Любители на кучета - 156

• 20 862
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
как режете нокти ...при нас е война, режа на етапи ...днес 1-2 нокътя след ден-два пак. Става дума за Йорки което тежи 1,5 кг. но обръща къщата при въпросната процедура. Мисля да взема предпазна яка, за да не вижда какво става ...но имам някои съмнения...

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 22:52 от rhododendron

# 706
  • София
Напълнихте ми душата, сърцето, ВСИЧКО! Снимките "говорят" толкова много! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
galenaa, тез двете не ще им изям ушите, ами и д......а 😂.
А пък тайничко завиждам на Нъки, Руби и Лорка как обикалят планините. Де тоз паркетен лъв Чарли да беше по-деен. Ама и той кат стопаните си - мързелив, поспалив... така е. Предните дни, когато духаше зверски - нашия заспал кат пън. Тук отвори очи... чак не помръдна...

# 707
Приучаването на кучета към процедури като ресане, миене на зъби и рязане на нокти се случва още докато са малки с много наградки, за да го асоциират с нещо хубава. Ако е изтърван този момент - нямай големи надежди да се случат нещата. В идеалния случай с много разходки би трябвало да се изпиляват и сами. Яката според мен допълнително ще стресира и после и нея няма да дава да слагате.

# 708
  • тук-там
Аз никога на никое мое куче не съм рязала нокти. Те не са и вадили нокти по никакъв повод, но явно не са проблем поради дългите разходки. Те не само изпилват ноктите, но и изтощават кучето и оформят характера.

# 709
И аз на Макс не съм рязала нокти, но и той има дълги разходки.

# 710
На тази малката ги режа от бебе. Давам наградки. Не и е любимо. Най-лесно ми е като я вдигна във въздуха и я приклещя на терасата. Мисля, че я е страх и се кротва за кратко. Като е по-топло и се разхождаме повече и се налага да режа само на няколко пръста.

# 711
Аз пинчерчето ми го водих на вет да й реже ноктите. После купих ножичка, но голяма драма беше. Един я държи, друг реже. Тя 1.200 кг. не може да я стиснеш, че да не счупиш нещо. Абе голям зор беше. Никога не си е изтърквала ноктите сама.
Бергичка е друга мая. Нейните никога не сме й рязали, освен на задните където има 5 - то пръстче. Там дъщеря ми се справя. Трудно, но са само два нокътя Simple Smile

# 712
  • Варна
Сега ще си призная, че никога не сме рязали нокти, но и не съм сигурна кога се режат Blush Спомням си, че при едно от първите посещения при доктора, /преди три години/, попитах трябва да им ги реже, /бях чела за тади манипулация/, той каза, че е много рано и ....така си остана. И понеже наистина нямам представа, сеа ще кача една снимка, на която открих сравнително добре виждащи се ноктаци на Рая, моля, увеличете и кажете трябва ли да ги режем?! Те са по цял ден по двора, на разходките всеки ден ходят и по камъни, асфалт...

# 713
  • София
АЗ веднъж се пробвах да режа и засегнах живец. И от тогава не смея. Редовно питам при ветеринарите дали трябва. И всеки път ми казват, че не трябва. Явно достатъчно дълго я разхождам по асфалт, че да ги изтрие.

# 714
Много интересно, мислех, че всики кучета имат 5-то пръстче на предните лапи, а явно някои имат на задните?

# 715
Зара има пето пръстче на предните лапи. Знам, защото редовно й режа ноктите с клещите. Тя не може да ги изтрива, защото правим къси разходки. Задните нокти повече се изтриват от предните. Като почне да трака силно по асфалта с предните и знам, че ноктите й са за рязане.

# 716
На Берга на задните крачета е много висок този ми ти пръст/нокът и няма никакъв шанс да се изтрие само от разходка. Ето примерна снимка от нета.

# 717
Макс има пети пръсти само на предните лапи. Никога не сме му ги рязали. Мисля, че той си ги гризе.

# 718
  • София
Аз съм доволна от електрическата пила. Почти безшумна е, но той ми дава да го пиля без проблем.
И мен ме е страх с клещите, но по принцип само на петото пръстче се налага да се намесвам.

# 719
Никога не съм ги рязала на Тайра.Сега като я водим през някой друг месец на груминг, те ѝ ги оправят. Достатъчна ми е тодлърката, която бяга като дявол от тамян, като стане въпрос за рязане на нокти на краката 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт