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
Tintina най-омразни са му пекинезите, направо пяна му излиза от устата като ги види. В бебешките си години го тормозеше един пекинез и сигурно от там специално към тях е много настървен. Следват всички кучета с повечко пух - померани, шпиц, самоед, хъски.
mtz точно, че възмъжа и почна да се ежи. Работила съм много по овладяване на проблема и доста рядко се случва да реагира, май само когато не съм видяла кучето преди него и успява да произведе някой лай докато  не му забраня.

# 736
  • тук-там
И ние сме така с Нъки. Пуснат не се ежи и никога не напада. Но вързан е сложно. Работим постоянно и винаги сме на щрек.

# 737
Моята Дара дори не подушваше първо другите кучета, направо ги нападаше. И дори звук не издаваше, "тихият убиец", така я наричах. И бях доволна, че не е попаднала на любител на боеве с кучета, защото тя беше идеална за тази цел. До шестия месец беше дружелюбна, играеше с други кучета и след това сякаш някой я подмени. Тогава за пръв път показа агресия, като нападна жена на улицата. После се прояви и непоносимостта към други животни. Не си позволявах да я пускам без повод, дори и на уж пусти места. Веднъж направих тази грешка и беше нападнала немска овчарка, която баща и син разхождаха. Просто я беше нападнала в момента, в който я е видяла, без да даде знак, че има такива намерения. Това беше последното й пускане без повод. Макс явно не е чак толкова лош и по душа е добряк. А Дара беше агресивна към всичко чуждо, било хора или животни, но страшно вярна и добродушна към нас. Много я обичах и много плаках за нея. Broken Heart

Дара, все едно Гука описваш. Почти.
Тя прие Чочо донякъде, и ние , и той се съобразяваме с личното ѝ пространство и чепат характер. Като е на кеф ги събираме, като е крива, той бяга от нея щом я мерне. Heart
Мtz, единствено това с храненето е изключено да стане. Гука става крайно агресивна като има храна и някой се появи.
Останалото съм го осъществила без да искам.

# 738

Общи условия

Активация на акаунт